E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για τις μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων

Απόφαση «κόλαφος» του Συμβουλίου της Επικρατείας ρίχνει… νοκ άουτ την Κυβέρνηση δικαιώνοντας τους ένστολους για τις περικοπές των μισθών τους




Απόφαση «κόλαφος» του Συμβουλίου της Επικρατείας ρίχνει… νοκ άουτ την Κυβέρνηση δικαιώνοντας τους ένστολους για τις περικοπές των μισθών τους.

Σε 30 σελίδες το ΣτΕ κρίνει παράνομο και αντισυνταγματικό τον νόμο Σταϊκούρα του 2014, με τον οποίο είχε εγκριθεί η αποκατάσταση μόνο κατά 50% των μισθών που κόπηκαν στο πρώτο μνημόνιο του 2012, ενώ δεν μπορούν να καταργηθούν τα ειδικά μισθολόγια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να επιστρέψουν στο μισθολογικό καθεστώς του Αυγούστου του 2012, αλλά και να λάβουν και αναδρομικά.


«Οι αποφάσεις αυτές προσδιορίζουν το ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, καθορίζουν τι είναι ειδικό μισθολόγιο και το θωρακίζουν. Η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί από αυτές τις αποφάσεις, να τις σεβαστεί και να τις εφαρμόσει», τόνισαν οι εκπρόσωποι Πανελλήνιων Ομοσπονδιών και Ενώσεων ενστόλων (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΑΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ), σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν , λόγω των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ.



«Οι αποφάσεις αυτές λένε το αυτονόητο: Ο,τι τα ειδικά μισθολόγια προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Αποτελούν ένα τεράστιο όπλο για μας οι αποφάσεις αυτές», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ιωάννης Κατσιαμάκας, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι «δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των ενστόλων από το 2012 ενάντια στις μνημονιακές περικοπές. Αυτές οι αποφάσεις δεσμεύουν την κυβέρνηση». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις εκπροσώπων του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος.
Τέλος, ο νομικός σύμβουλος των ενστόλων, Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, τόνισε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ θέτουν νέα δεδομένα και για την πρόσφατη ενιαία και εξομοιωτική ασφαλιστική αντιμετώπισή τους.





πηγή:.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.