E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Διοικητικός Απολογισμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. Οκτώβριος 2012 - Φεβρουάριος 2014





ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη    10/03/2014



 
 
 
 
 
Αρ. Πρωτ.  47
ΠΡΟΣ:  
·         Μέλη Δ.Σ.
·         Νομικό Σύμβουλο Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.
 
    

 

 

 

       ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012  -  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014


 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

  Νέα σύσταση προεδρείου στις 13-10-2012 μετά από διαδοχικές παραιτήσεις των κ.Δάρατζη Χρήστου και κ.Τσαλή Δημήτριου.Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο  κ.Αναστασιάδης Γρηγόριος στη θέση του Αντιπροέδρου ο κ.Παπαδόπουλος Γεώργιος,στη θέση του Γεν.Γραμματέα ο κ.Αμανατίδης Χαράλαμπος,στη θέση του Αναπλ.Γεν.Γραμματέα ο κ.Καγκελίδης Σωκράτης,στη θέση του Ταμία ο κ.Τσέγκος Αλέξανδρος και στη θέση του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων ο κ.Βεροπλίδης Ιωάννης.Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση του νέου Προεδρείου για πρώτη φορά μετά από την ίδρυση της Ένωσης το 1998 απαρτίζεται από τρεις διαφορετικές παρατάξεις.

   Συνάντηση με τον Διοικητή Πόλης,Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Επιθεωρητή Β.Ελλάδος με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων σε ότι αφορά την υπερεργασία, το ωράριο, τις επιφυλακές,  προβλήματα στέγασης και μηχανολογικού εξοπλισμού κ.α.

 Αποφασίστηκε και κοινοποιήθηκε στην Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία για τις απόψεις της Ένωσης μας σχετικά με το ωράριο του Πυροσβεστικού προσωπικού, τις ελλείψεις,  τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας παράλληλα τη λειτουργία ενιαίου ωραρίου στην Περιφέρεια μας και άμεση εφαρμογή  24ωρου όπου υπάρχουν ελλείψεις και το επιθυμούν οι υπάλληλοι.



Κατάθεση φορολογικής δήλωσης της Ένωσης σύμφωνα με νέο νόμο και πραγματοποίηση των μεταβολών από πρόεδρο σε πρόεδρο,πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ από την αρχή λειτουργίας του Σωματείου με αποτέλεσμα να πληρωθεί στην αρμόδια εφορία το ανάλογο πρόστιμο.


  Επισκέψεις του Προεδρείου στον Ν.Ημαθίας για την αναστολή  λειτουργίας του κλιμακίου της Βεργίνας και συναντήσεις με τον Διοικητή της Π.Υ. Βέροιας,  τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βέροιας και κατόπιν με την Δήμαρχο της πόλης.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012
  Γίνεται παράδοση- παραλαβή  των βιβλίων της Ένωσης από το προηγούμενο προεδρείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν όλα τα βιβλία όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης και αυτά που υπήρχαν ήταν ελλιπή με σχισμένες σελίδες και όχι τα προβλεπόμενα όπως ορίζει ο Κ.Β.Σ. Το νέο προεδρείο παίρνει αμέσως απόφαση να μπούνε στο αρχείο τα μη προβλεπόμενα βιβλία που τηρούνταν μέχρι εκείνη την στιγμή και προβαίνει άμεσα σε έκδοση καινούριων βιβλίων αριθμομετρημένων και θεωρημένων από το Πρωτοδικείο.
   Επίσης  διαπιστώνεται από το νέο προεδρείο  ότι στην παράδοση τραπεζικών βιβλιαρίων αντί τα  λεφτά να τηρούνται στον λογαριασμό  όψεως  της Ένωσης    που ήδη υπήρχε  και χωρίς απόφαση του Δ.Σ. ξαφνικά μεταφέρονται σε προσωπικούς λογαριασμούς του εκάστοτε προέδρου και ταμία παρόλο που δεν προβλέπεται  από το καταστατικό της Ένωσης άρθρο 17 παρ.3 Αμέσως δίνεται εντολή από τον νέο πρόεδρο κ.Αναστασιάδη η μεταφορά των χρημάτων απο΄τους προσωπικούς λογαριασμούς του προηγούμενου προεδρείου  να  μεταφερθούν στον λογαριασμό όψεως της Ένωσης που διατηρεί από την έναρξη  της,  όπως και ορίζει το καταστατικό.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
  Πραγματοποιείται συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Διοικητή Πόλεως Θεσσαλονίκης,τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος με αφορμή τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν.Τονίζεται από το Δ.Σ. προς την Διοίκηση να δοθεί βαρύτητα στην ασφάλεια του προσωπικού και να μην επιχειρούν τα πληρώματα χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας.

