E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα γιορτάζουμε-17 Δεκεμβρίου » Άγιοι Τρείς Παίδες εν Καμίνω», Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος.

 



Ημέρα γιορτής η 17η Δεκεμβρίου για όλους τους Πυροσβέστες μόνιμους, πενταετείς,συμβασιούχους και εθελοντές, που σκοπός μας είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τους κινδύνους των πυρκαγιών, των θεομηνιών και των ατυχημάτων καθώς και της προστασίας του φυσικού πλούτου της Πατρίδας μας.


Ποιοι είναι οι προστάτες του Π. Σ.

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ έζησαν στις αρχές του 6ου αιώνα προ Χριστού. Έζησαν στη Βαβυλώνα και η απόδοσή τους στις σπουδές ήταν άριστη και για αυτό το λόγο έλαβαν σπουδαία αξιώματα στη δημόσια διοίκηση.

Ωστόσο, όπως όλοι οι Άγιοι έζησαν και αυτοί το μαρτύριο όταν ο Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ τους διέταξε να προσκυνήσουν την χρυσή του εικόνα με την απειλή να ριχτούν σε καμίνι φωτιάς. Η απάντηση των τριών παίδων ήταν η ακόλουθη: «“Άκου βασιλιά, ο ουράνιος Θεός, τον οποίο εμείς λατρεύουμε, είναι τόσο δυνατός, που μπορεί να μας βγάλει σώους και αβλαβείς από το καμίνι της φωτιάς και να μας σώσει από τα χέρια σου. Αλλά και αν ακόμα δεν το κάνει, να ξέρεις ότι τους θεούς σου δε λατρεύουμε και την εικόνα σου δεν προσκυνάμε».

Πράγματι, όταν τους έριξαν στη φωτιά, οι Τρεις Παίδες βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Αυτό απέδειξε ότι η φωτιά δεν είναι κάτι ακαταμάχητο και η πίστη μπορεί να σώσει σώμα και πνεύμα όσων κινδυνεύουν από αυτήν.

Χρόνια Πολλά σε όλους μας και ας είναι λοιπόν οι Άγιοι Τρεις Παίδες οδηγοί και προστάτες μας στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.


                                                               " Πρώτα Πυροσβέστες "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.