E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-Ευχές της Ανεξάρτητης Παράταξης Πυροσβεστών "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ"

                         Ανακοίνωση των Πυροσβεστών της Παράταξης «Όλοι Μαζί»


                                                          «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
                               (ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 





Η παράταξη 'ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ' της ΠΟΕΥΠΣ  μια παράταξη με ζωή μόλις έξι (6) μηνών, δια των εκπροσώπων της στην ΠΟΕΥΠΣ (Δαδούδης Κώστας, Ανασταασιάδης Γρηγόρης, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Τσιλίκας Ιωάννης) σας εύχεται ολόψυχα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015.





Όλοι εμείς που απαρτίζουμε την παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  και σε εκπροσωπούμε στην ΠΟΕΥΠΣ, αισθανόμαστε την ανάγκη, να σε ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τόσο για την στήριξη που μας προσέφερες στο ξεκίνημα της δράσης της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όσο και στην δύναμη που μας εμφύσησες με την υποστήριξή σου όλους αυτούς τους μήνες, να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά, το ίδιο αποφασιστικά, προσηλωμένοι στο καθήκον μας που είναι να σε εκπροσωπούμε επάξια, αναδεικνύοντας στην πρώτη γραμμή πρώτα εσένα «ανώνυμε» συνάδελφε και συναδέλφισσα, και στη συνέχεια τα προβλήματα που μας ταλανίζουν αναζητώντας τις κατάλληλες λύσεις.






Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και την χαρά μας και για ένα άλλο σπουδαίο λόγο:



ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΡΕΙΣ (3) ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ!!!!!!






1.Στο συνέδριο των Ιωαννίνων υποστηρίξαμε την ανάγκη προκειμένου να εξασφαλιστούν  μεγαλύτερες συναινέσεις,  μεγαλύτερες συγκλίσεις, αλλά και να οδηγηθούν οι συνάδελφοι σε διάφανες και αξιοκρατικές επιλογές. Επίσης όλοι οι υποψήφιοι να εκτεθούν μέσα από ένα ενιαίο και μοναδικό ψηφοδέλτιο. Δεν εισακουστήκαμε σε πείσμα κάποιων που επέμεναν σε παραταξιακές λογικές  που όμως ξαφνικά και 10 ημέρες μετά το συνέδριο η παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ, μια παράταξη με ζωή πάνω από 20 έτη στα συνδικαλιστικά δρώμενα, «συνεργάστηκε» με «περιπλανώμενους» κομματικά συνδικαλιστές. Τελικά και εξαιτίας αυτής της άρνησης ιδρύθηκε η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»  με αποτέλεσμα ΕΣΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ να την αναδείξεις ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ με την ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΥΠΣ. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Θέλουμε ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, με φρέσκες προτάσεις, με διάθεση συνεργασίας, με διάθεση να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν. Για το λόγο αυτό, με την επιλογή σου, ανέδειξες την παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»  σημαντική δύναμη μέσα στο ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ ακριβώς για να διασφαλίσει και να κατοχυρώσει όλα αυτά που πιστεύεις.





2.Η παράταξη πιστή στις εξαγγελίες  και τα πιστεύω της, πρότεινε, για δεύτερη φορά και ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, την κάθοδο των υποψηφίων σε ένα  κοινό συνδυασμό  όλοι μαζί ώστε οι συνάδελφοι να έχουν την δυνατότητα επιλογής των ικανότερων και των καλύτερων, αλλά επίσης και να περάσει η εικόνα της σύγκλισης και της συνεργασίας. Δυστυχώς και πάλι η προσπάθεια και η πρότασή της αυτή έπεσε στο κενό. Για δεύτερη φορά όμως ήρθες με την ψήφο και την επιλογή σου να επιβραβεύσεις τους υποψηφίους της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»  αναγνωρίζοντας σε αυτήν την ειλικρινή διάθεση και πρόθεση να αγωνιστεί κάτω από κοινούς αγώνες. Αποτέλεσμα ήταν και πάλι να αναδείξεις τον εκπρόσωπό σου μέσα από την παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», καθιστώντας την ως εν δυνάμει κυρίαρχη δύναμη.





3.Η Τρίτη φορά ήταν στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2014 όταν η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» διαισθανόμενη την ανάγκη να υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία σε ένα πολύ σημαντικό θέμα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας όπως είναι τα ασφαλιστικά μας ταμεία (ΤΕΑΠΑΣΑ), πρότεινε την ολιγόωρη αναβολή της ψηφοφορίας προκειμένου όλοι μαζί να συναντήσουμε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια  για να του ζητήσουμε ολιγόμηνη παράταση, ώστε στη συνέχεια έχοντας την άνεση του χρόνου να αποφασίσουμε με την απαιτούμενη υπευθυνότητα. Ενώ η πρόταση αυτή έτυχε της θετικής ανταπόκρισης τόσο της ΕΑΚΠ όσο και της ΑΕΠΠ, η κατεστημένη παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ συνεπικουρούμενη και από τους περιπλανώμενους «συνεργάτες» της απέρριψε την πρόταση με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι αντιπρόσωποι να ψηφίσουν υπέρ της μετατροπής των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε επαγγελματικά, χωρίς την πλήρη πληροφόρηση και ενημέρωση. Πολλοί μάλιστα συνάδελφοι ανήκοντες στην ΔΑΚΥΠΣ υποστήριξαν και στήριξαν την πρότασή μας. Αυτοί οι συνάδελφοι ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές της άποψης της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ότι το ζητούμενο είναι η σύγκλιση, η συνεργασία, η κοινή κάθοδος, οι κοινοί αγώνες, η επιλογή των ικανότερων και καλύτερων. Η πρόταση αυτή της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» μας δικαίωσε γιατί ήδη τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμενικό πήραν δίμηνη παράταση στο σχετικό αίτημά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα της άνεσης του χρόνου να πάρουν τις καλύτερες και ασφαλέστερες αποφάσεις για τα συμφέροντά τους. Η παράταση αυτή δόθηκε διαψεύδοντας πανηγυρικά τον Πρόεδρο  της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δ. Σταθόπουλου ο οποίος με στόμφο στο ΔΣ της 19-12-2014 υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να δοθεί η οποιαδήποτε παράταση. Η παράταξη μας δικαιώθηκε για άλλη μια φορά όταν υποστήριζε σχεδόν εξαρχής ότι το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (Σταθόπουλος, Φερτάκης), συνεργάστηκε χωρίς πυξίδα, χωρίς διορατικότητα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλάνο, χωρίς στρατηγική!!! 





Ο επικεφαλής Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη

Αναστασιάδης Γρηγόρης
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Τσιλίκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.