E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. :Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος.

Δελτίο Τύπου Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. :Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος. 

         Δελτίο Τύπου



θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2015                                                                                                                        
         ΠΡΟΣ:Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της Κεντρικής Μακεδονίας


Θέμα: << Συνάντηση Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος >>

Κρίσιμες και διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών
Υπαλλήλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γρηγόρης Αναστασιάδης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Μαυρόπουλο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Κο Βασίλη Παπαγεωργίου.

Οι συναντήσεις ήταν συνέχεια της επίσκεψης των δύο ισχυρών ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Θεσσαλονίκη στις 14-15 Μαίου όπου η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. είχε παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.είχε συνάντηση την Δευτέρα 25 Μαίου με το Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο και την Τετάρτη 27 Μαίου με τον Αρχηγό στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με δύο σημαντικά αιτήματα:

1. Την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση με Πυροσβεστικό Προσωπικό της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά της Θεσσαλονίκης,όπου την 5ετία 2008-2013 έχασε 202 θέσεις οργανικής δύναμης και απο 520 Πυροσβέστες έφτασε στην κατανομή του έτους 2013 να αριθμεί 318,όπου μετά την παρέμβαση της Ένωσης προς τον Αξιότιμο Κο Αρχηγό τα τελευταία δύο χρόνια ανέβηκε η οργανική δύναμη στους 374 Πυροσβέστες.

2. Το δικαιότατο αίτημα των Συναδέλφων των τελευταίων σειρών που υπηρετούν μακριά απο την πόλη συμφερόντων τους 7 και 8 χρόνια και πρέπει να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.έθεσε τα δύο φλέγοντα ζητήματα στην Πολιτική και στην Φυσική ηγεσία τονίζοντας οτι ειδικά το καλοκαίρι με το υπάρχον επιχειρησιακό σχεδιασμό όλοι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί είναι σχεδόν σε 24ωρη βάση σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και ιδιαιτέρως Υπηρεσίες όπως η 2η Ε.Μ.Α.Κ. (που σημειωτέον έχει και τομέα ευθύνης αλλά και ειδικά συμβάντα) με αποτέλεσμα το Πυροσβεστικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να πάρει ούτε τα ρεπό τους αλλά ούτε και τις άδειες τους.

Επισήμανε τέλος ότι ενόψει των τακτικών μεταθέσεων του Μαίου είναι ευκαρία να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα των Συναδέλφων που υπηρετούν μακριά απο τις οικογένειες τους σε παραμεθόρια νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας 7 και 8 χρόνια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ο Αρχηγός μας δεσμεύτηκαν ότι θα δούνε προσεκτικά το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνώς δυνατό για να δοθεί λύση λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια την ομαλή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος και την πυρασφάλεια της χώρας ειδικά σε αεροδρόμια νησιών.




Γιάννης Ιωαννίδης
Υπ.Δημ. Σχέσεων & Τύπου
Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.