E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



 
 
 
Θεσσαλονίκη  30/04/2013
 
Αρ. Πρωτ.  93
ΠΡΟΣ:  
·         Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. και όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της Κεντρικής Μακεδονίας
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
·         Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                          

         Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

  Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει.

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας, βρίσκει όλους τους συναδέλφους και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης ,να βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας που επί τρία χρόνια, με το πρόσχημα της σωτηρίας της χώρας, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές, αδιέξοδες και αντικοινωνικές πολιτικές. Απέναντι σε φαινόμενα σύγχρονης σκλαβιάς των εργαζομένων,στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο, στη τρομακτική ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η φετινή εργατική πρωτομαγιά καλείται από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης νέων αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους του συναδέλφους  να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των συνδικάτων που θα διεξαχθεί την Μ.Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

 
 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αμανατίδης Χαράλαμπος
Με    Τιμή
Για το  Δ.Σ.
 
 
 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
Αναστασιάδης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.