E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. με την Βουλευτή του Σύριζα Χαραλαμπίδου Δέσποινα

 Συνάντηση της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. με την Βουλευτή του Σύριζα Χαραλαμπίδου Δέσποινα



Συνάντηση με την Βουλευτή Θεσσαλονίκης του Σύριζα,Χαραλαμπίδου Δέσποινα είχε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.



Κύρια θέματα προς ενημέρωση της Κας Βουλευτή ήταν:

1.H άδικη κατανομή των  θέσεων του Πυροσβεστικού Προσωπικού στον Νομό Θεσσαλονίκης για το 2015 και η τη μη τήρηση της αναλογικότητας αναλόγως του Τομέα Ευθύνης .Ο νομός Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός νομός Πανελλαδικά με αρνητικό πρόσημο οργανικής δύναμης.Απο 520 Πυροσβέστες το 2009 στην τελευταία κατανομή Προσωπικού μας δώσανε 300 θέσεις. 220 θέσεις λιγότερες στον Νομό μας,με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των Πολιτών στην επάνδρωση των Υπηρεσιών.

2. Η ΑΜΕΣΗ μετεγκατάσταση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης,σε ένα έτοιμο κτίριο που συνεχώς αναβάλλεται φέρνοντας σε δύσκολη θέση (θέματα υγιεινής,ασφάλειας,κ.τ.λ.) όλους τους Συναδέλφους του Σταθμού.

3.Την πλήρη αναβάθμιση των κλιμακίων Σταυρού και Λαγκαδά σε Υπηρεσίες.

4.Την διάθεση στολών που υπάρχουν στην διαχείριση,διότι οι Συνάδελφοι στις Μάχιμες Βάρδιες έχουν μόνο μια στολή.

5.Πλήρη έλεγχο των Αναπνευστικών Συσκευών για την καταλληλότητα τους και πιστοποίηση απο εξουσιοδοτημένα συνεργεία ούτως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα όπως του άτυχου Συναδέλφου μας στην Μυτιλήνη.

6.Να δοθεί σε όλους τους Συναδέλφους Πυροσβέστες δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων.

7.Κατάργηση του Νόμου 4281/2014 άρθρο 220 για τα ασφαλιστικά μας ταμεία

9.Να γίνει σχολή εκπαίδευσης Πυροσβεστών-Ορειβατών στις άριστες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιτοχώρου,που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου,ενός βουνού με πολύ μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

10.Εναρμόνιση της απόφασης του ΣτΕ για τις επιστροφή των αποδοχών μας.

11.Το θέμα των Επιφυλακών και την καταστρατήγηση των ωραρίων εργασίας χωρίς να υπάρχει συμβάν,ειδικά το καλοκαίρι.

12.Την ομογενοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρεώσεως,όσων πληρούν τα κριτήρια και τις διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Η Κα Χαραλαμπίδου άκουσε με προσοχή τις βασικές μας θέσεις-απόψεις και δεσμέυτηκε οτι θα μας βοηθήσει για τις προτάσεις που μπορούν να είναι υλοποιήσιμοι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης,αποδυκνείοντας ότι στα προβλήμτα των Συναδέλφων Πυροσβεστών δεν χωράνε διακρίσεις αναλόγως των παρατάξεων που εκπροσωπούν.


Ιωαννίδης Γιάννης
Υπ. Δημ. Σχέσεων & Τύπου
 Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.