E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ολική έκλειψη του Ηλίου στις 20 Μαρτίου.

 Ολική έκλειψη του Ηλίου στις 20 Μαρτίου.




Στις 20 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρονομικά φαινόμενα, αυτό της ολικής έκλειψης του Ήλιου.



Το φαινόμενο θα γίνει τις πρωινές ώρες και σύμφωνα με τους ειδικούς στην Ελλάδα, στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου (στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4% στη Φλώρινα 40,7% ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης 23,6%).
«Η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ηλιο και τη Γη και σε και θα ρίξει μια βαθιά σκιά πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Για πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα οι ουρανοί πάνω από τη Βρετανία θα σκοτεινιάσουν σε μια συναρπαστική έκλειψη του Ηλιου. Σε ορισμένες περιοχές της, το σκοτάδι που θα επικρατεί θα φτάσει το 97%.


ioannidis eypskm


Εχουν ήδη διοργανωθεί υπαίθριες εκδηλώσεις και δίνονται και οδηγίες για το πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός που δεν θα συμβεί ξανά για περισσότερο από μια δεκαετία».
Αυτά, είναι ορισμένα από αυτά που γράφονται στη Βρετανία, όπου οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με την έκλειψη.




πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.