E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Προσφορές από έγκριτα δικηγορικά γραφεία, για δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών Επιδομάτων Εορτών και Άδειας,για Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους.





Αγαπητοί Συνάδελφοι
 


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας ερωτημάτων από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους σε σχέση με τη δυνατότητα αναδρομικής διεκδίκησης των επιδομάτων εορτών και αδείας και θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:



1. Όπως γνωρίζετε, τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας είχαν υποστεί μειώσεις με τους «μνημονιακούς» νόμους 3833/2010 και 3845/2010 και μετά καταργήθηκαν ολοσχερώς για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα (από 1-1-2013) με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.
Πρόκειται για τον ίδιο νόμο που επέφερε σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των Στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και ο οποίος (όπως και ο «διορθωτικός» ν. 4307/2014) κρίθηκαν ως αντισυνταγματικοί με τις 2193/2014 και 1125/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίστοιχα.

 Σημειωτέον ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις ανωτέρω αποφάσεις έκρινε ως αντισυνταγματικές τις νέες διατάξεις των ανωτέρω νόμων για το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς να διαλάβει σκέψη για την κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας.

2. Έκτοτε σειρά αποφάσεων ιδίως των Ειρηνοδικείων της χώρας έχουν κρίνει ως αντισυνταγματική την ολοσχερή κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Εφιστάται όμως η προσοχή  των Πυροσβεστών στα ακόλουθα:


α. Οι σχετικές αποφάσεις είναι πρωτόδικων Δικαστηρίων, ενώ η σχετική νομολογία (που προβάλλεται από πολλές πλευρές) δεν είναι παγιωμένη. Υπάρχει επίσης σωρεία αποφάσεων πρωτόδικων δικαστηρίων προς την αντίθετη κατεύθυνση, ήτοι που δέχονται τη συνταγματικότητα των περικοπών. Η δε αναφορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο αφορά στα Πρακτικά της 4ης/31-10-2012 Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία πράγματι έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας της ολοσχερούς κατάργησης των επιδομάτων αδείας και εορτών για τους συνταξιούχους (όπως στους συνταξιούχους αφορά, καταρχήν, και η 2287/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας).


β. Σε κάθε περίπτωση η σχετική διεκδίκηση αφορά (και οι ανωτέρω αποφάσεις επιδίκασαν) τα μειωμένα επιδόματα εορτών και αδείας, δηλαδή τα επιδόματα, στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί πριν το ν. 4093/2012 (ήτοι 500 ευρώ επίδομα Χριστουγέννων και από 250 ευρώ για επίδομα Πάσχα και αδείας). Υπενθυμίζεται ότι η διαμόρφωση των επιδομάτων σε αυτό το ύψος είχε κριθεί ως συνταγματική για τους δημοσίους υπαλλήλους με την 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


γ. Η παραγραφή των πάσης φύσεως μισθολογικών αξιώσεων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου έχει κριθεί ως «ακριβόχρονα» διετής.
 Τούτο σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι τυχόν αξίωση για επιδόματα εορτών και αδείας, ασκηθείσα για πρώτη φορά εντός του 2018, μπορεί να καταλάβει με ρεαλιστικές πιθανότητες ευδοκίμησης, διάστημα από το τέλος του 2016 και μετά.

 Πρόκειται επομένως για διεκδίκηση συνολικού ύψους 2.500 ευρώ για κάθε στέλεχος (δώρο Χριστουγέννων 2016 και δώρα και επίδομα αδείας για τα έτη 2017 και 2018). Υπενθυμίζεται ότι θα διεκδικηθούν με Αγωγές τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων ετών 2016, 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ποσού ύψους 2.500 ευρώ (500€ Χ 3, 250€ Χ 2 και 250€ Χ 2 αντίστοιχα).
 Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες ως αξιόπιστος και ειλικρινείς Συνδυασμός θεωρούμε ότι η απόφαση για προσφυγή σε αγωγές και η επιλογή Νομικών που ασχολούνται με την συγκεκριμένη υπόθεση είναι ατομική ευθύνη του καθενός.

Εμείς οφείλουμε να σας μεταφέρουμε τουλάχιστον 3 προσφορές από έγκριτα Δικηγορικά Γραφεία συνεργαζόμενα με τις Ομοσπονδίες Στρατιωτικών-Πυροσβεστών κ.α. ούτως ώστε να αποφασίσει ξεχωριστά ο κάθε Πυροσβέστης .



Υ.Γ.  1) Θερμή και συμβουλευτική παράκληση διότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία,καλό είναι να κρατάτε αρχείο με τα δικαιολογητικά,τις αποδείξεις καθώς και όλα τα έγγραφα επειδή οι μόνοι που μπορούν να σας απαντήσουν μελλοντικά αν έχετε προσφύγει σε αγωγές και σε ποιες ...είστε μόνο ΕΣΕΙΣ.


Υ.Γ.  2) Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα Νομοσχέδια,τις Εγκυκλίους και τις αγωγές μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" & "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".


Υ.Γ. 3) Είμαστε διαθέσιμοι σε όλα τα Δικηγορικά Γραφεία που επιθυμούν να αποστείλουν τις δικές τους προσφορές προς το Πυροσβεστικό προσωπικό μέσω e-mail (protapirosvestes@gmail.com) .


Ακολουθούν τα έγγραφα των Δικηγορικών γραφείων και τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε :



1.  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ-ΣΑΛΚΙΤΖΟΓΛΟΥ  


    α. Ενημερωτικό Σημείωμα

    β. Στοιχεία Ενάγοντος

    γ. Εξουσιοδότηση
    
    δ. Αίτηση για την πληρωμή της απαίτησης



2. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥΜΠΑ  (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)


      αΠροσφορά προς Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  

      β. Εξουσιοδότηση  

      γ.  Στοιχεία Ενάγοντος

      δΣυμφωνητικό Αμοιβής




3.    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ (Π.Ο.Ε.Σ.)   


    α. Ενημερωτικό
 
    β. Εξουσιοδότηση

    γ. Στοιχεία 




                                 Με Τιμή

                             Για το Δ.Σ. της 


Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας           &                 Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Ιωαννίδης Ιωάννης    (6939 173 273)              Αναστασιάδης Γρηγόριος (6938 647 350)

Πασχαλέρης Σωκράτης  (6975 909 083)

Αγγελίδης Κοσμάς    (6984 907 776)

Αλεξανδρίδης Αντώνης   (6973 256 868)





"ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"
"ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ"







  πηγές:

Π.Ο.Ε.Σ.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.