E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Οικονομικός Απολογισμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. μαζί με την Έκθεση της Περιόδου 1/5/2012 εώς 31/12/2013 και τις οικονομικές καταστάσεις.






ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
                         ΕΚΘΕΣΗ   ΠΕΡΙΟΔΟΥ    01/05/2012 -31/12/2013
                                                                   ΚΑΙ
                                         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
                                                                                            

 

     ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
              

                                                                                                                                                              ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                        Σελίδα   3

ΕΚΘΕΣΗ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                 Σελίδα   4-5

ΕΚΘΕΣΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ   ΕΛΕΓΚΤΩΝ                                                   Σελίδα   6-7

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ                              Σελίδα   8

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ                                                                                                 Σελίδα   9

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                                                                   Σελίδα   10-11
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

Πρόεδρος

Αναστασιάδης Γρηγόρης
 

Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Γεώργιος
 

Γενικός Γραμματέας

Αμανατίδης Χαράλαμπος
 

Ταμίας

Τσέγκος Αλέξανδρος
 

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου

Βεροπλίδης Ιωάννης

Αναπλ.Γενικός Γραμματέας  & Οργανωτικός Γραμματέας

Καγκελίδης Σωκράτης

Μέλος (1)

Τσαλής Δημήτριος

Μέλος (2)

Κάκαλος Ιωάννης

Μέλος (3)

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Μέλος (4)

Κεμαλμάς Σεραφείμ

Μέλος (5)

Μανουσάκης Ανδρέας
                                                                                                                                                          3
 
 
ΕΚΘΕΣΗ       ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Οι  εξωτερικοί  ελεγκτές  ‘’exelixis’’  παρουσιάζουν   την  έκθεση  τους και τις  ελεγμένες  οικονομικές  καταστάσεις  της ‘’Ένωσης  Υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ‘’για την χρονική  περίοδο  από  01 Μαΐου  2012   έως  31  Δεκεμβρίου  2013.
 
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Η κυριότερη  δραστηριότητα της  Ένωσης είναι η   προαγωγή,  προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των  υπαλλήλων  του Πυροσβεστικού Σώματος  που υπηρετούν στις Πυροσβεστικές  Υπηρεσίες  της  Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας. Η μελέτη,  προστασία και προαγωγή  των θεσμικών και οικονομικών  συμφερόντων  των μελών  της, των συνδικαλιστικών  ελευθεριών και των νομίμων  δικαιωμάτων  τους  και  της υπηρεσιακής κατάστασης των μελών της  καθώς  και η  ανάπτυξη και σύσφιξη  των  συναδερφικών  δεσμών   μεταξύ των  υπαλλήλων του Πυροσβεστικού  Σώματος,  την αλληλεγγύη με  τους  δημόσιους  υπαλλήλους  και  όλους τους  εργαζόμενους της  χώρας  και  την  εξυπηρέτηση  των  δεσμών αυτών .                               
Οι  πιο πάνω  σκοποί  επιτυγχάνονται:
α) Με  τη συνεχή φροντίδα  για τη βελτίωση, εκσυγχρονισμό  και τον εκδημοκρατισμό  του θεσμικού  και νομοθετικού πλαισίου του  Πυροσβεστικού Σώματος.
β) Με  τις παρεμβάσεις της  (αναφορές, καταγγελίες, υποβολή εγγράφων,  δικαστικές ενέργειες  και οτιδήποτε άλλο απαιτείται)  προς την πολιτική και  φυσική ηγεσία του Σώματος ή  διοικητικές ή δικαστικές  αρχές για θέματα που  αφορούν τα συμφέροντα των μελών  της.
γ) Με  τη διοργάνωση συγκεντρώσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων ψυχαγωγικών  εκδηλώσεων πρόσφορων  και κατάλληλων για τη  δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των μελών  της Ένωσης με σκοπό τη δημιουργία υπεύθυνων  και συγκροτημένων λειτουργιών της  Ελληνικής κοινωνίας.
δ) Με  τη συγκρότηση συμβουλευτικών επιτροπών για την συλλογική  επεξεργασία θέσεων της  Ένωσης για τα  θεσμικά και επαγγελματικά  προβλήματα των μελών της  και την προβολή τους με διαβήματα στις  διοικητικές αρχές, με ανακοινώσεις  στον Τύπο, επαφές με  τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς  των νομών της Περιφέρειας  και γενικά με την ανάπτυξη κάθε μορφής συνδικαλιστικής  δραστηριότητας και αγώνα στα  πλαίσια του Συντάγματος  και των νόμων.
ε) Με την έκδοση περιοδικού εντύπου  συνδικαλιστικού, επαγγελματικού και επιστημονικού περιεχομένου, τη λειτουργία βιβλιοθήκης  και εντευκτηρίου, κοινωνικών εκδηλώσεων κ.λ.π.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το συσσωρευτικό  πλεόνασμα  για την ως άνω αναφερόμενη  περίοδο ανήλθε στο  ποσό των 22197,76 ευρώ. Η  αναλυτική  κατάσταση  για την τρέχουσα  περίοδο  αποτυπώνεται  στην κατάσταση  λογαριασμού  εσόδων – εξόδων.
Επίσης  οφείλουμε  να κάνουμε  ειδική  αναφορά  στην απόφαση  του Δ.Σ.  της  “Ενωσης” για την  διενεργεια  οικονομικου ελεγχου στα οικονομικα  στοιχεια  της   για την χρονικη  περιοδο  2008-2012.
Η  εντολή ανετέθη  στον  ορκωτό  ελεγκτή  Τεη  Ευάγγελο με Α.Μ.  Σ.Ο.Ε.Λ.  25241 στις  13/06/2013. Στο  απο 28/06/2013  εξαχθέν  συμπέρασμα απο  τον ανώτερω έλεγχο  περι μη εμφάνισης  στους απολογισμούς  συνολικού  ποσού 17.051,39 ευρω .     
Κατόπιν  όλων των  ανωτέρω  το  Δ.Σ. της “Ενωσης”  αποφάσισε  στις   16 Οκτωβρίου 2013 την  κατάθεση  μήνυσης  και  τον  λόγο  εχει  πλέον  η Ελληνική  Δικαιοσύνη.
 
ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Οι εξωτερικοί  ελεγκτές ‘’exelixis’’ εξέφρασαν την επιθυμία για την συνέχιση της συνεργασίας  μας. 
Απόφαση  του ΔΣ  για την συνέχιση της  καθώς και τον καθορισμό της αμοιβής.
ΜΕ   ΕΝΤΟΛΗ   ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                   ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  10  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2014
 
 
ΕΚΘΕΣΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΕΓΚΤΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ    ‘’exelixis’’  ΠΡΟΣ  ΤΑ  ΜΕΛΗ   ΤΗΣ  ‘’ΕΝΩΣΗΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’
                                        ΕΚΘΕΣΗ  ΕΠΙ ΤΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Έχουμε  ελέγξει τα βιβλία και στοιχεία(παραστατικά) καθώς και τις  οικονομικές  καταστάσεις  της ’’Ένωσης Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος  Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας’’.
 
             ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της  Ένωσης είναι υπεύθυνο για την ετοιμασία  και δίκαιη παρουσίαση  αυτών των οικονομικών  καταστάσεων.  Η  ευθύνη αυτή  περιλαμβάνει  τον σχεδιασμό  την εφαρμογή και την τήρηση εσωτερικού  έλεγχου σχετικά με την ετοιμασία και παρουσίαση αυτών απαλλαγμένων από ουσιώδη  λάθη και παραλείψεις είτε οφειλομένων σε απάτη είτε σε λάθος  επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων λογιστικών αρχών και υπολογισμό λογιστικών εκτιμήσεων που είναι λογικές  υπό τις παρούσες περιστάσεις.
 
                                             ΕΥΘΥΝΗ  ΤΩΝ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΕΓΚΤΩΝ
Η δική μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη πάνω σ’ αυτές τις οικονομικές καταστάσεις με βάση τον έλεγχο  μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχο σύμφωνα με τα κατά περίπτωση ισχύοντα ελεγκτικά πρότυπα . Τα πρότυπα αυτά απαιτούν δεοντολογική συμμόρφωση και προσαρμογή μας στις απαιτήσεις  του προγραμματισμού και της διενέργειας του έλεγχου για να πάρουμε  λογικές διαβεβαιώσεις κατά πόσο  οι  οικονομικές  καταστάσεις  είναι  απαλλαγμένες από ουσιώδη  λάθη  και παραλείψεις. Ο έλεγχος  συνεπάγεται την εκτέλεση διαδικασιών για την λήψη ελεγκτικής μαρτυρίας  για τα ποσά και άλλες γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι διαδικασίες που επιλέγονται εξαρτώνται από την κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιωδών λαθών και παραλείψεων των οικονομικών καταστάσεων οφειλομένων είτε σε απάτη είτε σε λάθος .
Κάνοντας  τις εκτιμήσεις  αυτές ο ελεγκτής λαμβάνει υπ’ όψη του   τον εσωτερικό έλεγχο  που σχετίζεται με την ετοιμασία και δίκαιη παρουσίαση  των οικονομικών καταστάσεων  της Ένωσης. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών αρχών που έχουν  χρησιμοποιηθεί  και της λογικότητας των λογιστικών εκτιμήσεων που έγιναν από το Δ.Σ. καθώς  και την αξιολόγηση της  γενικής  παρουσίασης των οικονομικών  καταστάσεων.
Πιστεύουμε  ότι η ελεγκτική μαρτυρία  που έχουμε λάβει  είναι επαρκής και κατάλληλη για να  παράσχει μια βάση για την ελεγκτική  μας γνώμη.
 
