E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Πυροσβέστες στην Πρώτη γραμμή : "Το Καθήκον μας δεν γνωρίζει γιορτές" - Γιάννης Ιωαννίδης στην εφημερίδα Μακεδονία.


 

 Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Μακεδονία έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Αρχιπυροσβέστης αναφέρει ότι οι Συνάδελφοι των Βαρδιών της Πυροσβεστικής , δεν γνωρίζουν από γιορτές εδώ και πολλά χρόνια.


"Τα 12-13 χρόνια από τα 20 που θυμάμαι έχω κάνει μέσα και Πάσχα και Πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα. Είναι η άλλη μας οικογένεια. Είμαστε συνεχώς στο καθήκον" τονίζει.

Ομολογεί ότι είναι δύσκολο να εργάζεσαι αυτές τις ημέρες, " αλλά όταν αγαπάς το επάγγελμα σου δεν σε νοιάζει που θα λείψεις μια μέρα από την οικογένεια σου", παρότι αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά μας.

Θυμάται μάλιστα μια παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν οι Πυροσβέστες είχαν συμφωνήσει με την Υπηρεσία να επιτραπεί για λίγη ώρα στις οικογένειες τους η είσοδος στον Πυροσβεστικό Σταθμό, ώστε να αλλάξουν όλοι μαζί χρόνο, αλλά στις 23:40 ήχησε συναγερμός "για φωτιά σε σκεπή ξενοδοχείου και τελικά απλά αλλάξαμε χρόνο πάνω σε μία σκεπή".


 

Χαραγμένο στη μνήμη του έχει μείνει επίσης ένα τροχαίο ξημερώματα Πρωτοχρονιάς . Όταν έφτασαν οι Πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το θύμα ήταν κοντινό τους άτομο. "Κανείς δεν θέλει να ζήσει τέτοιες στιγμές. Όταν ακούμε ένα τροχαίο και ειδικά όταν υπάρχει εγκλωβισμένος χωρίς τις αισθήσεις του ή νεκρός, μέχρι να φτάσουμε το μυαλό μας πάει παντού", εξομολογείται ο κ. Ιωαννίδης. 




 Στην Πρώτη Γραμμή

Του Δημήτρη Λαζόπουλου

Πηγή : εφημερίδα Μακεδονία Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.