   Καταβάλλεται προσπάθεια για συλλογή προσφορών από επιχειρήσεις προς τα μέλη της Ένωσης ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά οι συνάδελφοι.Στη συνέχεια εκδίδονται κάρτες μελών που θα χρησιμοποιούνται για την συνεργασία με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και γίνεται ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της Ένωσης και του προφίλ της στο Facebook των συγκεκριμένων προσφορών.
   Συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο προς την ΠΟΕΥΠΣ για την δικαστική διεκδίκηση των εξόδων μεταθέσεων των συναδέλφων.
 Πραγματοποιείται συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ.Γεωργακόπουλο Σωτήρη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κ.Γεωργιάδη Πάτροκλο στην πόλη της Αθήνας για την εφαρμογή και θεσμοθέτηση με Π.Δ. του 24ώρου ωραρίου της υπηρεσίας,Βαθμολόγιο,Αναστολή λειτουργίας κλιμακίου Βεργίνας.
  Συμμετέχουμε ως Ένωση στην Πανελλήνια ένστολη κινητοποίηση στην πόλη της Αθήνας, ενημερώνοντας παράλληλα με ανακοινώσεις τους συναδέλφους.
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
   Απόφαση για θεσμοθέτηση παιδικού χορού για τους μικρούς μας φίλους και πραγματοποίηση του με επιτυχία στο χωριό του Αι-Βασίλη στο OCEAN CLUB στην περιοχή της Νεάπολης.
   Χορήγηση του ποσού των 1000 ευρώ για μηχανήματα απαραίτητα για την έναρξη και λειτουργία του οδοντιατρείου της Υπηρεσίας μας σε συνεργασία με την οδοντίατρο Υποπυραγού κυρίας Σουραβλά Ιωάννα μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποστέλλονται ευχητήριες κάρτες σύμφωνα πάντα με ονόματα της εθιμοτυπίας.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
   Δημιουργία επιτροπών για την παρακολούθηση των εργασιών μετεγκατάστασης του Π.Κ.Λαγκαδά και του μνημείου πεσόντων πυροσβεστών.                                                                                                                                                  
 Οικονομική στήριξη της ομάδας μπάσκετ για την συμμετοχή της στο εργατικό πρωτάθλημα με απόφαση του Δ.Σ.
   Αποφασίζεται μετά από απόφαση του Δ.Σ. ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ.Ανύσιος Ιωάννης να καθοδηγεί και να παρίσταται σε δικαστικές υποθέσεις των συναδέλφων που αφορούν την υπηρεσία(τροχαία κλπ.)χωρίς οικονομική επιβάρυνση τους.  
 
