E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ Π.Σ.


Θεσσαλονίκη 07/01/2013

Aρ.Πρωτ. 001

ΠΡΟΣ:
Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι



Στις 04/01/2013 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Αρχηγού Αντιστράτηγου κ.Γεωργακόπουλου Σωτήρη με το σύνολο του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Στην συνάντηση αυτή έγινε εκτενή συζήτηση για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό προσωπικό. Ο Αρχηγός μας ανέλυσε τις θέσεις και τα σχέδια του Αρχηγείου όσο αφορά την λειτουργία του Σώματος και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν. Τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η αναδιοργάνωση – αναβάθμιση του Π.Σ., καθώς η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας το επιβάλει επιτακτικά και ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την πρόταση που έχει καταθέσει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Στην συνέχεια της συζήτησης μας ανέφερε ότι, για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα είναι απαραίτητη η μεταφορά και ανακατανομή αρμοδιοτήτων από το Αρχηγείο προς τις εκάστοτε Περιφέρειες, ουσιαστικά σκοπός είναι μια ριζική αποκέντρωση του Π.Σ.
Προς την κατεύθυνση αυτήν λοιπόν θα υπάρξουν καταργήσεις- συγχωνεύσεις Τμημάτων και Διευθύνσεων, με κύριο σκοπό τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, αλλά και δημιουργία νέων Τμημάτων ανά Περιφέρεια, όπως Γραφεία Διαχείρισης Χρηματικού, Ενιαία Κέντρα Διαχείρισης Συμβάντων, Δ.Α.Ε.Ε., κ.α. ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και έλεγχος του Π.Σ., ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα μέσα από αυτό το φάσμα των αλλαγών, να καταστεί αποτελεσματικότερο και να αποτελέσει τον ισχυρό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Τέλος μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ώστε να αποτελέσει το εκπαιδευτικό κέντρο του συνόλου των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας. Για όλα τα παραπάνω το ανώτατο θεσμικό όργανο του Π.Σ., το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού με την συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., Ε.Α.Π.Σ., και συμμετοχή παραγόντων του Π.Σ., θα θέσει τις βασικές αρχές για να αναπτυχθεί το νέο μοντέλο του Π.Σ..
Όσο αφορά θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό προσωπικό μας έγινε γνωστό, για το θέμα του ωραρίου, ότι η σχετική ρύθμιση βρίσκεται στο Συμβούλιο Της Επικρατείας και είναι θέμα ημερών η έγκριση της. Η εφαρμογή του 24ώρου θα γίνεται όταν προκύπτει πλειοψηφία των συναδέλφων που το επιθυμούν στις εκάστοτε υπηρεσίες μετά από πρόταση του ωραρίου από τον Διοικητή. Ο Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ούτε αύξηση αλλά ούτε και μείωση της οργανικής δύναμης του Σώματος και ότι θα περιμένει προτάσεις από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τροποποιήσεις - παρεμβάσεις στον Κανονισμό Μεταθέσεων – Κ.Ε.Υ.Π.Σ., ενώ τον βρίσκει σύμφωνο η πρόταση που έχει κατατεθεί για το βαθμολόγιο από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Επίσης το Αρχηγείο προσανατολίζεται στο κλείσιμο όλων των ΕΜΑΚ, πλην 1ης ΕΜΑΚ Αθηνών και 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, αλλά και στο κλείσιμο κάποιων Πυροσβεστικών κλιμακίων ή Υπηρεσιών χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό, πρόταση που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για τα πεζοπόρα τμήματα και το εποχικό προσωπικό θα επαναπροσληφθεί. Θα γίνει προσπάθεια να αποσυρθούν Πυροσβεστικά οχήματα λόγω παλαιότητας και να γίνει ανακατανομή τους από υπηρεσία σε υπηρεσία βάση συμβάντων και υπηρεσιακών αναγκών. Θα υπάρξουν μετατάξεις Διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων προς τις Περιφέρειες του Σώματος με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών να μετατάσσεται στις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής. Επίσης θα επανεξεταστούν οι μισθώσεις ακινήτων των υπηρεσιών με σκοπό την μείωση ενοικίων, και τέλος την υπογραφή σύμβασης για προμήθεια 6.000 στολών.
Σε γενικές γραμμές ο νέος Αρχηγός έδειξε ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις για όλα τα θέματα και ότι σκοπός του είναι ένα πιο λειτουργικό και αποκεντρωμένο Πυροσβεστικό Σώμα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που έχει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. είχαν πριν από αυτήν την συνάντηση σαν μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., άτυπη συνάντηση με τον Αρχηγό όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια μας, ενώ θα ακολουθήσουν επίσημες συναντήσεις μαζί του από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των Περιφερειών.

Με Τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αμανατίδης Χαράλαμπος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστασιάδης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.