E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Δυναμική Ανακοίνωση της εκλεγμένης παράταξης της Π.ο.ε.υ.π.ς. "Όλοι Μαζί" για τα συνεχόμενα λάθη της ομοσπονδίας.




«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
 

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

 

Στις 22 Ιουλίου 2014 όπως ίσως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου των Προεδρείων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας , και αφορούσε την τακτική και πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Την ίδια ώρα όμως που πραγματοποιούνταν  η συνέντευξη τύπου – ένα γεγονός  σημαντικό για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τον απλό ανώνυμο Πυροσβέστη αλλά και για την ίδια την Ομοσπονδία μας και το χαμένο κύρος της-,   ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας «δήλωνε» ηχηρό απών από την συνέντευξη. Προτίμησε να «στείλει» τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Η δικαιολογία ήταν ότι παρέστη στον Καρέα στο μνημόσυνο των αδικοχαμένων συναδέλφων.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας είναι απαραίτητη σε ένα μνημόσυνο μνήμης και τιμής προς τους συναδέλφους.

Με μια διαφορά όμως ότι το μνημόσυνο ήταν στις 10.30΄ενώ η συνέντευξη στις 12.00 και άρα είχε το χρόνο να παραστεί και στις δύο εξίσου σημαντικές εκδηλώσεις, πράγμα που το έκαναν άλλα μέλη της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Αττικής, τα οποία παρέστησαν και στις δύο εκδηλώσεις.

Άρχισαν λοιπόν άσχημα και το συνεχίζουν άσχημα το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» της Ομοσπονδίας μας, μιμούμενοι τακτικές του προηγούμενου Προεδρείου «δραπετεύοντας» από εννοούμενες υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 23/7/14 το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, μετά την συνέντευξη ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα  το ραντεβού της 28/7/14 που ορίστηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη. Παράλληλα το Προεδρείο στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη για το ΤΕΑΠΑΣΑ, ενώ κατέθεσε το ψήφισμα στον Διευθυντή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης του 16ου συνεδρίου μας.

Μέσα από τις παραπάνω ενέργειες (συνέντευξη, ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών, σύσκεψη για το ΤΕΑΠΑΣΑ, κατάθεση ψηφίσματος στον Υπουργό), δημιουργήθηκαν κατά την άποψή μας  οι συνθήκες και τα θέματα  που ευνοούν το διάλογο, την συζήτηση,  τον προβληματισμό, και εντέλει οδηγούν σε  αποφάσεις τα μέλη του ΔΣ.

Η ευκαιρία που δινόταν στο Προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας, για όλα τα παραπάνω ήταν το έκτακτο ΔΣ που προκάλεσε η παράταξή μας για την Τετάρτη 23/7/14 και Ω/15.00, αναλογιζόμενη τα προβλήματα που «τρέχουν» τα νέα που ενδεχομένως προκύπτουν καθημερινά, και φυσικά παρατηρώντας την συνεχιζόμενη αδράνεια της πλειοψηφίας του ΔΣ επι 3 εβδομάδες.

Δυστυχώς όμως τόσο η παράταξή μας όσο και οι απλοί Πυροσβέστες «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Δέκα μέλη του ΔΣ έστειλαν ταυτόχρονα γραπτό αίτημα αναβολής του ΔΣ επικαλούμενοι διάφορες υποχρεώσεις ο καθένας. Εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Όσο και αν ανατρέξαμε στο συνδικαλιστικό παρελθόν της ΠΟΕΥΠΣ αλλά και της παλιότερης ΠΕΥΠΣ δεν συναντήσαμε παρόμοιο γεγονός αναβολής του ΔΣ λόγω μη απαρτίας. Προφανώς για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές που τα προβλήματα διογκώνονται και απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η παρουσία και η δράση των συνδικαλιστών παντού, κάποιοι αποφάσισαν ομαδικά να λάμψουν με την απουσία τους.
2.      Φυσικά και αποτελεί συμπτωματικό το γεγονός ότι από τους 11 απόντες οι 10 ανήκουν στην πλειοψηφία του ΔΣ που στηρίζουν με την ψήφο τους το Προεδρείο.
3.     Από τους 10 «συναδέλφους συνδικαλιστές» οι οποίοι παρουσίασαν κώλυμα για να παρευρεθούν στο έκτακτο ΔΣ, οι 6 επέκτειναν το κώλυμά τους έως και στις 29/7/14, δίνοντας έτσι το μήνυμα σε σένα συνάδελφε ότι ασκούν αλά καρτ συνδικαλισμό ή όπως τους βολεύει.
4.   Αυτό μάλιστα το ομολογεί  και το ίδιο το Προεδρείο  μέσα από το ΦΑΞ της αναβολής που έστειλε και αναφέρει ορθά κοφτά την αδυναμία κάποιων να «τιμήσουν» με την παρουσία τους σε οποιαδήποτε διεργασία της ομοσπονδίας ως και 29/7/14, και το οποίο επισυνάπτουμε.
 
5.  Τόσο αυτοί οι συνάδελφοι όσο και οι υπόλοιποι του ΔΣ δικαιούνται να κάνουν χρήση της συνδικαλιστικής τους άδειας που τους χορηγεί ο Νόμος και η Πολιτεία ακριβώς για τέτοιες περιστάσεις και καταστάσεις, πράγμα που όπως φαίνεται δεν το έπραξαν. Η παράταξή μας δικαιολογεί απουσία μόνο για λόγους υγείας και για κανένα άλλο λόγο, όταν μάλιστα όπως είπαμε οι εξελίξεις είναι γρήγορες και καταιγιστικές.
 
