E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σε εξέλιξη μεγάλη Πυρκαγιά στην Ρόδο-Ενισχύσεις απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ευπσκμ 



Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παστίδα της Ρόδου ξέσπασε το μεσημέρι, η οποία ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

 
Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 12 του πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ΟΤΑ, τρία ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Η κεντρική διοίκηση αποφάσισε να στείλει σημαντικές ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, η οποία μαίνεται και απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Από την Αθήνα αναχώρησαν 13 οχήματα, με 50 πυροσβέστες, 11 του πεζοπόρου από την  1η ΕΜΑΚ, με Super Puma. Επίσης, αναχώρησαν με C130 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άλλοι 61 πυροσβέστες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, μεγάλος αντίπαλος της προσπάθειας που γίνεται είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα.

 Σε εξέλιξη μεγάλη Πυρκαγιά στην Ρόδο-Ενισχύσεις απο Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.