E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Νέα ανακοίνωση της εκλεγμένης παράταξης της Π.ο.ε.υ.π.ς. "Όλοι Μαζί"

 
Ανακοίνωση
‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’
 
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Όπως γνωρίζεις τις τελευταίες ημέρες το Πυροσβεστικό Προσωπικό απασχολεί το μεγάλο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ. Δηλαδή με ποιόν τρόπο το ανώτερο καθοδηγητικό συνδικαλιστικό μας όργανο που είναι η Ομοσπονδία, θα διαχειριστεί αυτό το θέμα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να δώσει εφικτή και μοναδική λύση.
 
Δυστυχώς όμως η Ομοσπονδία και το Προεδρείο της αντί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της σύγχυσης και της αβεβαιότητας, που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, με το τελευταίο ΔΣ της 30/7/14 τον ενίσχυσε ακόμη περισσότερο.
Η εξήγηση είναι ότι το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» δεν διαθέτει ούτε στρατηγική, ούτε τακτική, αλλά πολύ περισσότερο δεν διαθέτει τις ικανότητες και δυνατότητες να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ των Ιωαννίνων στις 22-23-24/6/14 αποφασίσαμε ώστε το νέο ΔΣ που θα προκύψει και σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, αλλά και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σ.Α., να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το ενδεχόμενο παραγραφής κυρίως των αναδρομικών από 1/8/12 έως 31/12/12. Είπαμε λοιπόν ότι θα πρέπει να γίνει από τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα αίτηση- όχληση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να διασφαλιστεί το παραπάνω ενδεχόμενο και στη συνέχεια σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σ.Α. να προχωρήσουμε από κοινού σε περαιτέρω κινήσεις και ενέργειες.
 
 
 
Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω ήταν τα εξής:
 
Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ  ΔΣ προκειμένου να ληφθεί ανάλογη απόφαση δηλαδή υποβολής αίτησης=όχλησης προς το ΝΣτΚ.  Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να «κυκλοφορούν» ανάμεσα σε συναδέλφους υποδείγματα αίτησης-όχλησης αλλά και να πληθαίνουν καθημερινά τα ερωτήματα προς εμάς αν πρέπει να την υποβάλλουν ή όχι, χωρίς να μπορεί η Ομοσπονδία να δώσει μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη απάντηση.
Εντελώς ξαφνικά και μετά την ματαίωση της συνάντησης των ομοσπονδιών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη στις 28/7/14, η Ομοσπονδία έστειλε υπό μορφή ΦΑΞ υπόδειγμα ΔΥ αναφοράς προς τους συναδέλφους με την προτροπή να την υποβάλλουν. Αυτό φυσικά έγινε πάλι χωρίς απόφαση από το ΔΣ, εντελώς αυθαίρετα. Βέβαια αυτό θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε με το σκεπτικό ότι ο χρόνος πίεζε και να το δεχτούμε, αν προηγουμένως, το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» δεν φρόντιζε λίγες μέρες νωρίτερα με μεθοδεύσεις που καταγγείλαμε, να αναβάλλει το έκτακτο ΔΣ που ζήτησε η παράταξή μας και για το παραπάνω θέμα.
 
Το ΔΣ της 30/7/14 δεν προσέφερε καμία λύση ούτε ξεκαθάρισε το τοπίο της αβεβαιότητας και σύγχυσης.
 
Ερωτάται λοιπόν το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» της Ομοσπονδίας:
 
Ποια η σκοπιμότητα της ΔΥ αναφοράς του κάθε συναδέλφου προς την Διοίκησή του και στην ουσία προς την φυσική του ηγεσία δηλαδή τον κ. Αρχηγό του ΠΣ;
 
Ο κ. Αρχηγός του ΠΣ υποκαθιστά τον ΝΣτΚ και απαιτούμε λύση από τον ίδιο;
 
Με αυτό τον τρόπο δεν απεμπολούμε τόσο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα όσο και τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις;
 
Τι παραπάνω θα κάνει ο κ. Αρχηγός από το να μεταβιβάσει τις ΔΥ αναφορές μας είτε στον Υπουργό είτε στον ΓΓΠΠ «πετώντας την μπάλα  στην κερκίδα»;
 
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι μία και βαρύνει δυστυχώς εξ’ ολοκλήρου το απερχόμενο αλλά και το νέο Προεδρείο της Ομοσπονδίας
 
Το προηγούμενο Προεδρείο παρόλες τις παραινέσεις μας δεν έπραξε το αυτονόητο δηλαδή την υποβολή μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες προσφυγής προς το ΣτΕ. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι η αδυναμία μας να ευθυγραμμιστούμε με τις Ομοσπονδίες αυτές και να προσπαθούμε με αλχημείες να εκτονώσουμε την οργή, την αγωνία και την σύγχυση των συναδέλφων.
Παράλληλα το νέο «συνεργαζόμενο Προεδρείο» στην προσπάθειά του να καλύψει την «γκάφα» του απερχόμενου, δρομολογεί  λύσεις τύπου ΔΥ αναφορών ακριβώς κινούμενο πάνω στην γραμμή που λέει ότι οι αναφορές αυτές πρέπει να αποτελέσουν την βαλβίδα εκτόνωσης και ανακούφισης για την σύγχυση και αγανάκτηση που νιώθουν οι συνάδελφοι, χωρίς να δίνεται λύση.
 
Οι κινήσεις αυτές, είτε είναι σκόπιμες, είτε όχι, ένα πράγμα δηλώνουν περίτρανα ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
 
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει στα σχέδια του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» και θα καταγγέλλει κάθε τι που θεωρεί ότι είναι αντίθετο προς το συμφέρον του Πυροσβεστικού Προσωπικού.

Ο επικεφαλής της παράταξης
 
Δαδούδης Κων/νος
 

Τα μέλη
 
Αναστασιάδης Γρηγόριος
 
Παπαδόπουλος Γεώργιος

Τσιλίκας Ιωάννης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.