E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Καυστική ανακοίνωση της παράταξης "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" για την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                      


                                                     «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μετά από Σαράντα οκτώ (48) ημέρες από την τελευταία συνεδρίαση κατά παράβαση του καταστατικού - το οποίο προβλέπει τακτική συνεδρίαση μια φορά το μήνα- γιατί έτσι αποφάσισε το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος -  Φερτάκης).
Όμως δεν ήταν η μοναδική παράβαση στην οποία προέβη το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης). Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπροστά στην διόγκωση των προβλημάτων (Κανονισμός μεταθέσεων-αποσπάσεων, Απόφαση ΣτΕ, αποτίμηση κινητοποίησης 6/8/14, ΤΕΑΠΑΣΑ, Ασφάλεια προσωπικού κατά την μετάβαση αλλά και κατά την ενέργεια σε συμβάντα, κινητοποίηση στη ΔΕΘ 5/9/14), και την διαφαινόμενη αδράνεια του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (Σταθόπουλος - Φερτάκης), στις 30 Αυγούστου κατέθεσε αίτηση για έκτακτο Δ.Σ.
 
Δυστυχώς όμως το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης), αποφάσισε διαφορετικά και καταστρατήγησε το καταστατικό για δεύτερη φορά, αγνοώντας εντελώς το καταστατικό και την αίτηση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και φυσικά δεν πραγματοποίησε έκτακτο ΔΣ.
 
Συνάδελφε και συναδέλφισσα στο μεταξύ όμως μετά την αίτηση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για έκτακτο ΔΣ και του ΔΣ της 17/9/14 μεσολάβησαν η κινητοποίηση στη ΔΕΘ της 5/9/14, οι ραγδαίες καταιγιστικές και δυσάρεστες εξελίξεις στο ΤΕΑΠΑΣΑ με αποτέλεσμα την παραίτηση των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων, κ. Σταμούλη και κ. Παντελεάκου, με αποκορύφωμα την τραγική απώλεια του συναδέλφου Μάντζιου Ματθαίου στις 12/9/17, σε συμβάν.
 
Τί έκανε το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις?
 
Έβαλε ως θέμα ημερήσιας διάταξης μόνο το θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ αγνοώντας την κινητοποίηση αλλά πολύ περισσότερο την απώλεια του συναδέλφου σε συμβάν.
Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δια του επικεφαλής της Δαδούδη Κώστα στηλίτευσε σε πρώτη φάση την αργοπορία του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) να ασχοληθεί με το θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ χάνοντας πολύτιμο χρόνο και προσπαθώντας μέσα από τα συλλογικά όργανα να αποσείσει τις αυταπόδεικτες ευθύνες του.
Στην συνέχεια όμως η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  βλέποντας ότι για τον άτυχο συνάδελφο το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) «σπατάλησε» μόνο λίγες λέξεις συμπόνιας και συλλυπητηρίων, και αφού προηγήθηκαν καταγγελίες παριστάμενων συναδέλφων για το κακό χάλι του Πυροσβεστικού Σώματος και των Υπηρεσιών του, προειδοποιώντας ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα, δια του επικεφαλής της Δαδούδη Κώστα πρότεινε την επομένη ακριβώς το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης), αλλά και όποιος επιθυμεί από τα μέλη του ΔΣ μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Πενταγιώτη να μεταβούν σε Πυροσβεστικό Σταθμό των Αθηνών και αφού διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» τις καταγγελίες των συναδέλφων να προχωρήσουν άμεσα σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον κάθε υπευθύνου για τις τυχόν παραλείψεις και ότι άλλο διαπιστωθεί.
Δυστυχώς όμως η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνάντησε αδιαφορία και μια «περίεργη απροθυμία» από μέρους του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση
 
Μπροστά στην αδιαφορία ή την έλλειψη αντανακλαστικών που χαρακτηρίζει το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης)από την έναρξή της συνεργασίας τους, η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την επομένη του ΔΣ ήταν παρούσα στο Αρχηγείο και τον 1o Πυροσβεστικό Σταθμό θεωρώντας ότι έστω και την τελευταία  στιγμή το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) θα αναλογιστεί τις ευθύνες του και θα παραστεί.
Αδικος κόπος. Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως δεν πτοήθηκε από την «δραπέτευση» του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) από τις ευθύνες του και τα προβλήματα των συναδέλφων και την ίδια ημέρα το απόγευμα και Ω/17:00΄ επισκέφτηκε τον 5o Πυροσβεστικό Σταθμό των Αθηνών (Καλλιθέα) τον σταθμό που υπηρετούσε ο αείμνηστος Μάντζιος Ματθαίος.
 
