E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή 45 Πυροσβεστών για την κατάφωρη αδικία της ΜΗ αναγνώρισης Προϋπηρεσίας-Βαθμολογικής εξέλιξης στο νέο "Ειδικό" Μισθολόγιο.







Επιστολή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) απέστειλαν 45 Πυροσβέστες σχετικά με την άδικη μεταχείριση που τυχαίνουν ως προς την ΜΗ αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους αλλά και την ΜΗ βαθμολογική τους εξέλιξη.

Οι Συναδέλφοι αυτοί,όπως θα διαβάσετε λεπτομερώς παρακάτω στην πλήρη επιστολή, πρίν προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα εργαζόντουσαν για πολλά χρόνια είτε στα Σώματα Ασφαλείας,είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ενέργειες αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.


-Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των Συναδέλφων:



ΘΕΜΑ: Αναγνώριση προϋπηρεσίας και βαθμολογικής εξέλιξης.



Με το νέο μισθολόγιο μια κατηγορία συναδέλφων διαπιστώσαμε περικοπές στη μισθοδοσία μας οι οποίες καλύπτονται ως προσωπική διαφορά.

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι προτού ενταχθούν στην δύναμη του Π.Σ ( είτε ήταν προσόν κατάταξης είτε όχι ) είχαν προϋπηρεσία στις Ένοπλές Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφάλειας . 

Πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία μας και είχαμε την εξέλιξη όπως ολοι οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι . 

Με το νέο μισθολόγιο διαπιστώσαμε ότι η Προϋπηρεσία μας δεν αναγνωρίζεται διότι δεν υπάρχει κλιμάκιο σύμφωνα με τα έτη μας και παραμένουμε στάσιμοι στο κλιμάκιο 23 και στο βαθμό του Πυροσβέστη .

Προς το παρον είναι ο βαθμός του Πυροσβέστη που έχει διαπιστωθεί αυτή η αδικία τα επόμενα χρόνια θα το καταλάβουν και οι Αρχιπυροσβέστες μη Παραγωγικής Σχολής. Σας αναφέρουμε ότι η προϋπηρεσία αυτή ανήκει στο Ειδικό Μισθολόγιο όπως επίσης ότι στο Δημόσιο τομέα αναγνωρίζεται και ο Βαθμός και τα έτη προϋπηρεσίας όταν υπάλληλος αλλάζει θέση . Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε και η αναγνώριση από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο . 

Όπως αποκτήσαμε την άδεια ανατροφής τέκνου, την χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε γονείς τέκνων με αναπηρία έτσι ζητάμε και εμείς την αναγνώριση βαθμού σε σχέση με τη προϋπηρεσία.

 Σας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:
  -Υπάλληλος με προϋπηρεσία 14 έτη στις Ένοπλές Δυνάμεις και 9 έτη Υπηρεσίας στο Π.Σ κατατάσσεται στο κλιμάκιο 23 με έτη υπηρεσίας 14 και θα παραμείνει στάσιμος για τα επόμενα 6 χρόνια μέχρι να πάρει το Βαθμό του Αρχιπυροσβέστη με Προσωπική Διαφορά 388,40 ευρώ.

-Υπάλληλος με 10 χρόνια προϋπηρεσίας και 4 έτη στο Π.Σ κατατάσσεται στο κλιμάκιο 23 και για τα επόμενα 11 χρόνια θα παραμείνει στάσιμος μέχρι να πάρει και αυτός το Βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

-Υπάλληλος με προϋπηρεσία 7 έτη πτυχίο 4 έτη και στο ΠΣ 3 έτη τον Ιούλιο θα πάρει το κλιμάκιο 23 και θα παραμείνει στάσιμος για τα επόμενα 12 χρόνια. 

-Υπάλληλος με 11 Χρόνια στο σώμα, 5 xρόνια προσόν κατάταξης ( 4 Χρόνια σχολή και 1 χρόνο προϋπηρεσία ) και 2 Χρόνια στρατιωτική θητεία είναι στο Β23.


Καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε ακόμα μία ομάδα η οποία δεν είναι ίση με το υπόλοιπο Πυροσβεστικό Προσωπικό και αυτό που τονίζουμε είναι ότι η προϋπηρεσία μας ήταν στο ειδικό μισθολόγιο.

 Παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε το θέμα μας και να πράξετε αναλόγως.


 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
  






Η Συντονιστική ομάδα του Συνδυασμού 

"ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.