E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση καταπέλτης κατά του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. από την ανεξάρτητη παράταξη "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" (Να λάβουν γνώση όλοι οι Συνάδελφοι Πυροσβέστες)


«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)


 


 

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

 

Στις 11 Ιουλίου 2014 με την εναρκτήρια επιστολή μας προς εσένα ανοίξαμε τον δίαυλο επικοινωνίας μας υποσχόμενοι ότι οι προσπάθειες και οι αγώνες  μας θα είναι συνεχείς και αδιάκοποι για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πάνω από  όλα όμως υποσχεθήκαμε ότι θα παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι, θα είμαστε  ειλικρινείς και θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση της συνεχούς ενημέρωσής σου, της κριτικής,  των προτάσεων, και της συνεχόμενης δράσης.

Τα παραπάνω λοιπόν επιχειρήσαμε να κάνουμε πράξη με την αίτηση που υποβάλλαμε προς το προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ οι 4 της παράταξής μας στις 18/7/14 αιτώντας σύμφωνα με το καταστατικό έκτακτο Δ.Σ.(σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας άρθρο 20 παρ 2β έκτακτο ΔΣ μπορεί να ζητήσει το 1/5 του συνόλου του 19μελούς ΔΣ . δηλαδή τουλάχιστον 4, και ο το Προεδρείο είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει εντός 5 ημερών το ΔΣ).

Δυστυχώς προβήκαμε σε αυτή μας την ενέργεια που προβλέπεται από το καταστατικό, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης αδράνειας του Προεδρείου να συνεδριάσει, να ασχοληθεί, και να συζητήσει στο ΔΣ τα φλέγοντα και επείγοντα θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Προσωπικό, όπως είναι η απόφαση του Στε, το πλαίσιο δράσης του ΔΣ, η ασφάλεια του Προσωπικού κατά την μετάβασή του στα συμβάντα, χρήση των επιφυλακών μεσούσης μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου.

Ιδιαίτερα στεκόμαστε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεδομένου ότι στις 22/7/14 οι Ομοσπονδίες των ενστόλων έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Αθήνα θέλοντας να δείξουν πόσο σημαντική είναι αυτή η απόφαση για το ένστολο προσωπικό, αλλά και σταθμίζοντας την στάση μας εφόσον η κυβέρνηση αρνηθεί να  υλοποιήσει την απόφαση. Παρόλα αυτά το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας κωφεύει και αγνοεί την σημαντικότητα της απόφασης αυτής. Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η  στάση του όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Υπενθυμίζουμε ότι το συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ πραγματοποιήθηκε στις 22-23-24 Ιουνίου, η συγκρότηση του ΔΣ έγινε στις 3 Ιουλίου και από τότε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση» από το «συνεργαζόμενο» κάτω από περίεργες συνθήκες Προεδρείο.

Προφανώς η μόνη τους προτεραιότητα ήταν να συγκροτηθούμε σε Σώμα στο ΔΣ,  να καταλάβουν κάποιοι τις καρέκλες και μετά  πριν  «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ………….σιωπή.

 

Εμείς όμως  όπως διακηρύξαμε δεν είμαστε διατεθειμένοι για κανένα λόγο να σιωπήσουμε ούτε να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας απέναντι σε σένα Συνάδελφε και Συναδέλφισσα.

Με την αίτησή μας αυτή θέλαμε να «αναγκάσουμε» την «συνεργαζόμενη» πλειοψηφία του ΔΣ να συρθούν στο τραπέζι του διαλόγου.

Πράγματι λοιπόν το Προεδρείο της Ομοσπονδίας κάνοντας την «ανάγκη φιλοτιμία» εξέδωσε ανακοίνωση-πρόσκληση προς τα μέλη του ΔΣ για έκτακτο ΔΣ για την Τετάρτη 23/7/14 σύμφωνα με το καταστατικό και την αίτηση που κατέθεσε η παράταξή μας.

Δυστυχώς όμως «άνθρακες ο θησαυρός», της νομιμότητας. Φαίνεται πως επεκράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις στο Προεδρείο και αποφάσισαν αντικαταστατικά και παράνομα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και την σιωπή τους, αναβάλλοντας και ακυρώνοντας το ΔΣ προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες περί μη απαρτίας και για αδυναμία να παρευρεθεί το σύνολο των μελών του ΔΣ. (10 τον αριθμό, τυχαίο ο αριθμός 10; δεν νομίζουμε).
 
Το πιο εξοργιστικό αλλά παράλληλα και απαξιωτικό είναι ότι  τα 10 μέλη του ΔΣ που επικαλούνται αδυναμία να παρευρεθούν στο ΔΣ της 23/7/14 επεκτείνουν την αδυναμία τους έως τις 29/7/14.
 
