E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καυστική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παράταξης «Όλοι Μαζί»

 ευπσκμ




“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Όπως ίσως γνωρίζεις στις  03 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της
Ομοσπονδίας για το 2015. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2014 και η επόμενη σαράντα έξι (46) ημέρες αργότερα. Τα συμπεράσματα δικά σας για την κατ΄εξακολούθηση καταστρατήγηση του καταστατικού από μεριάς του «συνεργαζόμενου προεδρείου».

Στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με τον νέο αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση.
Εδώ να κάνουμε μια δεύτερη σημείωση. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που αρμόδιος Υπουργός δέχεται την Ομοσπονδία μας σε όλη της την ολότητα και οντότητά της, δηλαδή με την συνδικαλιστική, ιδεολογική και πολιτική της διάρθρωση.

Να σημειώσουμε για Τρίτη φορά επίσης ότι με κυβέρνηση αμιγώς Π.Α.Σ.Ο.Κ. (Πρωθυπουργός  κ. Παπανδρέου), Ν.Δ.-Π.Α.Σ.Ο.Κ.-ΛΑ.Ο.Σ. (Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος) και Ν.Δ.-Π.Α.Σ.Ο.Κ. (Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς)  ποτέ δεν γίναμε δεκτοί από αρμόδιο Υπουργό μας,  με την μορφή που περιγράψαμε παραπάνω. Δηλαδή όλο το Δ.Σ. με την συνδικαλιστική, ιδεολογική και πολιτική του υπόσταση. Τι φοβόντουσαν άραγε οι προηγούμενοι κ.Υπουργοί? .
Για όσους σπεύσουν αυτή την συνάντηση να την χρεώσουν στο «συνεργαζόμενο Προεδρείο», να θυμίσουμε ότι η ιδεολογική αφετηρία του Προέδρου κ. Σταθόπουλου είναι η Νέα Δημοκρατία ενώ του Γεν. Γραμματέα κ. Φερτάκη το Π.Α.Σ.Ο.Κ., ενώ του προηγούμενου Προεδρείου το οποίο ήταν αμιγώς Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., επίσης η ιδεολογική αφετηρία του προέδρου κ. Αθάνατου ήταν η Νέα Δημοκρατία… Άρα και λόγω ιδεολογίας αν είχαν την δυνατότητα και το κύρος μπορούσαν να «επιβάλλουν» μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης εδώ και τόσα χρόνια… Όμως ακριβώς γιατί δεν διέθεταν, ούτε διαθέτουν το κύρος, την δύναμη και την αποφασιστικότητα να «επιβάλλουν» τέτοιου είδους συναντήσεις, την συνάντηση αυτή την χρεώνεται εξολοκλήρου ο κ. Πανούσης.

