E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γιορτάστηκε η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών»

Με σεμνότητα γιορτάστηκε σήμερα η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», όπως έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ως ένδειξη τιμής προς τον δόκιμο πυροσβέστη Β' τάξεως Κωνσταντίνο Πούλιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του 71 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.


Γιορτάστηκε η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών»
 
 
Παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανασίου Ανδρεουλάκου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθους αξιωματικών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199-ΣΕΚΥΠΣ, στο Χαλάνδρι, όπου κατατέθηκαν και στεφάνια στη μνήμη των πυροσβεστών που έπεσαν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.

Ο κ. Δένδιας, στην ομιλία του, επισήμανε ότι από το 1998, όταν το Πυροσβεστικό Σώμα ανέλαβε την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης, έχει θρηνήσει 31 θύματα και σε προγενέστερο χρόνο πάνω από 50, τα οποία αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους. «Θα μου επιτρέψετε να πω στη μνήμη των ανθρώπων αυτών, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα, πέραν της τελετής αυτής, επιτέλεσε κατά τη φετινή περίοδο δασοπυρόσβεσης μέγιστο μνημόσυνο, επιτυγχάνοντας τη μείωση των εκτάσεων που κάηκαν άνω του 50% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και σχεδόν 60% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης και του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, επίτιμοι αρχηγοί και υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΠΣ, καθώς και συγγενείς των πεσόντων και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών.







ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.