E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Με «Jet-Pack» εξοπλίζονται οι πυροσβέστες στο Dubai


 
 
 
Η αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πολυώροφα κτίρια είναι από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα εγχειρήματα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης να κινηθούν
γρήγορα γύρω από ένα φλεγόμενο κτίριο, να μεταφέρουν άμεσα εξοπλισμό εκεί όπου είναι απαραίτητος, ακόμη και να επικοινωνήσουν με εγκλωβισμένους.
 
 
Καθώς το Dubai φημίζεται για τους ουρανοξύστες του και τα πολυώροφα ξενοδοχεία, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό σενάριο με τη χορήγηση «Jet-Pack» στους πυροσβέστες.
 
 
 


Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Εμιράτου σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με την «Martin Aircraft Company» και παρήγγειλε άμεσα 20 Jet-Pack και 2 εκπαιδευτικούς εξομοιωτές πτήσης. Η προσφορά περιλαμβάνει διαρκή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και τεχνική υποστήριξη των συσκευών.
 
 
 
 
 
Τα Jet-Pack της εταιρείας «Martin Aircraft» έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί με γνώμονα τη χρήση σε περιστατικά «Άμεσης Δράσης και Επέμβασης». Το Jet-Pack μπορεί να ίπταται με την καθοδήγηση χειριστή/πιλότου ή με τηλεχειρισμό. Είναι καθέτου απογειώσεως και προσγειώσεως, αιωρείται σε στενούς και περιορισμένους χώρους (όπως κοντά σε δέντρα, σε παράθυρα και μπαλκόνια και ανάμεσα σε κτίρια) και μπορεί να μεταφέρει 120 κιλά  φορτίο.
 
 
 
 
 

Η λειτουργικότητα και η ευελιξία των Jet-Pack ανταποκρίνεται σε ποικίλα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση και επιτήρηση (και να εντοπίσουν εγκαίρως μία εστία φωτιάς), για μεταφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται, για μεμονωμένες διασώσεις ή για την υποστήριξη ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών. Η συμφωνία υπογράφτηκε στις αρχές της εβδομάδας στην αεροπορική έκθεση «Dubai Air Show».
 
 

Του Αντώνη Μανιώτη
BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.