E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

<< Ετήσια εκδήλωσης κοπή πίτας της Ένωσης μας >> Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Ένωση σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας, που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Πυρ/κού Σταθμού Θεσ/νίκης, στις 11-2-2013 μέρα Δευτέρα κι ώρα 10:00.Στην εκδήλωση η Ένωση μας θα τιμήσει τους συναδέλφους που ήταν μέλη και συνταξιοδοτήθηκαν το 2012 και επίσης θα δωθούν τιμητικές πλακέτες σε συναδέλφους που διακρίθηκαν σε αγώνες των αθλημάτων τους.

Με Τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αμανατίδης Χαράλαμπος


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστασιάδης Γρηγόριος

ΠΟΕΥΠΣ - ΕΑΠΣ : επιστολή προς τον Υπουργό σχετικά με το ΕΦΑΠΑΞ

       

 

ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Α.Π.2914 5-2 -2013

ΠΡΟΣ : Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ.Νίκο Δένδια
ΚΟΙΝ: Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
κ. Πάττροκλο Γεωργιάδη.
Κύριε Υπουργέ
Μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του Υ.Ε.Κ.Α.Π. προβλέφθηκε από 1-1-2014, νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματός μας τόσο από το ΤΕΠΑΣΑ όσο και από Τ.Π.Δ.Υ.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις, διαφαίνεται ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα επιφέρει περικοπές στα δικαιούμενα χρηματικά βοηθήματα, πλήττοντας ακόμα πιο άγρα το εισόδημα του πυροσβεστικού προσωπικού.
Ενόψει της παραπάνω δυσμενούς κατάστασης, απευθυνόμαστε σε σας ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση, ειδικά για το επικουρικό μας Ταμείο «ΤΠΥΠΣ» του ΤΕΠΑΣΑ.
Ο συγκεκριμένος Τομέας του Ταμείου, δεν έχει ελλείμματα, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και αναλογιστικά παρουσιάζει βιωσιμότητα.
Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι λόγω του ειδικού –εργασιακού –συνταξιοδοτικού μας καθεστώτος, το ΤΕΠΑΣΑ στο σύνολό του εξαιρέθηκε από το ΕΤΕΑ, αναγνωρίζοντας προφανώς η Πολιτεία αυτές τις ιδιαιτερότητες.
Η παραπάνω διαμορφωθείσα κατάσταση , έχει δημιουργήσει αναταραχή στο πυροσβεστικό προσωπικό και σαφή κλίμα αβεβαιότητας και προβληματισμού.
Κύριε Υπουργέ.
Προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα της εργασιακής σταθερότητας και να προληφθούν τυχόν «βίαιες» συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, που και το προσωπικό τους εισόδημα προφανώς θα ζημιώσουν, αλλά και τη βιωσιμότητα του Τομέα θα απειλήσουν, περιμένουμε από εσάς την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για την εξαίρεση του ΤΕΑΠΑΣΑ από την τελευταία Υ.Α. για τον υπολογισμό του εφάπαξ από 1-1-2014.
Ο Πρόεδρος τηε ΕΑΠΣ
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ
Ιωάννης Σταμούλης
Νικόλαος Αθάνατος

Φουντώνουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Τι θα κάνουν οι αγρότες τις επόμενες ώρες

 
 

Σε θέση μάχης οι αγρότες σε όλη τη χώρα οι οποίοι ενισχύουν

H ΦΩΤΟ ΤΟΥ BLOGGER.......

 
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ......Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επαίτες, είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης που σαν τυφώνας έχει σαρώσει και ισοπεδώσει ολόκληρες οικογένειες. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μέχρι χθες είχαν δουλειά και μια κανονική ζωή. Σήμερα οι ίδιοι ανθρωποι, καταπίνουν τον εγωϊσμό τους και την αξιοπρέπεια τους, πάνε σε όλα τα πιθανά σημεία που μπορούν να βρουν λίγα δωρεάν τρόφιμα και στήνονται σε ουρές............
 

Πέντε νεαροί έβαζαν φωτιά σε κάδους στη Λάρισα


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας δέκα περιπτώσεις εμπρησμών κάδων, που καταγράφηκαν στην πόλη από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ποια είναι η λύση που βρέθηκε για το εφάπαξ και πόσο βιώσιμη είναι;

Ποια είναι η λύση που βρέθηκε για το εφάπαξ και πόσο βιώσιμη είναι;


