E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΑΡΧΗΓΟ.


 
 
 
 
 
 
 
 
Θεσσαλονίκη  08/06/2013
 
Αρ. Πρωτ.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣ:  
·         Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της Κεντρικής Μακεδονίας
·         Νομικό Σύμβουλο Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
·         Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο κ.Σωτήριο Γεωργακόπουλο στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου μας με το Δ.Σ. της Ένωσης μας και μια στα γραφεία της Ένωσης με τον πρόεδρο της Ένωσης. Αφού o Αρχηγός ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αφορούν τις Π.Υ. και τα Π.Κ της Περιφέρειας μας αλλά και εκκρεμή προβλήματα που ταλανίζουν το Πυροσβεστικό προσωπικό και το Π.Σ. γενικότερα , του τέθηκαν και διάφορα ερωτήματα.

Ρωτήσαμε λοιπόν τον κ. Αρχηγό:

1. Για την αναδιάρθρωση του Π.Σ και την τύχη των Π.Κ.

2. Εάν οι περικοπές στα κονδύλια του υπουργείου μας για το 2013 -14 -15 αφορούν νέες μισθολογικές περικοπές κάτι που φαντάζει σαν τελειωτικό χτύπημα για εμάς, όπως επίσης το ότι διαδίδεται έντονα ότι θα πληρωνόμαστε σύμφωνα με το βαθμό που φέρουμε, κατάφωρα άδικο για το Π.Σ. μιας και δεν υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη όπως σε άλλα σώματα και τι μέλλει γενέσθαι με την εξέλιξη του βαθμολογίου.

3. Κανονισμός Μεταθέσεων-Τι εξέλιξη θα έχει η πρόσληψη των 725 επιτυχόντων πυροσβεστών- Πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών- Καθήκοντα Π.Π.Υ.(επικουρικά)

4. Μετακινήσεις συναδέλφων την αντιπυρική περίοδο

5. Για την ανανέωση του υλικοτεχνικού-μηχανολογικού εξοπλισμού όπου χρειάζεται.

6. Για το τεράστιο πρόβλημα με τα ελαστικά των οχημάτων.

7. Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις.

Στο πρώτο θέμα μας απάντησε ότι δεν υπάρχει σκοπός να εφαρμοστεί η πρόταση αναδιοργάνωσης που είχε κατατεθεί στο παρελθόν, με την οποία έκλειναν ορισμένα Π.Κ. σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες, αλλά μετά την αντιπυρική περίοδο θα ξεκινήσει από μηδενική βάση νέος σχεδιασμός αναδιοργάνωσης. Εκεί του εφιστήσαμε και εμείς την προσοχή, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως τον Οκτώβριο, δηλαδή με κλείσιμο υπηρεσιών της περιφέρειας μας σε μία νύχτα όπως και έγινε με το Π.Κ. Βεργίνας.Μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για να κλείσει καμία υπηρεσία πανελλαδικά.

Στο δεύτερο θέμα ο κ. Αρχηγός μας απάντησε ότι αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε δεν πρόκειται να γίνουν νέες μισθολογικές περικοπές για το 2013 -2014 και ότι στο θέμα του βαθμολογίου είναι αισιόδοξος και τόνισε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθηθεί.

Στο τρίτο θέμα μας είπε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τον κανονισμό μεταθέσεων διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλη ανωμαλία. Το 95% των συναδέλφων υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του, στους περίπου 400 συνάδελφους που επιθυμούν μετάθεση θα δοθεί δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων ανάλογα με την εξέλιξη των 725 επιτυχόντων πυροσβεστών. Έχει γίνει η επικύρωση των πινάκων και ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά, βρίσκεται στη φάση της υπογραφής από το Υπ. Οικονομικών. Θα γίνει οπωσδήποτε πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών και θα δοθούν κονδύλια στις περιφέρειες και για τις υπερωρίες τους. Για τους Π.Π.Υ. μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νόμος για εξομοίωση των καθηκόντων τους με το μόνιμο προσωπικό, περιμένουμε την ψήφιση και έγκριση του για να εκδοθούν άμεσα και οι ανάλογες διαταγές.
Στο τέταρτο ερώτημα μας ο κ. Αρχηγός μας απάντησε ότι θα γίνει προσπάθεια για να υπάρξουν μετακινήσεις μόνο σε όμορες περιφέρειες και να συντονιστούν οι διοικήσεις των υπηρεσιών, ώστε οι αλλαγές να γίνονται κανονικά.

Για τον πέμπτο θέμα μας απάντησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα πόροι του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και όχι μόνο, θα ξεπαγώσουν. Όσον αφορά την προμήθεια ειδών ιματισμού μας απάντησε ότι ο διαγωνισμός είναι σε προχωρημένο στάδιο και πιστεύει ότι σύντομα θα γίνει η παραλαβή 12000 στολών.

Στο έκτο θέμα μας απάντησε ότι έχει ακυρωθεί προηγούμενος διαγωνισμός και προχωράει ο επόμενος για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας ελαστικών.

Ο κ. Αρχηγός για το θέμα των ιατρικών εξετάσεων μας παρότρυνε να πάρουμε πρωτοβουλίες για τα ιατρεία της περιφέρειας μας και ότι θα σταθεί δίπλα μας, και σε συνεννόηση με το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 να γίνονται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους συναδέλφους.
Τέλος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ένωσης τέθηκε στον Κο Αρχηγό το θέμα των κενών οργανικών θέσεων της θεσσαλονίκης το οποίο κυμάνθηκε:
το 2011 σε 74 θέσεις
το 2012 σε 58 θέσεις και
το 2013 σε 0 θέσεις
πράγμα το οποίο δεν απέφεραν κάμια μετάθεση στη θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια να λειτουργούν οριακά και οι συναδέλφοι δεν θα μπορούν να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους.
Μάλιστα ενημερώθηκε οτι η 2η Ε.Μ.Α.Κ. αυτήν την στιγμή κάνει βάρδια με 8 άτομα έχοντας να επανδρώσει:
-Περιπολικό
-Πυροσβεστική Έξοδο
-Καταδυτική ομάδα
-Ορειβατική ομάδα.
 
 
                                                
                                                             

 
 
 
 
 
 
 
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αμανατίδης Χαράλαμπος
       Με    Τιμή

       Για το  Δ.Σ.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
Αναστασιάδης Γρηγόριος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αμανατίδης Χαράλαμπος
 Με    Τιμή
Για το  Δ.Σ.
 
 
 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
Αναστασιάδης Γρηγόριος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.