E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 
 
 
                                                                                                        Θεσσαλονίκη 29-06-2014

 
 
 
 
 
Αρ. Πρωτ.
ΠΡΟΣ:  
·         Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ.  της Κεντρικής Μακεδονίας    
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
·         ΠΟΕΥΠΣ

 

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

   Όλοι θα πληροφορηθήκατε την αναμενόμενη εδώ και καιρό απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012.Το Συμβούλιο επικρατείας αποφάνθηκε αμετάκλητα για τις ενώσεις Στρατιωτικών και τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών και Λιμενικών που προσέφυγαν εγκαίρως, ότι οι μισθολογικές περικοπές που επιβλείθησαν είναι αντισυνταγματικές. Με την απόφαση του αυτή το ΣτΕ, υποχρεώνει άμεσα την Ελληνική Κυβέρνηση στην επιστροφή αναδρομικά των ποσών που παρακρατήθηκαν και την διαμόρφωση των μισθολογίων μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

 Η Ελληνική Πολιτεία έδειξε  άμεσα ότι συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καταθέτοντας τροπολογία για το μισθολόγιο των δικαστικών που επίσης δικαιώθηκαν, ενώ δρομολόγησε και την επιστροφή αναδρομικά των ποσών που αναλογούν σε κάθε δικαστικό λειτουργό.
Διάφορες τοποθετήσεις αρμόδιων Υπουργών και περιρέουσες φήμες περί διαμόρφωσης νέων ειδικών μισθολογίων για τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας ή καταβολή αναδρομικών τριμήνου δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη και δεν συνάδουν με την εικόνα ενός σοβαρού ευνομούμενου κράτους δικαίου με σεβασμό απέναντι στον θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
 
Οι αποφάσεις του ανώτατου θεσμικά οργάνου της δικαιοσύνης είναι άμεσα εφαρμοστέες και αμετάκλητες.Οι διαφορετικές αναγνώσεις της συγκεκριμένης απόφασης κατά πως συμφέρει το ΥΠΟΙΚ, μόνο σύγχυση και
προβληματισμό δημιουργούν ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και την ικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει.
 Λεονταρισμοί βουλευτών της συγκυβέρνησης, υποσχέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης  για το συγκεκριμένο θέμα, δεν καλύπτουν  το αίσθημα ανασφάλειας και απαξίωσης που νιώθουν όλοι οι ένστολοι πολίτες που καθημερινώς και αδιάκοπα τιμούν τον όρκο που έδωσαν για την προστασία του Έλληνα πολίτη.
 
  Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να λάβουν σαφή θέση και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθούν δίπλα μας.
  Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ.
      
 Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση και συγκεκριμένο πλάνο από τον αρμόδιο Υπουργό στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη 1-7-2014 με το σύνολο των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων, τηρούμε στάση αναμονής και επαγρυπνούμε για το ενδεχόμενο απαντήσεων και κινήσεων.
 
 
 
 
 
 
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αμανατίδης Χαράλαμπος
Με    Τιμή
Για το  Δ.Σ.
 
 
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
Αναστασιάδης Γρηγόριος
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.