E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.

 
 
 
                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η συνδικαλιστική ανυπαρξία είναι και αυτός ένας βασικός παράγοντας που οδήγησε την χώρα μας στα μνημόνια.Η διαρκής διαπλοκή των συνδικαλιστών των κομμάτων με την πολιτική ηγεσία,μεταμόρφωσε τον αγώνα όλων των εργαζομένων,τις διεκδικήσεις τους σε μια άνιση μάχη.Αυτοί που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους,κοίταζαν την προσωπική τους εξέλιξη και το βόλεμα τους.Κανείς δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών θέτοντας σε προτεραιότητα πάντα το κομματικό συμφέρον.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Bρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ακόμα και τώρα κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν το τι έφταιξε.
Καιροσκόποι,γυρολόγοι κομμάτων που αποζητούν την εξουσία με κάθε κόστος,αδιαφορώντας για το μέλλον του Σώματος και αναζητώντας στέγη, προσπαθούν να σταθούν τροχοπέδη στην προσπάθεια τριών παρατάξεων,ανεξάρτητων παρατάξεων για την κάθαρση.
Άνθρωποι που έχουν περάσει από όλα τα κόμματα αναλόγως του πότε ήταν αυτά στην εξουσία και ακολουθώντας το ''αλάνθαστο'' ένστικτό τους για το ποια θα είναι η μελλοντική δύναμη και κυβέρνηση της χώρας,(Άποψη τους,δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η αυριανή κυβέρνηση) δημιούργησαν μια παράταξη αποκρύπτοντας την νέα κομματική τους στέγη.Θρασύτατοι και τυχοδιώκτες φωνασκούν και ψεύδονται με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις.Το προεδρείο της Ένωσης γνωρίζει καλά το παρελθόν τους,είναι έτοιμο να αποδείξει ότι τα συγκεκριμμένα άτομα είναι αμφιβόλων προσόντων.

Απόδειξη της έλλειψης σοβαρότητας που τους διακρίνει είναι η παραίτηση συγκεκριμμένου συνδικαλιστή,την επόμενη ημέρα από την εκλογή του στο 19μελές συμβούλιο της ΠΟΕΥΠΣ. Είναι υπόλογος ο συγκεκριμμένος έναντι των συναδέλφων που τον ψήφισαν; Έχει εξηγήσει τους λόγους παραίτησης του; Στην διάθεση όλων είναι επίσης τα πρακτικά των ΔΣ της Ένωσης όπου ο προαναφερόμενος αποχώρησε από όλα τα ΔΣ που έπρεπε να ληφθούν και να ψηφιστούν αποφάσεις για την αποκάλυψη του ελλείματος του ταμείου της.

Επίσης στα αξιοσημείωτα και δείγμα της συνδικαλιστικής ποιότητας του ανθρώπου που φωνάζει για ''συνδικαλιστικό πραξικόπημα'',είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές συμμετέχοντας σε παράταξη έδινε απαρέγκλητη γραμμή σε ψηφοφόρους ώστε να μην εκλεγούν οι άμεσοι συνεργάτες του.

Προσοχή λοιπόν στα άτομα που πλαισιώνουν τον εν λόγω ''συνδικαλιστή'' που αποκρύπτει την κομματική ταυτότητα του νέου ψηφοδελτίου και το μόνο που τον νοιάζει και ενδιαφέρει είναι να είναι επικεφαλής.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι μετά από δύο διαδοχικές παραιτήσεις προέδρων εκλέχτηκε πρόεδρος με 6 ψήφους στους 11 ο τωρινός πρόεδρος της Ένωσης με συνεργασία τριών παρατάξεων, άρα πως ευσταθεί ο χαρακτηρισμός ''συνδικαλιστικό πραξικόπημα'' όταν σε μια νόμιμη δημοκρατική διαδικασία επικρατεί η πλειοψηφία;
Ποιος λοιπόν ο λόγος της προσωπικής επίθεσης που δέχεται από συγκεκριμμένα πρόσωπα και που αποσκοπούν οι καταγγελίες επί προσωπικού;

Θα κρίνουν οι συνάδελφοι!!!

Οι συναντήσεις των προεδρείων των Ενώσεων είναι θεσμικές και φανερές, επίσημες συναντήσεις ηγεσίας και εκπροσώπων των συναδέλφων από τις οποίες προκύπτει έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση. Κατ'ιδίαν συναντήσεις δεκαλέπτου αποκτούν ιδιωτικό χαρακτήρα και θυμίζουν εποχές παλαιοκομματισμού,κομματικού συνδικαλισμού και κρύβουν ιδιοτέλεια.

Καλό θα ήταν να υπήρχε και ανάλογος ζήλος για την ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τα τεκταινόμενα της Ένωσης για τα οποία διαπιστώσαμε -επισκεπτόμενοι διάφορους Σταθμούς ακόμα και εκεί που υπηρετούν οι εν λόγω συνδικαλιστές - άγνοια.

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι

Πάγια θέση μας είναι να απαντάμε στις προκλήσεις με πράξεις,αλλά αθλιότητες και άναρθρες κραυγές μας αναγκάσαν να προβούμε σε αυτήν την διευκρινιστική ανακοίνωση.

Μην αφήσετε κανέναν να υποτιμά την νοημοσύνη σας,ενημερωθείτε και ξεγυμνώστε αυτούς που σπέρνουν την διχόνοια,προκαλούν φασαρία για να κρύψουν την μηδενική τους προσφορά.Να κρίνετε τους πάντες από το αποτέλεσμα και τα έργα τους, το μέλλον μπροστά μας απαιτεί αγώνα,ικανούς ανθρώπους που σέβονται τον λόγο τους και τον κάνουν πράξη,θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς και δεν αναλίσκονται σε ψευδοανακοινώσεις και με την συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος.


                                                            Με Τιμή
                                                            Για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αμανατίδης Χαράλαμπος                                       Αναστασιάδης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.