E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πρέβεζα: Οι Πυροσβέστες της Πρέβεζας έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό


Πρέβεζα: Οι Πυροσβέστες της Πρέβεζας έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό - VIDEO


Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό απέδειξαν και σήμερα πως είναι οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας.
Αυτό άλλωστε φάνηκε και πριν λίγες με την συμμετοχή τους στην άσκηση «Σεισιχθων» αλλά και σήμερα στην άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Πυρηνελειουργείου στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.
Το σενάριο της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του Κτιρίου Α΄ στις εγκαταστάσεις του πυρηνελειουργείου όπου βρίσκεται ο χώρος των ξηραντηρίων της επιχείρησης, και τη διάσωση υπαλλήλου της εταιρείας που που λόγω εισπνοής των αναθυμιάσεων είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί σήμανε συναγερμός Α’ στην πυροσβεστική υπηρεσία για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν 4 πυροσβεστικά οχήματα (εκ των οποίων 1 διασωστικό και 1 βραχιονοφόρο) με 11 άτομα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε το Ε.Κ.Α.Β. , η ΕΛ.ΑΣ. και ο ΔΕΔΔΗΕ οχήματα των οποίων έφτασαν στο χώρο της εταιρίας.
Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού του διασωστικού οχήματος διέσωσε τον υπάλληλο της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Με το τέλος της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Βασδέκης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή κ. Θεόδωρο Βαρδή εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της άσκησης ενώ τόνισε ότι για φέτος η υπηρεσία τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς προσωπικού βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα από τα περσινά.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.