E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση απο την Παράταξη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

 
 
Ανακοίνωση
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
 
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Επιχειρούμε σήμερα να επικοινωνήσουμε μαζί σου δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας, μεταξύ μας. Είμαστε μια ομάδα πυροσβεστών οι οποίοι μετά από μια σειρά έντονων προβληματισμών για το μέλλον του συνδικαλιστικού μας κινήματος, συζητήσεων και  αναζητήσεων,  αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ρήξη και την ανατροπή στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα. Αποφασίσαμε να απεμπλακούμε επιτέλους από κομματικές – παραταξιακές λογικές, από συνδικαλιστικές σκοπιμότητες.
 
Αποφασίσαμε να αφήσουμε στο σπίτι μας την όποια ιδεολογική, κομματική και πολιτική αφετηρία μας, και μέσα από την διαφορετικότητα του καθενός, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα και μόνο σκοπό. Να συντελέσουμε με την προσπάθειά μας στην ενίσχυση του κύρους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του συνδικάτου μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε ότι αρωγός είσαι εσύ συνάδελφε και συναδέλφισσα, με τις σκέψεις σου, με τους προβληματισμούς σου, με τις ιδέες σου, με την καλοδεχούμενη κριτική σου. Για το λόγο αυτό εγκαινιάζουμε σήμερα με την παρούσα, το άνοιγμα της επικοινωνιακής θύρας μεταξύ μας, ευελπιστώντας ότι η επικοινωνιακή αυτή σχέση θα λειτουργήσει αμφίδρομα.
 
Εδώ και πολύ καιρό η ομάδα αυτή των ανθρώπων, αφού πήρε πολλά ερεθίσματα από τον απλό πυροσβέστη της βάρδιας και της καθημερινότητας κατέγραψε ως διαπίστωση την αναγκαιότητα της πυροσβεστικής κοινωνίας, για κάτι νέο στα συνδικαλιστικά πυροσβεστικά δρώμενα, για κάτι το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από κομματικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, για ανθρώπους – συνδικαλιστές που θα λειτουργούν πέρα και πάνω από προσωπικές στρατηγικές προβολής.
 
Έτσι από την πρώτη στιγμή αλλά και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα στις 22-23 και 24 Ιουνίου 2014, υποστηρίξαμε την ύπαρξη ενός και μόνο ψηφοδελτίου, ενιαίου, ως απαίτηση των πυροσβεστών θεωρώντας ότι εκφράζουμε την απαίτηση και την θέληση της πυροσβεστικής κοινωνίας, όπου μέσα από το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα είχε την δυνατότητα ο κάθε συνάδελφος αντιπρόσωπος να επιλέξει και να εκλέξει αυτόν ή αυτούς που θεωρούσε ότι τον εκπροσωπούν καλύτερα. Έτσι θα καταργούνταν στην πράξη αντίληψη της κλειδωμένης και «μαντρωμένης» ψήφου.

Δυστυχώς όμως το σύνολο των «παρατάξεων» όπως λειτούργησαν  την προηγούμενη περίοδο είχαν άλλη άποψη, θεωρώντας ότι με τα παραταξιακά ψηφοδέλτια εξυπηρετούνται καλύτερα οι παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητές τους εις βάρος του πυροσβέστη και των προβλημάτων του.
 
Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Θεωρούμε ότι δεν μας περισσεύει κανείς ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει όποιους επιθυμεί χωρίς να υποχρεούται να μπαίνει στις λογικές του «μαντριού» και της παράταξης.
Εφόσον όμως η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή ήμασταν αναγκασμένοι να κατέλθουμε σε ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο το οποίο και ονομάσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ.
 
Δυστυχώς πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» επαληθευθήκαμε πόσο ορθή ήταν η άποψή μας για ένα κοινό ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο απερρίφθη, θεωρώντας κάποιοι ότι μέσα από διαφορετικά ψηφοδέλτια εξυπηρετούσαν καλύτερα τους προσωπικούς τους στόχους, προωθώντας μέσα από τα ψηφοδέλτια αυτά ανθρώπους που θα τους χρησιμοποιούσαν για τον δικό τους προσωπικό στόχο.
 
Στην συγκρότηση του Δ.Σ. που ακολούθησε στις 3/7/14 γίναμε όλοι μάρτυρες «περίεργων» συνεργασιών οι οποίες δεν συνοδεύονται ούτε από κοινά πλαίσια δράσης, ούτε από διάθεση προσφοράς για το κοινό καλό παρά μόνο για το προσωπικό, παρόλο που η παράταξή μας πάλι πρότεινε διαπαραταξιακό προεδρείο ανάλογα με την δύναμη του κάθε ψηφοδελτίου, πράγμα που απορρίφθηκε και αυτή μας η πρόταση όπως απορρίφθηκε και η πρόταση για ενιαίο και κοινό ψηφοδέλτιο.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Η παράταξή μας - και λέμε η παράταξή μας γιατί κάποιοι άλλοι επέλεξαν να συνδικαλιζόμαστε σε παρατάξεις – θα μείνει πιστή στους λόγους στους οποίους μια ομάδα συναδέλφων αποφάσισε με τις όποιες δυνάμεις της να σπάσει τα παραταξιακά και κομματικά δεσμά του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να κινηθεί πάνω σε αδέσμευτους άξονες με μόνο στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση και επίλυση των προβλημάτων σου.
Για το λόγο αυτό θα σταθούμε θετικά σε όποια δράση και ενέργεια προωθεί το καλό των συναδέλφων και θα σταθούμε έντονα κριτικά και επικριτικά σε κάθε αδράνεια και αδιαφορία.
Μάλιστα από την πρώτη συνεδρίαση κάναμε και προτάσεις αρχίζοντας από το θεσμό λειτουργίας του Δ.Σ.
 
Οι προτάσεις μας ήταν:
 
  1. Αλλαγή τρόπου τήρησης των πρακτικών του Δ.Σ. με μαγνητοφώνηση όλων των τοποθετήσεων και στη συνέχεια απομαγνητοφώνηση αυτών, καθαρογράφησή τους και διανομή τους στα μέλη του Δ.Σ. Παράλληλα ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
 
     2. Ανάρτηση κάθε μήνα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας όλων των οικονομικών στοιχείων καθώς και του μηνιαίου οικονομικού απολογισμού της Ομοσπονδίας.
 
    3.Συνεδριάσεις των Δ.Σ. και έξω από την έδρα της Ομοσπονδίας.
 
    4.Ορισμός καθορισμένης ημερομηνίας σύγκλισης των τακτικών συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
 
Πιστοί στην αρχή πάνω στην οποία στηρίξαμε την σύμπραξή μας οι 4 συνάδελφοι που έχουμε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή που χαράξαμε από την αρχή. Στη γραμμή των προτάσεων, της κριτικής, του αγώνα, και της ενημέρωσής σου για όλα τα συνδικαλιστικά δρώμενα.

                       Τα αιρετά μέλη στο Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δαδούδης Κώστας
 
Αναστασιάδης Γρηγόρης
 
Παπαδόπουλος Γεώργιος
 
Τσιλίκας Ιωάννης

Ο επικεφαλής της παράταξης
 
Δαδούδης Κώστας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.