6.  Φυσικά και αποδεχόμαστε απουσίες από διεργασίες της Ομοσπονδίας μελών του ΔΣ, (αυτό άλλωστε είναι απόλυτα φυσιολογικό),δεν αποδεχόμαστε όμως «συμπτώσεις» ομαδικών απουσιών που για λόγους ατομικού ή άλλου συμφέροντος δημιουργούν πλήθος αμφιβολιών στους συναδέλφους για τον τρόπο λειτουργίας τόσο του ΔΣ όσο της συνδικαλιστικής μας δράσης, γενικότερα.
 
7.  Φυσικά αποτελεί συμπτωματικό το γεγονός ότι από τους απόντες ακούστηκαν σχόλια του τύπου «ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε καλοκαιριάτικα έκτακτο ΔΣ και τι θέλουν να παραστήσουν, δεν θα τους περάσει».
 
8.  Η παράταξή μας με τα 4 μέλη της (ΔΑΔΟΥΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΤΣΙΛΙΚΑΣ) ήταν παρούσα στις 15.00 της 23/7/14 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπως ήταν παρούσα η παράταξη της ΕΑΚΠ (ΒΛΑΧΟΣ, ΖΑΜΠΑΤΗΣ), όπως ήταν παρόντες ο Πρόεδρος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ και ο Γενικός Γραμματέας ΦΕΡΤΑΚΗΣ. Ο εκπρόσωπος της παράταξης ΑΕΠ (ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ) σε τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρνήθηκε να προσέλθει παρότι του ήταν δύσκολο εφόσον κρίνονταν απαραίτητο.
9.  Απόντες ήταν (ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ, ΚΑΚΑΛΟΣ, ΜΑΡΟΣ,ΒΑΙΤΣΗΣ, ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ) οι οποίοι και δήλωσαν ότι το κώλυμά τους θα διαρκέσει έως και στις 29/7/14 καθώς και οι (ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ,ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ) που επικαλέστηκαν διάφορα προβλήματα γενικής φύσης.     
10.  Προφανώς το Προεδρείο είχε αποφασίσει να συνεδριάσει στο τέλος του μήνα – πράγματι έστειλε πρόσκληση για συμβούλιο στις 30/7/14 – μια ακριβώς μέρα μετά την «άρση» της αδυναμίας των 10 μελών του ΔΣ της πλειοψηφίας. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν «συμπτώσεις»
 
 
 

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Θέματα όπως το Πλαίσιο δράσης  που για μας είναι ο οδηγός της δράσης μας ως συνδικαλιστές, η απόφαση του ΣτΕ, η ασφάλεια του προσωπικού, ο ατομικός εξοπλισμός του Πυροσβέστη, το Βαθμολόγιο, ο κανονισμός μεταθέσεων, το ΤΕΑΠΑΣΑ, αλλά και η λειτουργία με κανόνες του ΔΣ της Ομοσπονδίας, είναι ζητήματα πρώτιστης σημασίας και δεν θα πάψουμε να τα αναδεικνύουμε όσες αιτήσεις για έκτακτα ΔΣ και αν χρειαστεί να υποβάλλουμε, όσες αναβολές και ακυρώσεις αυτών με «ομαδικές αποδράσεις» και αν γίνουν.

Ιδιαίτερα σκεκόμαστε στην απόφαση του ΣτΕ δεδομένου ότι όπως θα θυμόμαστε όλοι, δυστυχώς η Ομοσπονδία μας με το προηγούμενο Προεδρείο δεν είχε κάνει προσφυγή στο ΣτΕ και θεωρούμε ότι όποια τυχόν αρνητική εξέλιξη στο θέμα αυτό θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το προηγούμενο Προεδρείο. Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντικό να αποσαφηνιστεί όσο καλύτερα γίνεται το θέμα των προσφυγών, των αναδρομικών και των επόμενων δράσεων και κινήσεων της Ομοσπονδίας μας και των Ενώσεων αυτής, προκειμένου να αποφύγουμε δυάσάρεστες καταστάσεις που θα λειτουργήσουν σε τελική ανάλυση εις βάρος των συναδέλφων και απευθύνουμε προειδοποιητικό μήνυμα στο σημερινό «συνεργαζόμενο Προεδρείο» , καθώς κα στους 10 οι οποίοι με αίτησή τους «ελαφρά τη καρδία» ανέβαλαν το έκτακτο ΔΣ της 23/7/14 ότι η αντίδρασή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι σκληρή.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή που θεωρούμε ότι πήραμε με την ψήφο σου μέσω των αντιπροσώπων σου στο συνέδριο των Ιωαννίνων στις 22-23-24/6/14.

Στη γραμμή :

  1. Των προτάσεων.
  2. Στην χρησιμοποίηση των καταστατικών διατάξεων προκειμένου να σύρουμε κάποιους στο τραπέζι του διαλόγου,
  3. Στην ανάδειξη όλων των προβλημάτων που απασχολούν το Πυροσβεστικό Προσωπικό και στην προώθηση όσο το δυνατόν ευνοϊκών λύσεων.
  4. Στην επαναφορά του κύρους και της αξιοπιστίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά και όλου του συνδικαλιστικού μας κινήματος το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

 

 

                               Τα αιρετά μέλη στο ΔΣ ΠΟΕΥΠΣ της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

Δαδούδης Κώστας

Αναστασιάδης Γρηγόρης

Παπαδόπουλος Γεώργιος

Τσιλίκας Ιωάννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.