E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Yπουργείο Δημόσιας Τάξης

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Yπουργείο Δημόσιας Τάξης 


Την πολιτική της νέας κυβέρνησης και τους βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί
η λειτουργία της αστυνομίας και γενικώς των Σωμάτων Ασφαλείας, έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης από πλευράς του κ. Κικίλια, αλλά και πολιτικού πολιτισμού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης από τον κ. Κικίλια, όσο και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον Κυριακό Μητσοτάκη.


Ο κ. Βούτσης έκανε μία αναλυτική τοποθέτηση για την πολιτική της νέας κυβέρνησης σε σχέση με την αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, και τόνισε ότι δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν με συμβούλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Θα στηριχθούμε στην επετηρίδα και στην ιεραρχία χωρίς τη δαμόκλεια σπάθη της διαθεσιμότητας και της απόλυσης» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, διευκρινίζοντας ότι αυτό βέβαια δεν ισχύει για περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βούτσης, στο θέμα της αντιμετώπισης διαδηλωτών από την αστυνομία, λέγοντας ότι υπήρξε χρησιμοποίηση του Σώματος και της θέσης του με τον λαϊκό παράγοντα σε διαδηλώσεις και ότι υπήρξαν προβλήματα με την αυταρχική παρουσία της αστυνομίας, αλλά αυτό ήταν πολιτικές αναχαίτισης και δεν ευθύνεται ο θεσμός. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θέλουμε ίχνος αντιδικίας και ρεμβασισμού για την ΕΛΑΣ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.