E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Παράταξης "Όλοι Μαζί" για τις τελευταίες εξελίξεις στο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος








‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’


(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι


Όλοι μας  «παρακολουθούμε» με δέος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών τα οποία  δρομολογούνται από την φυσική και πολιτική μας ηγεσία και αφορούν την επάνδρωση των Αεροδρομίων, την τροποποίηση του Π.Δ. 170/96, το «πάγωμα» του βαθμολογίου, την στελέχωση των Κλιμακίων Εθνικών Οδών και την απαξίωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.


Παράλληλα στρέφουμε με ελπίδα το βλέμμα μας προς το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), προσδοκώντας και προσβλέποντας στις   τακτικές εκείνες κινήσεις από την πλευρά του που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

«Εις μάτην όμως».  

Πρώτον είναι γνωστό εδώ και μήνες από την υπογραφή του 3ου μνημονίου ότι δώδεκα (12) αεροδρόμια της χώρας ιδιωτικοποιούνται και περνάνε στην δικαιοδοσία της Frapport. Αυτό σημαίνει δημιουργία Πυροσβεστικών Σταθμών εντός των αεροδρομίων, όπου δεν υπάρχουν, και επάνδρωσή τους με μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, άρα αφαίμαξη προσωπικού από τις Υπηρεσίες.

Η παράταξή μας φωνάζει εδώ και μήνες ότι δεν πρέπει να το περάσουμε το θέμα αυτό εξ απαλών ονύχων. Ζητήσαμε στο προηγούμενο Δ.Σ στις 14/12/16 να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα, να μη μεταθέσουμε το πρόβλημα στο επόμενο Δ.Σ. του Ιανουαρίου γιατί προβλέψαμε ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και δεν θα έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε.

Προτείναμε να μεταβεί σύσσωμο το 19μελές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο και να στρατοπεδεύσει όσες μέρες χρειαστεί μέχρι να συναντηθεί με τον Υπουργό και τον Αρχηγό.


Ζητήσαμε επίσης να αποφασίσουμε δραστικά μέτρα αντίδρασης στις προθέσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.


 Όμως δεν εισακουστήκαμε.


Αντίδραση από το Προεδρείο? Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με σχετική απάθεια, αμηχανία  και αδράνεια. 


Δεύτερον επειδή η φυσική και πολιτική μας ηγεσία γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καλύψει τα αεροδρόμια μόνο με αιτήσεις συναδέλφων που οικειοθελώς θα ήθελαν να μετακινηθούν στα αεροδρόμια, φρόντισε να δρομολογήσει τροποποίηση του Π.Δ. 170/1996 βάσει του οποίου θα μπορεί να μετακινεί και να μεταθέτει Πυροσβέστες οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό μας οδηγεί τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια πίσω, με τον Πυροσβέστη να γίνεται έρμαιο των προθέσεων της εκάστοτε φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. Γκρεμίζονται και κονιορτοποιούνται αγώνες και προσπάθειες ετών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.


Η παράταξή μας ήδη εδώ  καιρό έχει ζητήσει να απαντήσουμε στην φυσική μας ηγεσία με εξώδικο και να προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα για την επιχειρούμενη τροποποίηση του 170/1996, ώστε να καθυστερήσουμε τις δράσεις της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας και παράλληλα να κερδίσουμε χρόνο ώστε να αντιδράσουμε δυναμικότερα. Δεν γίνεται να το καταπιούμε αυτό τόσο εύκολα.


Αντίδραση από το Προεδρείο? Κάποιες ανακοινώσεις για να θυμίζουν την ύπαρξή τους και μόνο.


Τρίτον έχουν παγώσει για άλλη μια φορά οι διαδικασίες θέσπισης και ψήφισης του «περίφημου» βαθμολογίου των κατωτέρων. Θυμίζουμε ήμαστε ο μοναδικός ένστολος φορέας που δεν έχει βαθμολόγιο για το προσωπικό του.
Η παράταξή μας έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι το βαθμολόγιο των κατωτέρων πρέπει να προσεγγιστεί από άλλη βάση, δίνοντας βαρύτητα στο υπηρεσιακό και επιχειρησιακό τομέα, με κίνητρα στον Πυροσβέστη και όχι τόσο στον οικονομικό τομέα.

Αντίδραση από το Προεδρείο? Ομοίως με το δεύτερο θέμα.

Τέταρτον είναι πλέον πασιφανές η προσπάθεια απαξίωσης του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας αλλά και του συνδικάτου από την φυσική και πολιτική μας ηγεσία.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο ως απαξίωση όλου του συνδικάτου στο όνομα του Προεδρείου, το γεγονός ότι τρεις (3) περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας φυσικής μας ηγεσίας, το Προεδρείο δεν κατόρθωσε ακόμη να κλείσει ένα ραντεβού ώστε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να δει τον νέο Αρχηγό, να κουβεντιάσει μαζί του, να καταθέσει απόψεις, προτάσεις, σκέψεις, και να ακούσει τις δικές του.

Όμως ο Αρχηγός ήδη έχει δει αρκετές πρωτοβάθμιες Ενώσεις, και δεν βρήκε χρόνο να δει την Ομοσπονδία, το πιο αντιπροσωπευτικό όργανο του συνδικαλισμού μας? Ποιος φταίει για το γεγονός αυτό? Τι κάνει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ? Έχει μικρότερη επιρροή και παρέμβαση από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις?

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο ως απαξίωση όλου του συνδικάτου στο όνομα του Προεδρείου, ότι δεν κατέστη δυνατόν ακόμα το Δ.Σ. να δει τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκα?

Κύριοι του Προεδρείου......

Αντιδράστε.

 Αμυνθείτε.


Με νομικές ενέργειες, με ενημερωτικές συνδιασκέψεις των πρωτοβαθμίων, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις μπροστά στον Αρχηγό, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Υπουργό.

Μην επιτρέψετε την νομιμοποίηση της επιχειρούμενης απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Υψώστε το όποιο ανάστημα σας έχει απομείνει, ανακτήστε το  κύρος σας και αντιδράστε.


Αλλιώς παραιτηθείτε και αφήστε σε άλλους το δύσκολο αυτό έργο.


Σε ότι αφορά την παράταξή μας παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε. Ενημέρωση συναδέλφων, προτάσεις, αγωνιστικότητα και στήριξη δράσεων και κινήσεων προς το συμφέρον των Πυροσβεστών.





ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                              Επικεφαλής          Δαδούδης Κώστας

                              Μέλος               Αναστασιάδης Γρηγόρης 
                                                                                       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.