E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Άσκηση έρευνας-διάσωσης «ΗΡΑΚΛΗΣ Ο.Ο.Ε.Δ. 2013»

Άσκηση ετοιμότητας πεδίου, με αντικείμενο την εκτέλεση επιχειρήσεων έρευνας & διάσωσης σε ορεινό πεδίο, με την κωδική ονομασία «ΗΡΑΚΛΗΣ Ο.Ο.Ε.Δ 2013», πραγματοποιήθηκε από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 1ης ΕΜΑΚ, τις πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου, στη θέση Κανδήλι, στη Νέα Πέραμο Αττικής.


Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της εφαρμογής των μνημονίων ενεργειών για την επέμβαση σε συμβάντα έρευνας και διάσωσης σε ορεινό πεδίο από το προσωπικό της Ο.Ο.Ε.Δ της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., η αξιολόγηση του χρόνου, των διαδικασιών και της μεθοδολογίας ανταπόκρισης της Ο.Ο.Ε.Δ, η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού της Ο.Ο.Ε.Δ. στη διαχείριση συμβάντων έρευνας & διάσωσης σε ορεινό πεδίο, η επικαιροποίηση των ειδικών σχεδίων εκτάκτων αναγκών, η εν γένει διεξαγωγή συμπερασμάτων και η ενσωμάτωση των διδαγμάτων της άσκησης στις επιχειρησιακές διαδικασίες της 1ης ΕΜΑΚ.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την παγίδευση δύο αναρριχητών σε βράχο, ενώ τρίτος αναρριχητής στην προσπάθεια του να καλέσει βοήθεια, τραυματίζεται σοβαρά κατά την κατάβασή του.
Στη διεξαγωγή της άσκησης συμμετείχαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι και μέσα από την 1η ΕΜΑΚ, την Π.Υ. Μεγάρων, το Πυροσβεστικό Συνεργείο και τη Διεύθυνση Υγειονομικού Π.Σ. Επίσης, έλαβαν μέρος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, το Γραφείο Πολιτικής Προστασία του Δήμου Μεγαρέων καθώς και το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Αθανάσιος Ρούμπος, οι Διοικητές Π.Υ. Αθηνών, Π.Υ. Δυτικής Αττικής, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και Αξιωματικοί και προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.








FIRESERVICE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.