E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή του Υποστράτηγου Χρύσανθου Αθανασόπουλου (Διοικητή ΠΕ.Π.Υ.Δ. Κ. Μακεδονίας)

Ευχαριστήρια επιστολή του Υποστράτηγου Χρύσανθου Αθανασόπουλου (Διοικητή ΠΕ.Π.Υ.Δ. Κ. Μακεδονίας) 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015-03-19

 Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υποστράτηγος Π.Σ κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος του Κωνσταντίνου, κρίθηκε ευδόκιμως τη σταδιοδρομία του και αποστρατεύεται, ενώ του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας είχα διαβεβαιώσει όλους ότι θα συνεχίσω με απαράμιλλο ζήλο το έργο μου και αυτό έκανα καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη.
Αποτέλεσε προσωπική τιμή και χρέος να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο πήχης εξαρχής τέθηκε ψηλά. Για μένα προσωπικά ήταν ένας διαρκής αγώνας.
 Ο κοινός μας στόχος αυτός της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, θεωρώ ότι επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει πλήξει όλες τις δομές του Κράτους ανάμεσα στις οποίες και το Πυροσβεστικό Σώμα καταφέραμε κατά την αντιπυρική περίοδο 2014:
-    Όλα τα πυροσβεστικά οχήματα των Υπηρεσιών δικαιοδοσίας της ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκονται σε λειτουργία, με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας (χορηγίες).
-    Τη βελτίωση της επιχειρησιακής κάλυψης του ορεινού όγκου του Ολύμπου μέσω της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μετά και την ίδρυση της Π.Υ Λιτοχώρου .
-    Την ελαχιστοποίηση των δυσμενών συνεπειών εξαιτίας των πυρκαγιών, μέσω της υψηλής ετοιμότητας και άμεσης απόκρισης του προσωπικού.-

Θα ήθελα λοιπόν , να ευχαριστήσω θερμά πρώτα από όλους το Πυροσβεστικό Προσωπικό των Υπηρεσιών και Κλιμακίων δικαιοδοσίας της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς χωρίς αυτό είναι αδύνατο να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία, τους Διοικητές των ως άνω Υπηρεσιών και στη συνέχεια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που είχαμε σε όλους τους τομείς.

Για το χρονικό διάστημα που διετέλεσα Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παρασκευή Πατουλίδου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, των οποίων η βοήθεια υπήρξε καθοριστική.

Επίσης να ευχαριστήσω τα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε τα οποία είναι οι πρεσβευτές των μηνυμάτων προς τους πολίτες και να τα συγχαρώ για την προσφορά τους, καθώς και την Εκκλησία, με τις ευλογίες της οποίας στέφθηκε με επιτυχία το σημαντικό έργο της Υπηρεσίας μας.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και κάθε ανώνυμο πολίτη, που χάρη στην αμέριστη αγάπη του για την φύση, αλλά και τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο, βοήθησε το έργο μας και χάρη στη συμβολή του οι καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών και των λοιπών φυσικών καταστροφών περιορίστηκαν στο ελάχιστο.
Καθημερινά αποδεικνύετε όλοι το αμέριστο ενδιαφέρον σας για το Πυροσβεστικό Σώμα.
Εύχομαι να συνεχίσετε την περαιτέρω συνεργασία σας με τη Πυροσβεστική, απορρίπτοντας κάθε λάθος πρακτική και υιοθετώντας κάθε θετική ενέργεια.

Μετά από ένα χρόνο θητείας και παραμονής μου στην όμορφη Θεσσαλονίκη και 33 χρόνια συνολικής υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις και εύχομαι σε όλους υγεία, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Στο νέο Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στους υπόλοιπους συναδέλφους θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και όταν με χρειαστούν θα είμαι στην διάθεση τους.»

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.