E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

“Στις 27 Νοεμβρίου πάνε …ταμείο οι Πυροσβέστες”

“Στις 27 Νοεμβρίου πάνε …ταμείο οι Πυροσβέστες” 


Από τον Ιανουάριο του 2015 και σε 36 δόσεις τα αναδρομικά Αύγουστου 2012 έως Ιούνιο 2014.
Με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου, που θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να
εισπράττουν οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και Πυροσβέστες τις αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους καθώς και τα πρώτα αναδρομικά, προκειμένου να γίνει η μερική μισθολογική τους αποκατάσταση, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο 50%

Οι αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που υπέστησαν οι αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012, ενώ τα πρώτα αναδρομικά θα καλύπτουν τις αυξήσεις από την 1η Ιουλίου έως την 30ή Νοεμβρίου 2014. Από τον Ιανουάριο του 2015 θα αρχίσουν να εισπράττουν και τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 και ισοδυναμούν με αυξήσεις στις αποδοχές 24 μηνών. Τα αναδρομικά αυτά θα καταβληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις, τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Πάει Βουλή

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα μερικής αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών θα προβλέπει τροπολογία, την οποία αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών.
Τα βασικά σημεία της τροπολογίας ανακοίνωσε χθες στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασ. Κικίλια.

Οι διατάξεις

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των Πυροσβεστών, η τροπολογία θα προβλέπει:
* Την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν από την 1η/8/2012 με το ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα, με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014, θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για έξι μήνες, από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2014. Από την 1η/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες του χρονικού διαστήματος από την 1η-8-2012 έως την 30ή-6-2014 και για το Δώρο των Χριστουγέννων του 2012. Η καταβολή των αναδρομικών αυτών θα ολοκληρωθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις. Ποσά αναδρομικών μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.
* Την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, με την επιστροφή του 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν βάσει του ν. 4093/2012. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν μέρος των αναδρομικών που αντιστοιχούν στην περίοδο από 1ης/7/2014 έως 31/1/2015.

Κίνδυνος εκτροχιασμού

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας ότι δεν ήταν δυνατή η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασ. Κικίλιας δήλωσε:

«Από την πρώτη ημέρα μου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποσχέθηκα πως θα σταθώ αρωγός στα δίκαια αιτήματα των ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας. Με την ενθάρρυνση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και την κατανόηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, τον οποίο και ευχαριστώ για τη δέσμευσή του να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, σήμερα ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα των ενστόλων. Με την ευκαιρία θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η προστασία του Ελληνα πολίτη επιτυγχάνεται από την αυταπάρνηση και την ευσυνειδησία των ενστόλων και η Πολιτεία οφείλει αυτό να το αναγνωρίζει εμπράκτως».




ΠΗΓΗ: e-typos.com – kranosgr.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.