 
                                  ΓΝΩΜΗ   ΤΩΝ  ΕΛΕΓΚΤΩΝ  ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Κατά την γνώμη  μας έχουν τηρηθεί  από την Ένωση τα κατάλληλα  βιβλία (βλέπε  πρόσθετες  πληροφορίες)  και οι οικονομικές καταστάσεις οι οποίες συμφωνούν  με αυτά και δίνουν αληθινή και  δίκαιη  εικόνα της  οικονομικής  κατάστασης  της  «Ένωσης  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής  Μακεδονίας»  στις  31  Δεκεμβρίου  2013  και της χρηματοοικονομικής  επίδοσης  και των  ταμειακών ροών της για την περίοδο που έληξε. Κατά  την γνώμη μας οι πληροφορίες που δίνονται  στην έκθεση  του  Δ.Σ.  συνάδουν  με τις οικονομικές καταστάσεις.
                                                                  ΑΛΛΟ   ΘΕΜΑ
Αυτή  η έκθεση  περιλαμβανομένης  και της  γνώμης  ετοιμάστηκε  για τα μέλη  της ένωσης  ως  σώμα και μόνο  και για κανένα άλλο σκοπό. Δίνοντας  αυτή την γνώμη δεν αποδεχόμαστε  η αναλαμβάνουμε  ευθύνη  για  οποιοδήποτε  άλλο  σκοπό  η προς οποιοδήποτε  άλλο πρόσωπο  στην γνώση του οποίου  αυτή η έκθεση  δυνατόν  να περιέλθει.
 
 E x e l i x i s
       Διοικητική & Χρηματοοικονομική Λογιστική
       Σαλαμίνος 2   τ.κ. 54625
       Θεσσαλονίκη
      Τηλ.: +30 2310944689
      Fax.: +30 2310928819
      E mail :capostolidis@exelixis.gr
      Web P : e x e l i x i s.eu
 
 
 
 
           
           
    ΓΕΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΜΑΡΤΙΟΣ  2014      
           
                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ   ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ           
ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ          
           
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΞΟΔΩΝ  01/05/2012    ΕΩΣ  31/12/2013          
           
ΣΥΝΕΔΡΙA ΠΟΕΥΠΣ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 4400€ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2960€) 7360
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 1200
ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ) 860
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟ 1/5/2012 ΈΩΣ 30/9/2012) 210
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ 656€-OCEAN CLUB ΝΕΑΠΟΛΗ 745€) 1401
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ 2012 1119,70€-ΜΕΛΑΝΙΑ-ΧΑΡΤΙΚΑ-ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΑΚΕΛΟΙ-ΒΙΒΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΚΟΥΡΙΕΡ-ΑΦΙΣΕΣ-ΠΑΝΟ-ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ) 3882
ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 7011
ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ         2585
ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ         492
ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΠΟΡΕΙΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ 1/5/2012 ΕΩΣ 1/11/2012 4800,00€-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ-ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ- ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ) 11157
ΔΩΡΑ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ (ΜΠΡΕΛΟΚ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) 2095
ΕΦΟΡΙΑ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ         560
ΕΞΟΔΑ ΜΗΝΥΣΗΣ         370
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ         1020
ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟ-ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS-ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ) 1323
ΔΩΡΕΕΣ LAPTOP  ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ) 2240
ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ (ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΜΟΝΗΣ-ΦΑΓΗΤΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ) 1120
ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΩΣΗΣ (ΑΠΟ 1/5/2012 ΕΩΣ 30/9/2012) 233,5
ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΩΣΗΣ (ΑΠΟ 1/10/2012 ΕΩΣ 31/12/2013) 252,5
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΣΗΣ (ΑΠΟ 2010 ΕΩΣ 2013) 366
ΓΕΥΜΑΤΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΣ 620
ΔΙΑΦΟΡΑ         5,06
           
