E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: Αλλαγές, κριτήρια και δικαιούχοι.
Περισσότεροι πολίτες σε σύγκριση με πέρυσι θα μπορούν να βάλουν τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης...Οι (περίπου) 400.000 δικαιούχοι δεν αναμένεται να λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί, αλλά σε δύο δόσεις που το πιθανότερο είναι να καταβληθούν εντός του 2014.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ,ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ / ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ-1ο ΕΠΙΠΕΔΟ

 
 
 
 
 
Με την πλήρη συμμετοχή των Πυροσβεστών που ανήκουνε στην Ανεξάρτητη Παράταξη "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πράξης "Βελτίωση και αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της ΑΔΕΔΥ" το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013" και έλαβε μέρος στο Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στην Θεσσαλονίκη.

Κεντρικοί ομιλητές-εκπαιδευτές ήταν:

-Κος Δημήτρης Στεφανίδης (Διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης)
-Κος Ηρακλής Ξανθόπουλος (Αντιπρόεδρος Ε.Δ.Ο.Θ. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ) και ο
-Κος Θεόδωρος Κουτρούκης (Οικονομολόγος,Ph.D.,Επικ. Καθηγητής Πανεπ. Αιγαίου)

Το 5ήμερο πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εκπαίδευση των συνδικαλιστικών στελεχών στις βασικές αρχές κοινωνικού διαλόγου,διαβούλευσης / διαπραγμάτευσης με 3 ενότητες:

α) Οι εργασιακές σχέσεις στην δημόσια διοίκηση.
β) Ο κοινωνικός διάλογος.
γ) Οι διαπραγματεύσεις.

Σαν συνδικαλιστικά μέλη οφείλουμε να ενημερωνόμαστε σε όλα τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης με σκοπό την προφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των Πυροσβεστών και να αποδεικνύουμε έμπρακτα οτι δικαίως μας εμπιστεύονται οι συνάδελφοι μας.                                                  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

                                                     "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"

Τεκμήρια τέλος για σπίτια και ΙΧ – έρχεται το περιουσιολόγιο – Ποιοι θα κερδίσουν

 Τεκμήρια τέλος για σπίτια και ΙΧ – έρχεται το περιουσιολόγιο – Ποιοι θα κερδίσουν


Βαθιά ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πλήττονται από την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων τους, θα δώσει η επικείμενη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Την εξαγγελία έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας για αντικατάσταση των τεκμηρίων από το περιουσιολόγιο.
 

Οδηγίες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.


 
 
 
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
 
 
Εάν κατοικείτε σε περιοχή, που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:
 
 • Φροντίστε να ενημερώνεστε από τα ΜΜΕ για τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τυχόν οδηγίες, σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα, ώστε το νερό κατά τη διάρκεια της βροχής να έχει φυσική ροή.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές του σπιτιού σας λειτουργούν κανονικά.
 • Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
 • Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
 • Προμηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης (φακό, φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, κουτί πρώτων βοηθειών).
 • Ενημερώστε τα παιδιά σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πλημμύρας, εάν είναι σε ηλικία που τα αφήνετε συχνά μόνα τους στο σπίτι.
 • Μάθετε στα μικρά παιδιά τους αριθμούς τηλεφώνων των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης (Πυροσβεστικό σώμα 199, Αστυνομία 100, ΕΚΑΒ 166 κ.λπ).
 • Καταστρώστε ένα οικογενειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για επικοινωνία και συνάντηση των μελών της οικογένειας.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν πώς να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
 • Μετακινήστε τα πολύτιμα αντικείμενα σε υψηλότερα και ασφαλή σημεία του σπιτιού.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