E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ένωση Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας : Όχι στην Υποχρεωτικότητα- Όχι στον διαχωρισμό του Πυροσβεστικού Προσωπικού

  




 

 Θέση για την πιθανή και φημολογούμενη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο Πυροσβεστικό Πορσωπικό, παίρνει η μεγαλύτερη Ένωση Πυροσβεστών στην Ελλάδα.


Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση :

 

 Περί Υποχρεωτικότητας Εμβολιασμού στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους.

 

 

 

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διασποράς του κορονοϊού .

Ακόμα κι όταν υπήρχε αδυναμία χορήγησης των απαραίτητων υγειονομικών υλικών για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους, οι Πυροσβέστες παρέμειναν αγόγγυστα στις επάλξεις για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, αφουγκραζόμενη πάντα τα προβλήματα και τις ανάγκες των Μελών της, πολλάκις χορήγησε τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά, θερμόμετρα, οξύμετρα, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και εξασφάλισε μέσω της Πολιτικής Προστασίας την υποβολή των συναδέλφων μας σε rapid test, σε Υπηρεσίες που είχαν μαζικά κρούσματα, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέλειπαν να μεταβούν.

Ενάμιση χρόνο μετά, οι Έλληνες Πυροσβέστες, παρά τα αναρίθμητα καθήκοντά τους, συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της πανδημίας, σε μια διαρκή κι άνιση μάχη, στην οποία δεν περισσεύει ούτε ένας Πυροσβέστης.

 

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν λαμβάνει μέρος στη «διελκυνστίδα» εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Με κάθε θεμιτό μέσο ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα αποτρέψουμε διακρίσεις, διχασμούς και διαχωρισμούς των Πυροσβεστών σε δύο αντιμαχόμενες ομάδες, χωρίς να προκληθεί εργασιακή επιβάρυνση.

 Πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να δρομολογηθεί επέκταση της υποχρεωτικότητας με  εξαναγκαστικό εμβολιασμό των Πυροσβεστών. Οι  κυρώσεις στους μη εμβολιασμένους είτε με αναστολή εργασίας και στέρησης μισθού ή  μετακίνησης, είτε άλλης μορφής κύρωση είναι ακραίο μέτρο,  όταν μέχρι τώρα η διαδικασία των Self-tests αποδεικνύεται επιτυχημένη.

Σε περίπτωση όμως που επιβεβαιωθούν κάποιες αναφορές που γίνονται στα μέσα ενημέρωσης και δρομολογηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός,  το Δ.Σ  της Ένωσης ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με τις περισσότερες Παρατάξεις να ομονοούν στο κρίσιμο αυτό θέμα, ανακοινώνει τα εξής:

 

  1. Το Δ.Σ  Ένωση μας, κατά πλειοψηφία,  τάσσεται ρητά κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό του Π.Σ. Θα πρέπει να προστατεύσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα από την αναστάτωση που θα προκληθεί αλλά και τον κάθε πολίτη και την περιουσία του από τον κίνδυνο που ελλοχεύει και τις επιπτώσεις να απομακρυνθούν Συνάδελφοι από την υπηρεσία τους.

 

  1. Ζητούμε να συνεχιστεί η εκ των πραγμάτων επιτυχημένη, μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου με τη δωρεάν διάθεση των Self-Test στους Πυροσβέστες από τα φαρμακεία, χωρίς την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση καθόσον μηνιαίως καταβάλλουμε τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές μας. Προτείνουμε για τα μέλη των οικογενειών μας να γίνεται συνταγογράφηση τους στα  βιβλιάρια υγείας τους. Θα είναι απαράδεκτη η  τυχόν υποχρέωση πληρωμής οιουδήποτε ποσού  για τη διενέργεια Rapid Test, ή άλλης μορφής τέστ  αποκλείοντας από τους συναδέλφους μας τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας.

 

  1. Απαιτούμε τον σεβασμό που αναλογεί σε μάς και τις οικογένειές μας, ως εργαζομένους, αλλά και ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.     Με σύνεση, ομοψυχία και διάλογο μπορούμε να λύσουμε προβλήματα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.                  

 

 



 



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.