 
 
Η παράταξή μας προς αυτούς τους συναδέλφους συνδικαλιστές ένα μήνυμα τους στέλνει.
Συνεχίστε τις διακοπές σας έως στις 29/7/14. Ευτυχώς που δεν ζητήσατε άδεια από τις συνδικαλιστικές σας υποχρεώσεις και τον Αύγουστο. Χάρη κάνετε στο Πυροσβεστικό Προσωπικό που εναγωνίως ζητάει απαντήσεις και πληροφορίες για τα προβλήματά του.
Αυτά μπορούν να περιμένουν. Οι διακοπές μας όχι.
Συνάδελφε και Συναδέλφισσα
Κατά πρώτον η όποια απαρτία διαπιστώνεται με την φυσική ή μη παρουσία του μέλους του ΔΣ στο χώρο της συνεδρίασης και όχι με τηλεφωνήματα ή άλλου είδους δικαιολογία.
Κατά δεύτερον ο συνδικαλιστής οφείλει να είναι παρών στις επάλξεις των αγώνων ανά πάσα στιγμή και μόνο  θέμα υγείας θα μπορούσε να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε απουσία του από τις συνεδριάσεις των ΔΣ. Άλλωστε η χορήγηση της συνδικαλιστικής  άδειας  αυτό το νόημα έχει, δηλαδή, να καλύπτει και να αίρει τα εμπόδια που προκύπτουν στην διάρκεια της συνδικαλιστικής του δράσης.
Επομένως η παράταξή μας δεν δέχεται αστείες δικαιολογίες περί μη απαρτίας, πολύ περισσότερο όταν αυτή δεν διαπιστώνεται με την φυσική ή μη παρουσία του μέλους στο χώρο της συνεδρίασης του ΔΣ, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι λυπάται  για λογαριασμό όλων αυτών των μελών που δήλωσαν ξαφνικά αδυναμία να παρευρεθούν στο Δ.Σ.
Επιπλέον υπήρξε  τηλεφωνική επικοινωνία  του επικεφαλής της παράταξής μας Δαδούδη Κώστα με τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Πενταγιώτη, όπου ο Νομικός Σύμβουλος επιβεβαίωσε την θέση της παράταξής μας δηλαδή ότι η απαρτία πιστοποιείται με τη φυσική παρουσία του μέλους του ΔΣ στο χώρο συνεδρίασης.
 
 
Συνάδελφε και Συναδέλφισσα
 
Την αδιαφορία και την αδράνεια του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» της Ομοσπονδίας δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε ούτε να καλύψουμε.
Αύριο κιόλας η παράταξή μας καταθέτει νέα αίτηση για σύγκλιση έκτακτου ΔΣ. Παράλληλα θα ζητηθεί γραπτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η αναβολή και η ακύρωση του έκτακτου ΔΣ της 23/7/14. Επιπλέον η παράταξή μας δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Προεδρείου και συγκεκριμένα εναντίον του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα που έχουν την ευθύνη σύμφωνα με το καταστατικό, σύγκλισης του ΔΣ.
Για εμάς ο στίβος των αγώνων είναι ο συνδικαλιστικός στίβος. Είναι τα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου τα μέλη μπορούν να διαλέγονται, να διαφωνούν, να προτείνουν, να αποφασίζουν.
Για να πραγματοποιηθούν όμως όλα τα παραπάνω πρέπει πρώτιστα τα μέλη να συνεδριάζουν.
Πρέπει να σέβονται το καταστατικό, μα πάνω από όλα να σέβονται τα προβλήματα των Πυροσβεστών.
Δυστυχώς οι κύριοι αυτοί που θέλουν να λέγονται «συνδικαλιστές» ούτε το ένα σέβονται πολύ δε περισσότερο ούτε το άλλο.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει.
Δηλώνουμε ότι εμείς θα είμαστε παρόντες την Τετάρτη 23/7/14 και Ω/15.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας για το έκτακτο ΔΣ που ανακοινώθηκε.
Η «περίεργη συνεργασία» του Προεδρείου δεν ξεκίνησε καλά και πολύ φοβόμαστε ότι το ίδιο κακή θα είναι και η συνέχεια.
Συνάδελφε και Συναδέλφισσα
Στα σχέδιά τους αυτά η παράταξή μας φιλοδοξεί να αποτελέσει το ανάχωμα και το εμπόδιο.
Θα επιμένουμε καταστατικά μέχρι να τους σύρουμε στο τραπέζι των συνεδριάσεων, και μέχρι να συνειδητοποιήσουν όχι μόνο τις καταστατικές τους αλλά πρωτίστως τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις απέναντί σου.
 
                   Τα αιρετά μέλη στο ΔΣ ΠΟΕΥΠΣ της παράταξης "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
 
                                                     Δαδούδης Κώστας
                                              Αναστασιάδης Γρηγόρης
                                             Παπαδόπουλος Γεώργιος
                                                     Τσιλίκας Ιωάννης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.