E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. σχετικά με την επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγύης.

 
 

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 10/01/2014
Αρ. Πρωτ. ...

ΠΡΟΣ:


• Μέλη Δ.Σ.
• Νομικό Σύμβουλο Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
• Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της Κεντρικής Μακεδονίας


                                                                   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο της Ένωσης μας μετά από έρευνα και επαφές που είχε, σας ενημερώνει για το θέμα που προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς συναδέλφους κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα της χρονιάς που μας πέρασε.Το θέμα αφορούσε την επιστροφή της Εισφοράς αλληλεγγύης του έτους 2010, η οποία παρακρατήθηκε από τους μισθούς μας μετά την ψήφιση του Ν.3986/2011(Μεσοπρόθεσμο).

Η αναστάτωση προκλήθηκε μετά από διαρροή συλλόγου εκπαιδευτικών της Β.Ελλάδας που ενημέρωνε τα μέλη της να καταθέσουν στις ΔΟΥ όπου ανήκουν σχετικές αιτήσεις εώς την 31/12/2013, για να μην χαθεί η προθεσμία για την διεκδίκηση των χρημάτων.

Τα δεδομένα εώς σήμερα είναι τα εξής: Ναι μεν έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια Συνδικαλιστικές οργανώσεις επιπέδου Ομοσπονδιών,Συνομοσπονδιών αλλά και ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ, καθώς και Δικηγορικοί Σύλλογοι, δεν έχουν όμως εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις του ΣΤΕ. Άρα κανείς δεν μπορεί να πάρει πίσω χρήματα εάν δεν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση στο όνομα του απλώς και μόνο με μία αίτηση στη ΔΟΥ. Όσον αφορά το ενδεχόμενο παραγραφής της οφειλής του Δημοσίου λόγω παρέλευσης του χρόνου προς το παρόν δεν τίθεται θέμα, και απαιτείται διερεύνηση από νομικούς.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Ν.3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) υπάρχουν δυο κρατήσεις με την ονομασία «Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης».

Η πρώτη του άρθρου 29 ισχύει για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω με κράτηση 1% μέχρι 20.000 και 2% πάνω από 20.001 και άνω, εφαρμόσθηκε για τα εισοδήματα του 2010 και κρατήθηκε μετά τον Ιούλιο του 2011 που ψηφίσθηκε ο Νόμος αναδρομικά και η δεύτερη του άρθρου 38, η οποία επιβάλλεται σε ποσοστό 2% επί  των τακτικών αποδοχών όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου για τα εισοδήματα του 2011 και έπειτα.

Το Συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να ζητήσει την επιστροφή και των δύο Έκτακτων Εισφορών Αλληλεγγύης αφού είναι σαφές πως πρόκειται για αντισυνταγματικές νομοθετικές διατάξεις που έχουν ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας.

Οπότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα πρέπει η ΠΟΕΥΠΣ να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές σε όλες τις ενώσεις υπό την εποπτία του νομικού της συμβούλου, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες ο αγώνας και η διεκδίκηση είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συνεχιστούν και η Ένωση μας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις και της νέας αυτής χρονιάς.


                                                                        Με Τιμή
                                                                        Για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αμανατίδης Χαράλαμπος                                                                                        O    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                       Αναστασιάδης Γρηγόριος

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014Ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για τους πλειστηριασμούς και την αντιμετώπισή τους

 
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης μαζί με το Τοπικό Παράρτημα Κατερίνης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν ημερίδα, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο ισόγειο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24).
 
Θέμα της:«Η άμυνα του δανειολήπτη απέναντι στους πλειστηριασμούς ακινήτων, τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και η γενικότερη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών του».
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν: οι δυνατότητες που δίνει στους οφειλέτες ο νόμος 3869/10 «Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και άλλες διατάξεις», θα δοθούν από την ΕΕΚΕ στατιστικά στοιχεία από την διαχείριση σχετικών υποθέσεων, θα αναφερθούν πώς και σε ποιες περιπτώσεις προστατεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις ενώ θα υπάρξει εκτενής αναφορά στην αντιμετώπιση των πλειστηριασμών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Επιστροφή φόρου,(Από 1000€ εώς 4000€) δείτε ποιοι δικαιούνται...





To 2012 το υπουργείο οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τα 80% του ποσού αυτού να τα επιστρέψει στους φορολογούμενους.

Ο μέσος όρος επιστροφής ανέρχεται για έγγαμους μεταξύ των € 2000 και € 4000 και για τους άγαμους μεταξύ των € 1000 και € 2500.

Κάνε κλικ ΕΔΩ   για να υπολογίσεις το ποσό της επιστροφής σου.






πηγή : elas-lyste.blogspot.gr

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μια ακόμη εξίσου σημαντική έκπτωση που προστίθετο στην μακριά λίστα των προσφορών για τους Υπαλλήλους της Πυροσβεστικής της Κεντρικής Μακεδονίας.
Το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. ήρθε σε συμφωνία για έκπτωση 20% και 140 ευρώ για αναθεώρηση διπλώματος σε όλους τους Πυροσβέστες στην σχολή οδηγών του Κου Κριτόπουλου στην Καλαμαριά.