E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας : Είναι ευθύνη όλων μας ο Κορωνοϊός να "παραμείνει" εκτός Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων.





Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,


Μεγάλη ανησυχία στους κόλπους των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων προκάλεσε το διαπιστωμένο κρούσμα Κορωνοϊού σε Πυροσβεστικό Υπάλληλο από την Ηλεία, το οποίο έθεσε σε κατ' οίκων περιορισμό 24 Συναδέλφους από Ηλεία και Αχαΐα, όπως και το κρούσμα Συναδέλφου στην Διεύθυνση Πληροφορικής, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.


Η φύση του Επαγγέλματος μας είναι τέτοια που θεωρείται αδύνατον να μην έρθουμε σε επαφή με Πολίτες, που χρειάζονται οποιασδήποτε μορφής παροχή βοηθείας,καθώς επίσης λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας,είναι άμεση και αναπόφευκτη η επαφή μεταξύ των Πυροσβεστών εντός Σταθμών-Κλιμακίων κάτι που σημαίνει ότι η εξάπλωση του Κορωνοϊού επιταχύνεται. 

Θεωρείται αυτονόητο ότι :

1.  Κάθε Πυροσβέστης που θα εμφανίσει συμπτώματα σχετικά με αυτά του Κορωνοϊού, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ή να παραπέμπεται στην πρώτη εξειδικευμένη Μονάδα Υγείας για Ιολογικό έλεγχο, ώστε να ταυτοποιηθεί ο τύπος της ενδεχόμενης ίωσης και να ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού σε περίπτωση θετικής ταυτοποίησης, ή να καλεί το τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του ΕΟΔΥ 1135 με 24ωρη λειτουργία όπου θα τον παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες.

2. Οι Διοικήσεις των Υπηρεσιών-Κλιμακίων θα πρέπει να χορηγήσουν μάσκες ιατρικές μαζί με αντισηπτικά διαλύματα για την μείωση της διασποράς και την προφύλαξη των Συναδέλφων.

3.Οι Βάρδιες 24ωρης Υπηρεσίας θα πρέπει να επανδρώνονται με όσο το δυνατόν λιγότερο αριθμό Πυροσβεστών (προσωπικό ασφαλείας) κατά την έξαρση του Ιού, με τους υπόλοιπους Συναδέλφους να βρίσκονται σε κατ' οίκων αυξημένη ετοιμότητα.

4. Να περιοριστούν οι Συνάδελφοι που εκτελούν Υπηρεσία Γραφείου για λόγους Υγείας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

5. Οι Συνάδελφοι να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής όπως αυτά ισχύουν από τις αρμόδιες Αρχές τόσο κατά την διάρκεια της Υπηρεσίας όσο και στην προσωπική τους ζωή.


Συνάδελφοι 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Υπηρεσιακά μας Καθήκοντα δεν μπορούν να περιμένουν και οφείλουμε να δείξουμε για ακόμη μια φορά τον υψηλό Επαγγελματισμό μας.
Είναι κοινωνική μας υποχρέωση αλλά πάνω από όλα Επαγγελματικό καθήκον, καθώς για άλλη μια φορά, καλούμαστε να βγάλουμε ασπροπρόσωπο τον κρατικό μηχανισμό προς όφελος των Ελλήνων Πολιτών. 




Γιάννης Ιωαννίδης 

Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας 
Επικεφαλής Συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"



 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.