           
    ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ     46.363,06
           
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΣΟΔΩΝ  01/05/2012    ΕΩΣ  31/12/2013          
           
           
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ         5839,2
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ         5788,8
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ         5695,2
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ         5630,4
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ         5673,6
ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ         10,37
ΑΛΛΑ  ΕΣΟΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΕΥΠΣ 1140
           
           
    ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ     29777,57
           
           
ΑΠΌ   01/05/2012  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2013  ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΌ          
ΤΗΝ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΤΑΜΕΙΟΥ  ΕΧΕΙ ΩΣ  ΕΞΗΣ          
           
ΥΠΟΛΟΙΠΟ  ΤΑΜΕΙΟΥ         38783,25
ΕΣΟΔΑ (01/05/2012 ΕΩΣ 31/12/2013         29777,57
           
ΕΞΟΔΑ(01/05/2012  ΕΩΣ  31/12/2013)         46363,1
           
ΥΠΟΛΟΙΠΟ   ΤΑΜΕΙΟΥ         22197,76
           
           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΤΑΜΙΑΣ
        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           
 
 
                                                  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η  Ένωση  συστάθηκε την  26/02/1998   βάση του Ν.1264/1982 έχει  έδρα την πόλη  της Θεσσαλονίκης είναι μη κερδοσκοπικού  χαρακτήρα  και σκοπός της  είναι οι δραστηριότητες που συμβάλουν στην προαγωγή,  προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών της.
Το Δ.Σ. είναι 11 μέλος  και εκλέγεται κάθε  2 έτη  από την εκλογική διαδικασία που προβλέπεται από το οικείο καταστατικό.
Η έκθεση αυτή έχει ετοιμαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις  τόσο του νόμου  όσο και του καταστατικού. Η δε ετοιμασία της απαιτεί την χρήση ορισμένων σημαντικών λογιστικών  εκτιμήσεων καθώς και την άσκηση κρίσης  κατά την διαδικασία  εφαρμογής  του έλεγχου. Ακόμη απαιτεί χρήση υπολογισμών & υποθέσεων  καθώς  και την γνωστοποίηση απαιτήσεων – υποχρεώσεων κατά την ημερομηνία των οικονομικών  καταστάσεων και των αναφερόμενων ποσών  εσόδων – εξόδων κατά την διάρκεια της περιόδου αναφοράς.  Παρά το γεγονός ότι οι υπολογισμοί βασίζονται στην καλύτερη δυνατή γνώση σε σχέση με τις τρέχουσες συνθήκες  και ενέργειες  τα πραγματικά  αποτελέσματα  μπορεί  τελικά να  διαφέρουν  από αυτούς τους υπολογισμούς.
 