Μετά την χθεσινή συνάντηση των αστυνομικών της Αττικής με τον Δένδια και την ανακοίνωση της Ένωσης, το SITE αναζήτησε ποια μπορεί να είναι η λύση με το θετικό πρόσημο για το εφάπαξ των αστυνομικών και κυρίως πόσο βιώσιμη μπορεί αυτή να είναι.
Όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές, μπροστά στο διαφαινόμενο κύμα φυγής μέσα στο 2013 αξιωματικών καριέρας και
περίπου 7.500 από το προσωπικό ενόψει της εφιαλτικής προοπτικής του βαθέος κουρέματος του εφάπαξ ειδικά για όσους έχουν ενταχθεί στην πρώην Αστυνομία Πόλεων, καθώς για τους υπαγόμενους στα ταμεία της πρώην Χωροφυλακής λήφθηκε μέριμνα ώστε το ψαλίδι να κόψει λίγο πιο χαμηλά από την ... επιφάνεια του προβλήματος, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η "μεταγωγή" της αρμοδιότητας για το ζήτημα από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Όπως δηλαδή ακριβώς συμβαίνει με τη διαχείριση των ταμειακών ζητημάτων για τους πυροσβέστες (Δημόσιας Τάξης), λιμενικούς (Ναυτιλίας) και στρατιωτικούς (ΥΕΘΑ). Με εσωτερικές λογιστικές αλχημείες αμφίβολης ωστόσο αντοχής επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα με το εφάπαξ των αστυνομικών, η βιωσιμότητα της οποίας ως λύση, μπαίνει σε καθεστώς αμφισβήτησης πριν ακόμη από την ανακοίνωση της.
Θυμίζουμε τμήματα της κοινής σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσαν ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ
Οι εκτιμήσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής αδικούν το ΤΕΑΠΑΣΑ γιατί το πόρισμα τους που τέθηκε σε ισχύ με το Ν.4090/2012 και προβλέπει μείωση του εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Αστυνομικών κατά 1,94% και μείωση του εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων κατά 45,49% έλαβε υπόψη του (το πόρισμα) μόνο τις μηνιαίες κρατήσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ότι: - Για τους Αστυνομικούς γίνονται επιπλέον κρατήσεις για το Ταμείο σε κάθε μισθολογική – βαθμολογική προαγωγή - Κρατήσεις σε κάθε μεταβολή του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας - Κρατήσεις στα οδοιπορικά - Κρατήσεις στον προκαταληκτικό – καταληκτικό βαθμό με τον οποίο γίνεται η συνταξιοδότηση και μια σειρά άλλων κρατήσεων και ενισχύσεων του Ταμείου από εισφορές που εισέρχονται στο Ταμείο από εργασιακούς πόρους (ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα κ.λ.π.) Ανάλογες κρατήσεις δεν έγιναν και δε γίνονται σε άλλους Τομείς Πρόνοιας άλλων Ταμείων.
Από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. τα συμπεράσματα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, κρίνονται ως επισφαλή αφού για την εξαγωγή τους δεν ελήφθησαν υπόψη βασικές παράμετροι, όπως προαναφέραμε (έκτακτες εισφορές, κοινωνικοί πόροι) που μετά βεβαιότητας ο μεν Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών θα καθίστατο πλεονασματικός το δε ποσοστό του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων μειούμενο σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και όχι 45,49%.
Στα ως άνω ποσοστά προστίθενται επιπλέον ποσοστιαίες μειώσεις 10% έως 18% λόγω της μείωσης των αποδοχών από την εφαρμογή του Ν. 4098/2010.
ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΩΝ, με το νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και τον μαθηματικό τύπο της νέας τεχνικής βάσης (Υπουργική Απόφαση 30854/3809/31-12-2013 ΦΕΚ Β΄ 3498) από 01-01-2014 θα επέλθει ποσοστιαία μείωση τουλάχιστον 40% στο δικαιούμενο εφάπαξ που ήδη μειώθηκε όπως πιο πάνω αναφέραμε.
Τα επιχειρήματα που παραθέτουμε ενισχύονται καθοριστικά και από το γεγονός ότι οι Επικουρικοί Τομείς του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. εξαιρέθηκαν από το ΕΤΕΑ λόγω του ειδικού συνταξιοδοτικού που διέπει τους ένστολους.
Οι Τομείς Πρόνοιας δεν έχουν ελλείμματα ούτε ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν έχουν τύχει κρατικής επιχορήγησης και πρόσφατα έχουν ληφθεί εξυγιαντικά μέτρα αύξησης εισφορών που βεβαιώνουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.
Για την αποτροπή της μαζικής, βίαιης συνταξιοδότησης που θα έχει ως συνέπεια και την αντικειμενική αδυναμία απόδοσης του εφάπαξ βοηθήματος (κατάρρευση Ταμείου), αλλά και την πλήρη αποδιοργάνωση της Αστυνομίας κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβασή σας για σχετική ρύθμιση, με την εξαίρεση μας από την προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση ή με την καθιέρωση ενός μεταβατικού χρόνου προσαρμογής στα νέα δεδομένα, αφού οι διατάξεις δεν περιέχουν καμμία προς τούτο πρόβλεψη και απαιτείται σχετική διευκρίνιση.
Επιπλέον, αυτές είναι εφαρμοστέες μόνο για τους Αστυνομικούς εξαιρουμένων των στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών παρότι ακολουθούν το ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς και το ίδιο μισθολόγιο.
Είναι αδιανόητο, ενώ στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διέπονται από τις διατάξεις του ίδιου Κώδικα Στρατιωτικών Συντάξεων, να μην υπάρχει ο ίδιος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, καθώς στρατιωτικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω ρύθμιση.


BLOKO.GR

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά από το βράδυ και από τα δυτικά προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


 
 
Αύριο Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη