E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου Ε.υ.π.σ.π.κ.μ.για την συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης


 

           Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

                   Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 


Κρήτης 46-Τ.Κ. 54008- Τηλ/Φαξ 2310-869351

 Ε-mail : eypskm@yahoo.gr  

 Ιστοσελίδα : www.eypspkm.gr                                         Δευτέρα,14 Ιουλίου 2014

 

                                                     Δελτίο Τύπου



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014  συνάντηση του Προέδρου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας Γρηγόρη  Αναστασιάδη με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιο Ορφανό.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. ανέπτυξε τις θέσεις της Ένωσης και έθεσε τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Προσωπικού που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε 2 σημαντικά θέματα : 

α.Έλλειψη Πυροσβεστικού προσωπικού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 Την έλλειψη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών από Πυροσβέστες  και ειδικότερα του νομού Θεσσαλονίκης και της Ε.Μ.Α.Κ. οι οποίες έχουν βρεθεί σε μια ανεπιθύμητη και οριακή κατάσταση καθώς στην κατανομή του 2010 ο Νομός Θεσσαλονίκης απαριθμούσε 520 Πυροσβέστες και μέσα σε 4 χρόνια στην κατανομή από το Αρχηγείο αριθμούσε 318 (202 θέσεις χαμένες)με 0 κενές οργανικές θέσεις.

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της Ένωσης τον τελευταίο χρόνο και σε συνεργασία με την Φυσική αλλά και την Πολιτική ηγεσία, μεταξύ αυτού και του τωρινού Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιο Ορφανό, για πρώτη φορά στην κατανομή του προσωπικού από το Αρχηγείο αριθμούμε σαν Νομός Θεσσαλονίκης 369 Πυροσβέστες (+51) εμφανίζοντας έτσι μετά από 5 χρόνια 20 κενά στα οποία αναμένουμε την άμεση κάλυψη τους.



β. Έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

1) Την χορήγηση των Υπαλλήλων με φόρμες εργασίας,άρβυλα-μπότες και διάφορα Μέσα Ατομικής Προστασίας( τελευταία χορήγηση το 2007)ούτως ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος να καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Προσωπικού  για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους,προς καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος.

2)Την προμήθεια υλικών (ελαστικών και γενικών ανταλλακτικών) διότι πολλά Πυροσβεστικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα στα Υπηρεσιακά συνεργεία.

Επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών ότι πρέπει να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός καθώς και των υλικών και μέσων ώστε να βρίσκονται επιχειρησιακά σε αξιόμαχη κατάσταση προκειμένου να ανταποκρίνονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε πάσης φύσεως επιχείρηση Πυρόσβεσης-Διάσωσης. 

Ο Υπουργός Κος Ορφανός από την πλευρά του καταρχήν ζήτησε να ιεραρχήσει τις ανάγκες της η Ένωση για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειάζεται και ότι θα αναζητήσει κονδύλια από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δεσμέυτηκε  επίσης ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει το δίκαιο αίτημα της Ένωσης με την αποστολή υπομνήματος προς στο αρμόδιο Υπουργείο καθώς και στο Αρχηγείο ώστε να υπάρξει επαναφορά των οργανικών θέσεων στο επίπεδο του 2009 και να δημιουργηθούνε οι συνθήκες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη πυροπροστασία τόσο της Περιφέρειας όσο και της προστασίας των Πολιτών από θεομηνίες, ατυχήματα και άλλα καταστροφικά γεγονότα προς περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας τους.

 

       Ο Γενικός Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος

      Αμανατίδης Χαράλαμπος                                            Αναστασιάδης Γρηγόριος





                                                           Γιάννης Ιωαννίδης
 
                                        Υπ. Δημ. Σχέσεων & Τύπου Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.