Η συνάντηση ομολογουμένως πήγε πολύ καλά. Τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις της Ομοσπονδίας, εξέφρασαν τις απόψεις και τι θέσεις τους και παραδόθηκε από το προεδρείο υπόμνημα θέσεων και προτάσεων που έτυχαν ανταπόκρισης και ψήφισης από το πρόσφατο τακτικό μας συνέδριο στα Ιωάννινα.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ανάμεσα στα άλλα  και εδώ είναι το κομβικό σημείο, υποσχέθηκε την αναστολή σε πρώτη φάση και την κατάργησή του στη συνέχεια με Νόμο, του άρθρου 220 του Νόμου 4281.
Λίγες  ημέρες μετά ήρθαν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης δια στόματος πάλι του Υπουργού κ. Πανούση να πιστοποιήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την επικείμενη κατάργηση του περιβόητου άρθρου 220 που αφορά το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Στο σημείο αυτό να μας επιτρέψετε ως παράταξη ευθύνης, προτάσεων και υπεύθυνης στάσης, να «ευλογήσουμε τα γένια μας» και να θερίσουμε αυτά που σπείραμε με την στάση μας και τις προτάσεις μας τόσους μήνες που σερνόταν το πρόβλημα των ασφαλιστικών μας ταμείων.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
Όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ενώ το θέμα των ασφαλιστικών μας ταμείων το «συνεργαζόμενο προεδρείο» το γνώριζε από τις 06 Αυγούστου 2014 όπου ψηφίστηκε το άρθρο 220 και ο Ν. 4281, το Δ.Σ. συνεδρίασε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 δηλαδή σαράντα οκτώ (48 ) ημέρες μετά προκειμένου να εκδηλώσει τα αντανακλαστικά του.
Λίγο αργά δεν νομίζετε?
Ενώ οι πρώτες αντιδράσεις του «συνεργαζόμενου προεδρείου» ήταν πολύ αργές, ξαφνικά τους κατέλαβε έντονη βιασύνη και προχώρησαν άρον-άρον στην ανάθεση αναλογιστικών μελετών σε εταιρία έναντι 20.000 ευρώ περίπου, στη συνέχεια σε πανελλαδική συνδιάσκεψη πρωτοβαθμίων  στις 14 Νοεμβρίου 2014, και στο τέλος στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου στις 01 και 02 Δεκεμβρίου 2014 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τα ταμεία μας.
Να θυμίσουμε εδώ ότι αυτή η σπουδή που επέδειξε από ένα σημείο και μετά το «συνεργαζόμενο προεδρείο» να «τρέξει» το θέμα των ταμείων είναι τουλάχιστον «ύποπτη» αν συνδυαστεί:
1) Με τις αργές αρχικές του αντιδράσεις.
2) Με την άρνησή του να αποδεχθεί την πρόταση της παράταξης ‘‘ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’  στο έκτακτο συνέδριο της 01 και 02 Δεκεμβρίου 2014, για επίσκεψη στον κ. Κικίλια προκειμένου να δεσμευτεί για ολιγόμηνη παράταση ώστε ψυχραιμότερα και χωρίς την πίεση του χρόνου να πάρουμε αποφάσεις.
3) Με την χαρακτηριστική αδράνεια και καθυστέρηση που επέδειξε, μετά τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου, για ένταξη των ταμείων μας στα Επαγγελματικά Ταμεία (Τ.Ε.Α.) να υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση πάρθηκε στις 02 Δεκεμβρίου και έχουμε 13 Φεβρουαρίου 2015!!!!!
Εβδομήντα τρεις (73 ) ημέρες μετά και δεν προχώρησε τίποτα…...
«Ύποπτο» δεν νομίζετε?
Τους ενόχλησε η ολιγόωρη παράταση που ζήτησε η παράταξη’’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’  προκειμένου να δούμε τον κ.Υπουργό και δεν τους ενοχλεί η πολύμηνη καθυστέρηση που συνεχίζουν να επιδεικνύουν στην υλοποίηση των αποφάσεων του έκτακτου συνεδρίου που οι ίδιοι αποφάσισαν, οι ίδιοι δρομολόγησαν, οι ίδιοι καλλιέργησαν το αποπνικτικό από πλευράς χρόνου κλίμα, προκειμένου να πιέσουν και στο τέλος να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο έκτακτο συνέδριο?
Ευτυχώς η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ σε συνεργασία  με τις υπόλοιπες (Ε.Α.Κ.Π., Α.Ε.Π.Π.) , πλην των συνεργαζόμενων, δεν «τσίμπησαν», κατά το κοινώς λεγόμενο, κράτησαν υπεύθυνη στάση στο συνέδριο, με θέσεις και προτάσεις που θεωρούμε ότι θα απεγκλώβιζαν και θα απελευθέρωναν από τη δύσκολη θέση το «συνεργαζόμενο προεδρείο». Όμως δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα τόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Π.Ο.ΑΞΙ.Α) όσο και του Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Λ.Σ.-Π.Ε.Α.Λ.Σ.) να θριαμβολογούν για την δική τους υπεύθυνη στάση που σήμερα δια στόματος κυβέρνησης και κ. Πανούση να δικαιώνονται.
Το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (κ. Σταθόπουλου - κ. Φερτάκη) καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αθάνατος, φέρουν  τεράστιες ευθύνες για τον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και μιας σειράς άλλων θεμάτων. Μας οδηγούν στα βράχια της συνδικαλιστικής απομόνωσης και απαξίωσης. Δεν έχουν πλάνο, δεν έχουν πυξίδα, δεν διαθέτουν όραμα και προγραμματισμό.
Η στάση τους είναι επιεικώς «ύποπτη» για τους λόγους που προαναφέραμε γιατί στην διάρκεια του χρόνου εξέλιξης του θέματος των ασφαλιστικών μας ταμείων επέδειξαν αδράνεια και καθυστέρηση στην αρχή, επικίνδυνη και πιεστική σπουδή στο να παρθούν γρήγορα και χωρίς επεξεργασία αποφάσεις και στο τέλος αδράνεια και καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
Ωσάν το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αναθέσουν τις αναλογιστικές μελέτες και να πάρουν αποφάσεις ώστε να οδηγήσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία στη ‘’ μέγγενη’’ των Επαγγελματικών Ταμείων.

Μπορεί η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ να διεκδικεί την πατρότητα των ορθών προτάσεων και των υπεύθυνων στάσεων τόσο στα Δ.Σ. όσο και στις συνδιασκέψεις και στα συνέδρια, όμως δεν επιχαίρει όταν επιβεβαιώνεται για την στάση της, διότι τα αποτελέσματα της στάσης και της δράσης της άλλης πλευράς είναι επιβαρυντικά για όλους μας.
Συνεχίζουμε με την ίδια υπόσχεση μας.

Βαδίζουμε στο δρόμο της ευθύνης, των προτάσεων, της υπεύθυνης στάσης, της στάσης που εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου και μόνο!!!!!

            ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’

                                                                 Ο επικεφαλής Δαδούδης Κώστας
                                                                                     Τα μέλη
                                                                        Αναστασιάδης Γρηγόρης
                                                                        Παπαδόπουλος Γεώργιος
                                                                        Τσιλίκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.