 
 
 
Εκεί διαπίστωσε γρήγορα το πεσμένο ηθικό των συναδέλφων, αλλά επίσης διαπίστωσε και την παρουσία ψυχολόγου από την ΕΛΑΣ, την παρουσία της οποίας  όπως μας τόνισαν οι συνάδελφοι ζήτησαν οι ίδιοι με απούσα την Ομοσπονδία, την Ένωση Αττικής, και φυσικά την φυσική ηγεσία.
 
Στην συζήτηση που ακολούθησε καταγγέλθηκαν πολλά από τους συναδέλφους, διαπιστώθηκαν πολλά από αυτά και βέβαια επιβεβαιώθηκαν πολλά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου που είδαν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύματα που αμαυρώνουν την εικόνα και το κύρος του ΠΣ.
Παράλληλα καταγγέλθηκε από τους συναδέλφους η πλήρης και παντελής απουσία των εκπροσώπων τους συνδικαλιστών ούτε καν ως μια ένδειξη συμπαράστασης.
Να τονίσουμε ότι η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε μια προφητική της πρόταση από τις 23-7-14 κατέθεσε προτάσεις που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού κατά την μετάβαση στα συμβάντα., προτάσεις τις οποίες παραθέτουμε, που όμως το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος - Φερτάκης)  δεν θεώρησε σκόπιμο να συζητήσουμε μιας και στο ΔΣ της 17/9/14 ο Γενικός Γραμματέας Φερτάκης επικαλούμενος τον χρόνο ανακήρυξε το τέλος της συνεδρίασης λέγοντας προς την παράταξή μας ότι τα θέματα που βάζετε θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ. Παραθέτουμε επίσης και την αίτηση στις 18/7/14 με την οποία αιτηθήκαμε και πάλι έκτακτο ΔΣ όπου το 5ο θέμα που βάζαμε ήταν η ασφάλεια του προσωπικού κατά την μετάβαση σε συμβάντα.
 
Και ύστερα ξύπνησαν. Για τέτοια αντανακλαστικά μιλάμε. Για τέτοια ευαισθησία μιλάμε. Για τέτοια συνδικαλιστική, δεοντολογική και υπηρεσιακή συνείδηση μιλάμε!!!!!!!!!
 
Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καταγγέλει την απουσία της Ομοσπονδίας με την θεσμική της μορφή και του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (Σταθόπουλος - Φερτάκης) από την ουσία των γεγονότων, καταγγέλει την πλήρη και παντελή απουσία της αρμόδιας Ένωσης της Αττικής και στην προσπάθειά της να εμποδίσει να εισέλθει η λήθη πρώτα στο τραγικό συμβάν και στην συνέχεια στις όποιες ευθύνες υπάρχουν σε ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια, καταθέτει  από κοινού με την παράταξη της ΑΕΠ αίτηση ώστε στην ημερήσια διάταξη του έκτακτου ΔΣ της Τρίτης 23/9/14 και Ω/15:00΄ να συμπεριληφθεί και το παρακάτω θέμα:
«ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΕΝΩΣΕΙΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ) ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣ,  ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 12/9/14 ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ»
 
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 5ου ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ.

                                                                                             Ο επικεφαλής
 
                                                                                             Δαδούδης Κώστας
 
                                                                                             Τα μέλη
 
                                                                                             Αναστασιάδης Γρηγόρης 
                                                                                             Παπαδόπουλος Γεώργιος 
                                                                                             Τσιλίκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.