E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Εκπαίδευση στην Επίγεια Υποστήριξη της Αεροδιάσωσης σε ορεινό περιβάλλον.

Εκπαίδευση στην Επίγεια Υποστήριξη της Αεροδιάσωσης σε ορεινό περιβάλλον


Στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο Λιτόχωρο-Καταφύγιο Σταυρού

Μετά από αιτήματα για επανάληψη της εκπαίδευσης στο Λιτόχωρο Πιερίας Θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με προπληρωμένες συμμετοχές , λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων .

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στην πιο σύγχρονη βιβλιογραφία, ακολουθούν διεθνή πρωτόκολλα, και γίνονται από διασώστες εκπαιδευμένους στην Air Zermatt και Elissocorso HEMS/HSR.
Θέμα: Επίγεια υποστήριξη της αεροδιάσωσης σε ορεινό περιβάλλον.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθοδηγεί ομαλά τον εκπαιδευόμενο σε ανώτερο γνωστικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως και με επιτυχία στην επίγεια διαδικασία της αεροδιάσωσης.
Απευθύνεται σε μέλη ορειβατικών συλλόγων, κυνηγετικών συλλόγων, εθελοντικές ομάδες διάσωσης, διοργανωτές ορεινών αγώνων (χερσαίων – υδάτινων), οδηγούς βουνού, φορείς διαχείρισης ορεινών όγκων, χιονοδρομικά κέντρα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητά την εξειδικευμένη εκπαίδευση.
Διάρκεια: 2 ημέρες
Ημέρα 1η: Τα βασικά για το ελικόπτερο. (αίθουσα) Προσέγγιση του ελικοπτέρου στο πεδίο και περιορισμοί. Θεωρία long line και hover. Κίνδυνοι και συμπεριφορά γύρω από το ελικόπτερο. Αναγκαίες ενέργειες πριν από την άφιξη του ελικοπτέρου στο πεδίο. Πρώτες βοήθειες (εκτίμηση και ασφάλεια σκηνής, αξιολόγηση τραυματισμού, κατάγματα – θλάσεις – εξαρθρώσεις, τριγωνικός επίδεσμος, εφαρμογή νάρθηκα, τραυματισμοί κεφαλής – οδόντων – θώρακα, υποθερμία).
ιωαννιδης ευπσκμ
Ημέρα 2η: Κίνδυνοι και συμπεριφορά γύρω από το ελικόπτερο. (πεδίο) Σηματοδοσία. Παρουσίαση και πρακτική χρήση των υλικών Α’ Βοηθειών (Long line, στρώμα κενού κ.τ.λ.). Διαχείριση τραυματία. Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην είσοδο – έξοδο και στην συνοδεία ατόμων προς και από το ελικόπτερο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ONLINE
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ +306945373107
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας
Hellenic Rotors – Training Division
info@hellenic-rotors.gr
+306945373107
Γιάννης Ιωαννίδης
Υπ. Δημ. Σχέσεων & Τύπου
Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.