E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία

 
 
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν, όταν ισχυρός σεισμός «χτύπησε» τις πρώτες πρωινές ώρες τη Σουμάτρα στην Ινδονησία, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00.38 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στην επαρχία του Ατσέχ και συγκεκριμένα 63 χλμ. νότια της πόλης Σίγκλι και 91 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπάντα Ατσέχ (τοπική πρωτεύουσα), σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS). Το εστιακό βάθος ήταν 2 χλμ. και 26 λεπτά αργότερα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο σεισμός προκάλεσε πανικό στην Μπάντα Ατσέχ, με τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους, φοβούμενοι την έλευση τσουνάμι. Το 2004, ένα φονικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, που προκλήθηκε από τον τεράστιο σεισμό που χτύπησε την Σουμάτρα, σκότωσε πάνω από 170.000 ανθρώπους στην επαρχία Άτσεχ.

To σημείο όπου σημειώθηκε ο σεισμός (Πηγή: EMSC)


Στέλεχος της τοπικής Αστυνομίας εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές σε σπίτια.

«Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κατοικίες», τόνισε από την πλευρά του ο Sutopo Purwo Nugroho (Σουτόπο Πουρούο Νουργόχο), εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της Ινδονησίας, υπογραμμίζοντας πως ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην περιοχή Πιντιέ.




ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.