E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Επίσκεψη-Ενημέρωση Συνδικαλιστικών φορέων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιπεριφερειαρχή Πιερίας κ.Μαυρίδου Σοφία.



Ένα νέο κύκλο επαφών , με της 6 ΑντιΠεριφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η Ένωση Πυροσβεστών Κεντρικής  Μακεδονίας , προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Προσωπικού και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών , του κάθε Νομού ξεχωριστά.

Είναι μια πρωτόγνωρη κίνηση , που ποτέ δεν είχε πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν.



Η αρχή έγινε με την επίσκεψη-ενημέρωση στην Περιφερειακή Αρχή της Πιερίας, που πραγματοποίησαν Συνδικαλιστικά Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ Σοφία.

Την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης  Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας ΚΟΥΣΤΙΑΝΗΣ Θεόδωρος
ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, και ο Πρόεδρος των Στρατιωτικών Νομού Πιερίας ΜΑΥΡΙΔΗΣ Βασίλειος.

Η συνάντηση διαχωρίστηκε σε 2 σκέλη.

Στο πρώτο σκέλος συζητήθηκαν κοινά προβλήματα όλων των Συνδικαλιστικών Φορέων και αποφασίστηκαν ενέργειες κοινού δράσεως (Αιμοδοσία-Διοργάνωση Ημερίδας Ασφαλιστικής  Ενημέρωσης Ενστόλων κ.α.)

Στα επί μέρους ζητήματα-προβλήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών-Πυροσβεστικού Προσωπικού του Νομού,ο Πρόεδρος της Ένωσης, που σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ Νικόλαου στην Πιερία, ανάπτυξε τις προτάσεις, με τις σχετικές παρατηρήσεις στα πιο σημαντικά , όπως:

1. Την Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης από Β' Τάξης σε Α' Τάξης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου από Δ' Τάξης σε Γ' Τάξης λόγω των συνεχόμενων αυξημένων αναγκών.

2. Την Ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην μακρινή περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

3. Την Αναβάθμιση κατ εξαίρεση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Εθνικών Οδών της Λεπτοκαρυάς καθώς οι ισχύουσες διατάξεις δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες του Κλιμακίου και οι Συνάδελφοι έχουν επωμιστεί έναν δύσκολο τομέα ευθύνης (Σήραγγες Τεμπών-Μεγάλο οδικό δίκτυο)

4. Την εξεύρεση κονδυλίων και αποδέσμευσης κεφαλαίων μέσω ΕΣΠΑ (Πολιτική Προστασία) για τον εκσυχρονισμό των Οχημάτων,των Υλικών και του εξοπλισμού των Πυροσβεστών.


Με το πέρας της συνάντησης,ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον που έδειξε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας καθώς τα προβλήματα του κλάδου μας δεν μπορούν να περιμένουν και χρειάζονται άμεσα λύση.



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.