E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάραθο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει απόψε το χωριό Μάραθος του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου μετά και από την πύρινη λαίλαπα που από τις 6 το πρωί καίει ότι βρει στο πέρασμα της, με140 στρέμματα δασικής έκτασης, 10 χορτολιβαδικής και 20 γεωργικής να έχουν γίνει στάχτη και την καμμένη γη να θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από πολεμική ταινία.

Η φωτιά, παρ'όλη τη ζημιά που άφησε πίσω της, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις18.30 το απόγευμα με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις νοτιάδες 11 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία που επικρατούσε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για την εποχή, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή αυτή την ώρα παραμένουν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και πέντε υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο Μάραθο. Οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κάποια στιγμή η φωτιά είχε μπει στο ρέμα με κατεύθυνση τον οικισμό του Φόδελε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο».


Πηγή: firemasterface

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.