Επισκέψεις του Προεδρείου στις υπηρεσίες του Ν.Κιλκίς(Κιλκίς-Μουριές ΒΙΠΕΚιλκίς-Γουμένισα),στον Ν.Σερρών(Πορρόια),στις υπηρεσίες της Κατερίνης,Λιτοχώρου,Κολινδρού για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. στον 3ο Π.Σ.Θ.
   Θεσμοθέτηση και καθιέρωση ενός συμβολικού δώρου για την προσφορά τους στους συνταξιούχους μέλη συναδέλφους και απονομή τους, κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας της Ένωσης.Στην εκδήλωση αυτή δίδεται και από ένα συμβολικό δώρο με κλήρωση στην πόλη της Θεσ/νίκης  και για όλους τους νομούς της Περιφέρειας μας.Δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους υπηρετούντες συναδέλφους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
   Βράβευση αθλητών που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα τους,προσφορά του ποσού από 300ευρώ στα φιλανθρωπικά ιδρύματα Χαμόγελο του παιδιού-¨Ασυλο του παιδιού-Παιδικό Χωριό SOS. Τα δώρα που περίσσεψαν από προηγούμενους παιδικούς χορούς της Ένωσης δόθηκαν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.
   Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό με ομιλητή τον εργατολόγο-νομικό ειδικό στα θέματα που αφορούν τους ενστόλους κ.Μπουκουβάλα Χαράλαμπο στο ξενοδοχείο PORTO PALACE με μεγάλη συμμετοχή αριθμού συναδέλφων.
 Επισκέψεις του Προεδρείου στις υπηρεσίες Αλεξάνδρειας,Νάουσας,Αριδαίας,Έδεσσας για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
  Απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και συμμετέχουμε ως Ένωση, στο προσκλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των υπόλοιπων εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται και πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της χώρας.
 
ΜΑΡΤΙΟΣ 2013
 
   Συμμετέχουμε  ως  Ένωση δυναμικά στην πορεία που διοργάνωσαν οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της
Θεσσαλονίκης, επίσης παραχωρείται συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA του προέδρου της Ένωσης μαζί με άλλα μέλη συνδικαλιστικών Ενώσεων.
 
Μετά από πρόσκληση κλιμακίου του Σύριζα πραγματοποιείται επίσκεψη του προεδρείου  στην Π.Υ. Κατερίνης όπου τους γίνονται γνωστά από το προεδρείο και τους συναδέλφους λειτουργικά και θεσμικά προβλήματα της υπηρεσίας.
   Συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ.  και τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κατά την επίσκεψη τους στην πόλη των Σερρών και κατάθεση υπομνήματος σχετικά με  προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια μας.
  Επιβράβευση των προσπαθειών και των πιέσεων όλων των συνδικαλιστικών                                                                                                                                                     
Ενώσεων αφού δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την θεσμοθέτηση του 24ωρου.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ    2013                                                                                                                                              
 Διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Πιερίας μεταξύ Πυροσβεστών και Λιμενικών στα                                                                                                                                                  
πλαίσια της προσπάθειας να παρουσιάσει η Ένωση,ένα σύγχρονο,προσιτό στην κοινωνία φιλανθρωπικό πρόσωπο.
     Συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο προς την  Φυσική μας Ηγεσία, σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις περικοπές και περιστολές κονδυλίων στο Π.Σ., με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα οχήματα και την αποκατάσταση φθορών και βλαβών, το μηχανολογικό εξοπλισμό και τα ατομικά μέσα προστασίας και εξοπλισμού των Πυροσβεστών.                                                                                                                                                
    Συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο προς την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, σχετικά με τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα στέγασης στον 2ο Π.Σ.Θ. Αρχ/στη Ι.Κράγια και τον 3ο Π.Σ.Θ., το Π.Κ. Λαγκαδά, και 1ο Π.Σ.Θ.
  Με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα αποστέλλονται ευχητήριες Επιστολές-κάρτες σύμφωνα πάντα με ονόματα της εθιμοτυπίας. Επίσης με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά αποστέλλονται δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε και τα μέλη της Ένωσης.
 
ΜΑΙΟΣ 2013
Συμμετοχή μελών του προεδρείου στην Γ. Συνέλευση της Ομοσπονδίας του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης,γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων με συνδικαλιστικά στελέχη και άλλων Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
   Απόφαση για την διενέργεια οικονομικού ελέγχου του ταμείου της Ένωσης επί των εσόδων της χρονιές 2008 εώς 2012 από αρμόδιο Ορκωτό Ελεγκτή.
   Οργάνωση της αποστολής των μελών της Ένωσης για την συμμετοχή τους στην Γ.Συνέλευση της ΠΟΕΥΠΣ που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
   Πραγματοποιείται συνάντηση με πρωτοβουλία του Προεδρείου με τον Διοικητή Πόλης Θεσ/νίκης, Περιφερειάρχη Κεντρ.Μακεδονίας και Επιθεωρητή Βορ.Ελλάδος εν όψει της λήψης  μέτρων της νέας αντιπυρικής περιόδου.Τονίζεται στην φυσική ηγεσία το πρόβλημα των μετακινήσεων πληρωμάτων σε συμβάντα εκτός Περιφέρειας που γινόταν τα προηγούμενα έτη χωρίς καμία μέριμνα για τις αλλαγές τους και χωρίς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
   Επίσκεψη του Προεδρείου στην υπηρεσία της Π.Υ.Πολυγύρου για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
                                                                                                             
ΙΟΥΝΙΟΣ 2013
   Πραγματοποιείται συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ.  και τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στην πόλη της Αθήνας και κατατίθενται προτάσεις  για προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρειας μας όπως,σχετικά με
την επικείμενη αναδιοργάνωση στο Π.Σ. με κύριο ζήτημα ότι  ΄΄Αναδιοργάνωση δεν γίνεται με υποβαθμίσεις κατάργηση  και κλείσιμο Υπηρεσιών και Π.Κ.΄΄, ζητώντας παράλληλα και τον προσδιορισμό κριτήριων ,στις όποιες αποφάσεις ληφθούν, επίσης ζητάμε λύση άμεσα στα προβλήματα μηχανολογικού εξοπλισμού, οχημάτων, αναλώσιμων, στέγασης με οικονομικά κυρίως προβλημάτων, λόγο οικονομικής στενότητας  του ευρύτερου Δημόσιου τομέα,  που καθημερινά μας γνωστοποιούν ή
μας καταγγέλλουν συνάδελφοι, ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των Π.Υ. και Π.Κ. και να μπορούν οι συνάδελφοι να εκτελούν με ασφάλεια και ορθά τα καθήκοντα τους.
 
Καλείται το Προεδρείο της Ένωσης για συμμετοχή  στο προσυνέδριο του κόμματος της Ν.Δ. που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο ''Mακεδονία Παλλάς'' μετά από πρόσκληση που μας έγινε,συνάντηση με βουλευτές του κόμματος στην Περιφέρεια
μας και γνωστοποίηση όλων των φλέγοντων προβλημάτων που μας απασχολούν,κατάθεση προτάσεων της Ένωσης.
 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2013
 Παραδίδεται το πόρισμα του Ορκωτού Ελεγκτή στα μέλη του Δ.Σ. σύμφωνα με το οποίο διαπιστώνεται ταμειακό έλλειμα στα έσοδα της Ένωσης ύψους 17.052 ευρώ και καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. να λάβουν θέση για πέραιτέρω ενέργειες.
   Απόφαση τουΔ.Σ. για σύναψη μνημονΙου συνεργασίας με άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις του Σώματος για κοινή δράση πάνω στα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν.
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013
   Επίσκεψη του Προεδρείου στην υπηρεσία της Π.Υ. Κασσάνδρας για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
Συντάσεται και αποστέλεται έγγραφο προς την ΠΟΕΥΠΣ για συμμετοχή μας στην παννελαδική πορεία των Ομοσπονδιών των ενστόλων στην πόλη της Θεσ/νίκης  στα εγκαίνεια της ΔΕΘ.                                                                                              Πραγματοποιείται συνάντηση  με τον Διοικητή Πόλης Θεσ/νίκης, Περιφερειάρχη Κεντρ.Μακεδονίας, Επιθεωρητή Βορ.Ελλάδος εν όψει μέτρων πυρασφαλείας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ για να δοθεί προταιρεότητα στην λήψη μέτρων για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων που συμμετέχουν.                                                                                             
Συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που  ζητάμε από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την έγκαιρη έγκριση και ικανοποίηση όλων των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών συζύγων των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας , ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να προγραμματίζουνε την ζωή τους και να μην καταστεί η αβεβαιότητα σύντροφος και στην οικογενειακή τους ζωή. 




ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

   Αποφασίζεται και πραγματοποιείται δυναμική ένστολη συμμετοχή στην πορεία της ΔΕΘ,επί της ευκαιρίας λαμβάνει χώρα συνάντηση με πρωτοβάθμια σωματεία Π.Σ. και

 

 

 

ΕΛ.ΑΣ από όλη την επικράτεια για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για την κοινή αντιμετώπιση των φλέγοντων προβλημάτων που μας απασχολούν .

   Αποφασίζεται από το Δ.Σ. να κληθούν για εξηγήσεις πρώην και νυν μέλη της ένωσης για το ταμειακό έλλειμα που προέκυψε και στη συνέχεια δίδεται εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης  να προχωρήσει σε  μήνυση για την διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της Ένωσης και των μελών της.

    Κατατίθεται εξώδικο από τον κ.Αθάνατο Νικόλαο προς την ΕΥΠΣΠΚΜ μετά από κλήση του για παροχή εξηγήσεων σχετικά με το ταμειακό έλλειμα κατά την διάρκεια της Προεδρείας του.

  Συμμετέχουμε ως Ένωση για τρίτη χρονιά με την παρουσία και συμμέτοχη λαμπαδηδρόμων μελών της Ένωσης μας και όχι μόνο, στην 9η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη των Σερρών,  σε μία προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά αποθέματα αίματος.

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

   Αποφασίζεται από το Δ.Σ. της Ένωσης και κατατίθεται μήνυση από τον Πρόεδρο της μετά από την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή κ.Τέη Ευάγγελου για διαπιστωθέν έλλειμα της τάξης των 17.052 Ε από τα έσοδα της Ένωσης. 

   Επίσκεψη του Αρχηγού του Π.Σ. εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και περιοδεία με συμμετοχή του Προεδρείου   σε  1ο,2ο,3ο Π.Σταθμό Θεσ/νίκης,Π.Υ. Γιαννιτσών,Π.Υ Εδέσσης.

   Παράθεση γεύματος  στον Αρχηγό του Π.Σ., εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα της Περιφέρειας μας και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν το Π.Σώμα.

    Επίσκεψη του Προεδρείου στις υπηρεσίες των 2ο,6ο,1ου Π.Σταθμών για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013
   Απόφαση του Δ.Σ. να προσληφθεί λογιστής στην Ένωσης μας γιατί είναι υποχρεωμένη να καταθέτει φορολογική δήλωση σύμφωνα με τον καινούριο νόμο που τέθηκε σε ισχύ.
    Επίσκεψη του Προεδρείου στις υπηρεσίες  των Π.Κ. Σταυρού,Π.Κ. Λαγκαδά και Π.Υ. Κιλκίς για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
   Δωρεά του Π.Κ.Κασσάνδρας για την έναρξη και λειτουργία δερματολογικού Ιατρείου της υπηρεσίας και σύνταξη ευχαριστήριας επιστολής προς τους συναδέλφους  για την προσφορά αυτή.
                                                                                                                                                     