                                                       ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ       
Κατά την διαδικασία έλεγχου των  οικείων  βιβλίων  και   παραστατικών  εξόδων  
α) παρατηρήσαμε  για την χρονική  περίοδο  έως  και τον  μήνα Νοέμβριο 2012 τα τηρούμενα  βιβλία   δεν είναι  ως  όφειλαν  θεωρημένα  από  το  οικείο Πρωτοδικείο   
β) δεν βρεθήκαν αποδείξεις  εξόδων  ενώ  υπάρχουν  εγγραφές (2) στο βιβλίο  την  περίοδο  Μάιος  2012 συνολικού ποσού 45 ευρώ (20+25) οι οποίες αφορούν αγορά  αναλωσίμων  και έξοδα ταχυμεταφορών   
 γ) βρεθήκαν  αποδείξεις  πληρωμής  οι οποίες  αφορούν  έξοδα  μετακίνησης  τόσο του Δ.Σ. όσο και μελών  της Ένωσης  καθώς και κάλυψης  των  εξόδων  συμμετοχής  αθλητικών  ομάδων  σε διάφορες  αθλητικές  συναντήσεις, επίσης  υπάρχουν αποδείξεις πληρωμής  διαφόρων  εξόδων  (πχ  βραβεία, κληρώσεις κ.α.)
δ) βρεθήκαν  αποδείξεις  πληρωμής  οι οποίες  έχουν  εκδοθεί από θερμική  ταμειακή  μηχανή και  λογω παρέλευσης  χρόνου έχουν αλλοιωθεί.    
Για  τα ανωτέρω  το Δ.Σ. μας διαβεβαίωσε  πως καλύπτονται  με  τις κατωθι  αποφάσεις  Δ.Σ.                                                                                                                                                              
 1. για την περίπτωση  α’  έχει προχωρήσει  σε αντικατάσταση  του παλιού βιβλίου  με νέο  θεωρημένο  από το Πρωτοδικείο  στο οποίο  τηρούνται  αναλυτικά  τόσο τα έσοδα  όσο και τα έξοδα.                                                                                                                                                                
2.  για την περίπτωση  β’ δεν καταστεί  δυνατό  να βρεθεί  το σώμα  των παραστατικών  αλλά  αφ’  ενός  λόγο  της  μικρής  τους αξίας    και  αφ’ ετέρου   της  ομαδικής (εμπλέκονται  αρκετοί εργαζόμενοι  στις  διαδικασίες  ολοκλήρωσης  μιας  εργασίας) δραστηριότητας  για την επίτευξη  του  σκοπού  της Ένωσης  θεωρήθηκε  πως  υπάρχει  η δυνατότητα κάλυψης  του  ποσού  ως  δαπάνη  γινόμενη  και  συμπεριλήφθη  στα  έξοδα.                                                           
3.   για την περίπτωση  γ’  έχουν  λάβει   αποφάσεις  Δ.Σ.  για τον καθορισμό  των αποζημιώσεων  τόσο  στις  μετακινήσεις  όσο  και  στην κάλυψη  εξόδων  των  αθλητικών  ομάδων   καθώς  επίσης  και  στα  έξοδα  που  προέκυψαν  από την διενέργεια  διαφόρων  κληρώσεων  και  δωρεών.                                                                                                                                   
   Οι αποφάσεις  για  όλα τα ανωτέρω   είναι:
i)  Στις   14/12/2012  απόφαση  Δ.Σ.  για αγορά  αναμνηστικών  μπρελόκ.
ii) Στις  26/12/2012   απόφαση  Δ.Σ. για καθορισμό  αποζημίωσης  μετακινήσεων  στο ποσό  των  2 ευρώ  ανά  10 χιλιόμετρα.
iii) Στις 14/01/2013  απόφαση  Δ.Σ. για αγορά  και  διάθεση  σε μελή της Ένωσης  επτα (7)φορητών  υπολογιστών  , καθώς  επίσης  και κάλυψη  εξόδων  διαμονής  σε ξενοδοχείο σε δυο(2) άτομα   κατόπιν   κλήρωσης.
   Επίσης στις  14/01/2013  εληφθει  απόφαση  Δ.Σ. για την κάλυψη  εξόδων  της ομάδος  καλαθοσφαίρισης    κατά την συμμετοχή  της  σε  διοργάνωση  του Ε.Κ.Θ.
iv)  Στις   22/07/2013   απόφαση   Δ.Σ. . για καθορισμό  αποζημίωσης  μετακινήσεων  στο ποσό  των  1,5 ευρώ  ανά  10 χιλιόμετρα πλέον του ποσού των διοδίων.
v) Στις  31/08/2013  απόφαση  Δ.Σ. για την συνάντηση  μεταξύ των  πρωτοβάθμιων  σωματείων  και  του  δευτεροβάθμιου  συνδικαλιστικού  οργάνου.
 
vi)  Στις   26/10/2013  απόφαση  Δ.Σ.  για  συνάντηση  με  τον αρχηγό  του  Π.Σ.
4 .   για την περίπτωση  δ’ μας  παρασχέθηκε  η  διαβεβαίωση  πως  είναι  όντως  δαπάνες  που έχουν πραγματοποιηθεί  για την επίτευξη  των σκοπών  της Ένωσης, και  γι’αυτόν  τον  λόγο  έχουν  σφραγιστεί  με την  σφραγίδα  της Ένωσης  καθώς  και  του  ταμία  της.  Εμείς  από την πλευρά  μας  ως  οφείλουμε  το επισημαίνουμε  αναφέροντας  παράλληλα  πως  είναι  γνωστό  το  πρόβλημα  των  συγκεκριμένων  ταμειακών  μηχανών. 



                                                                        Με Τιμή
                                                    το Προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.
 
 
 
Ο Γεν. Γραμμματέας                                ο Ταμίας                               ο Πρόεδρος       
      Χ. Αμανατίδης                                       Α. Τσέγκος                              Γ. Αναστασιάδης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                           
 
 
 
 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.