E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οι Ένστολοι είναι ειδική κατηγορία, ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους - Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

 
 
 
Ξεκαθαρίζεται το τοπίο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα των Ένστόλων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το ανώτατο δικαστήριο, αντισυνταγματικός κρίθηκε στο σύνολό του ο νόμος του 2012 που επέβαλλε μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα σε Ένοπλες Δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης αντισυνταγματικές κρίθηκαν και οι διατάξεις για αναδρομική εφαρμογή των περικοπών από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της Ολομελείας του ΣτΕ, το οποίο αναμένεται σύντομα να καθαρογράφει, οι ένστολοι αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγόρια στο δημόσιο τομέα.

Όπως θα αναφέρεται στο σκεπτικό, οι ένστολοι ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους, για τους οποίους το Σύνταγμα επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση, απαγορεύοντας για αυτούς την απεργία και κάθε άλλη απασχόληση.

Σύμφωνα με πηγές του ΣτΕ, το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους δε δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο για δικαίωση και άλλων δημόσιων λειτουργών που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια ή υπηρετούν γενικά στο δημόσιο τομέα.



                    Διαχειριστής:                     Γιάννης Ιωαννίδης

                   Μέλος Παράταξης "Πρώτα Πυροσβέστες" Κεντρικής Μακεδονίας






skai.gr  / tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.