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013
   Πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία ο παιδικός χορός στον ''ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ'' εντός ΔΕΘ.
   Επίσκεψη του Προεδρείου στις υπηρεσίες  των σε 5ο Π.Σταθμό και 2ης ΕΜΑΚ για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
   Συμμετοχή του Προεδρείου της Ένωσης στην δοξολογία των ''τριών παίδων εν καμίνω'' στην Ιερά Μητρόπολη Θεσ/νίκης.
   Συμμετοχή σε Τουρνουά ποδοσφαίρου σωμάτων ασφαλείας Πυροσβεστική, Αστυνομία,Λιμενικό  για φιλανθρωπικό σκοπό, όπου μαζεύονται τρόφιμα για να δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Κατερίνης.
  Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποστέλλονται ευχητήριες κάρτες σύμφωνα πάντα με ονόματα της εθιμοτυπίας.
   Πραγματοποιούνται συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος όπου ζητείται, η πλήρη απεμπλοκή των πυροσβεστικών οχημάτων και
υπαλλήλων, από το πεδίο βολής Ασκού, καθώς δεν τηρούνται βάση Διαταγών τα προβλεπόμενα  μέτρα επέμβασης και ασφάλειας του χώρου, με επιβάρυνση και κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του Π.Κ. Λαγκαδά.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014
   Συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο προς την ΠΟΕΥΠΣ για την εφαρμογή του Ν.1264/82 ο οποίος αφορά την απευθείας παρακράτηση των εισφορών  των μελών  από τα πρωτοβάθμια σωματεία της και κατόπιν στην ΠΟΕΥΠΣ με το ερώτημα του λόγου της μη εφαρμογής του και κατατίθεται αίτημα με το ίδιο έγγραφο για την παροχή των οικονομικών στοιχείων της ΠΟΕΥΠΣ σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της.
   Απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης για ενίσχυση με ιματισμό των ομάδων μπάσκετ και ομάδας πάλης.
   Λαμβάνεται απόφαση για πρόσληψη εκ νέου για το έτος 2014  λογιστή στην Ένωση.
   Συμμετοχή της Ένωσης  και κατάθεση προτάσεων του Προεδρείου για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. στην συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η  ΠΟΕΥΠΣ με συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων στην Αθήνα.
 Πραγματοποιείται με την στήριξη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο στη Θεσσαλονίκη, εθελοντική αιμοδοσία στον 3ο Π.Σ.Θ. όπου συγκεντρώνεται σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος.
 Επίσκεψη του Προεδρείου στις υπηρεσίες, 4ος Π.Σταθμό,3ος Π.Σταθμό και Π.Υ.
Γιαννιτσών για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων  που τους απασχολούν.
  Παρουσία των μελών του προεδρείου στην κοπή βασιλόπιτας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014
    Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. στον 3ο Π.Σ.Θ. Στην συνέχεια ακολούθησε  απονομή αναμνηστικών δώρων σε συνταξιούχους μέλη της Ένωσης συναδέλφους,βράβευση Αθλητών.Κλήρωση δώρων για τους συναδέλφους σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Αποστολή προσκλήσεων σε εκπρωσόπους κομμάτων,εθελοντές του Π.Σ. και άλλων φορέων της πολιτείας.                                                                                                                                                   
 
 Συντάσσεται και αποστέλλεται δελτίου τύπου για προσβλητικές δηλώσεις σε βάρος
όλων των συναδέλφων εκπροσώπου εθελοντικής οργάνωσης και προτείνεται στην ΠΟΕΥΠΣ κατάθεση μήνυσης εναντίον του.
Πραγματοποιείται επικοινωνία και ζητείται ενημέρωση από όλα τα δικηγορικά γραφεία που είχαν εμπλακεί για την διεκδίκηση και αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης των συναδέλφων και αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.
   Επίσκεψη των μελών του προεδρείου στο Π.Κ. Λαγκαδά, για ενημέρωση των συναδέλφων και γνωστοποίηση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
    Συμμετοχή των μελών του προεδρείου στην συνδιάσκεψη των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Αστυνομίας που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην πόλη της Αθήνας.
     Πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ Ενστόλων που συμμετέχουν Πυροσβεστική,Λιμενικό,Αστυνομία με παρουσία των μελών της Ένωσης.
    Επίσκεψη των μελών του προεδρείου στην πόλη των Αθηνών και συγκεκριμένα  στην Σχόλη Δοκίμων Πυροσβεστών στα Βίλλια Αττικής όπου και πραγματοποιήθηκε ομιλία των μελών του προεδρείου στην οποία  ανέπτυξαν τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου μας.

 
 
 

 

 


Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Αμανατίδης Χαράλαμπος

Με    Τιμή

Για το  Δ.Σ.

 

 

 


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

Αναστασιάδης Γρηγόριος



                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 

                                                                                                                                 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.