E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Στην ΕΑΒ μέσω ΓΕΑ και τα Super Puma της Πυροσβεστικής;

Στην ποιοτικά αναβαθμισμένη ΕΑΒ φαίνεται ότι καταλήγει και η συντήρηση των δύο ελικο
πτέρων Super Puma του πυροσβεστικού Σώματος, μέσω μιας αλληλουχίας διαδικασιών που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη τελική υπαγωγή τους στη διασχειριστική δικαιοδοσία του ΓΡΕΑ>
Μέχρι σήμερα, μία άλλη αλληλουχία ατυχών ή δυσμενών συγκυριών, τα έχουν καταστήσει καθηλωμένα, πρώτα με τις κοκορομαχίες μεταξύ εταιρειών για την ανάληψη της
τεχνικής συντήρησης και στη συνέχεια από την απώλεια της πιστοποίησης ως χειριστών τόσο των πιλότων της Πυροσβεστικής, όσο και αυτών που είχαν αποσπαστεί από την Ολυμπιακή Αεροπορία την περίοδο της μεταβίβασης του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος σε ιδιώτες. Μάλιστα, οι πρώτοι, οι πιλότοι της Πυροσβεστικής επιχειρήθηκε να ανανεώσουν την πιστοποίηση σε βάση της NAMSA στη Γερμανία με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε (;) πρόσφατα από ο ίδρυμα μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, πλην όμως απορρίφθηκαν μετά πολλών επαίνων.
Απόρροια όλης αυτής της κατάστασης είναι μια πανάκριβη επένδυση του ελληνικού λαού να βρίσκεται ουσιαστικά παραπεταμένη στα "σκουπίδια", με ορατό τον κίνδυνο να καταστούν κυριολεκτικά ως ανακυκλώσιμα τέτοια.
Στο πλαίσθιο αυτό, πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια μέσω του ΓΕΑ να δοθεί η συντήρηση τους στη ΕΑΒ ώστε να καταστούν πλόιμα και από εκεί να "επιστρέψουν" στο ΓΕΑ προκειμένου πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να τα πετούν για λογαριασμό του Πυροσβεστίκού Σώματος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΑΒ έχει καταφέρει να καταστήσει πλόιμα τα 5 από τα 6 ελικόπτερα του Λιμενικού που βρίσκονταν σε παρόμοια τεχνική κατάσταση, ενώ προς τα εκεί δρομολογείται και η τεχνική υποστήριξη 12 ελικοπτέρων του ΓΕΑ.
Αν μη τί άλλο, πρόκειται για μία λύση- επένδυση που και την ελληνική βιομηχανία και την ανάπτυξη προωθεί, κι από την άλλη βγάζει από τη μέση διαφόρων ειδών "μεσάζοντες" και "εγγυητές" που το μόνο που κατάφερναν ήταν η εκτόξευση προς τα πάνω των τιμών.









ΠΗΓΗ:BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.