E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Γιάννης Ιωαννίδης : Βαθμολόγιο-Κανονισμός Μεταθέσεων-Επικίνδυνο & Ανθυγιεινό,92 χρόνια μετά την Ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος.




Άπαντες στην Ελληνική επικράτεια γνωρίζουν ότι το έργο του Πυροσβεστικού Υπαλλήλου είναι σαφώς ανεκτίμητο όπως είναι και η προσφορά του,αυτό όμως που δεν γνωρίζουν και τα βιώνουν όλοι οι Συναδέλφοι μας μέσα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες,Σταθμούς και Κλιμάκια είναι 3 σοβαρά θέματα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν κοινότυπα η τετριμμένα για κάποιους αλλά για εμάς είναι μείζονος σημασίας.


1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ 


 Το Βαθμολόγιο είναι η ταφόπλακα που έχουν τοποθετήσει,γνωστοί και άγνωστοι,πάνω μας καθώς
είμαστε το μοναδικό Σώμα Ασφαλείας της Ελλάδας που το στερείτε και που θα έπρεπε ήδη ΠΡΙΝ την εφαρμογή του νέου 'ειδικού' μισθολογίου ή φτωχολογίου για εμάς τους κατώτερους Πυροσβέστες να έχει εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα.

Την αναγκαιότητα της Βαθμολογικής εξέλιξης των χαμηλών βαθμοφόρων την έχουν αναδείξει τα Μέλη του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες" με στοχευμένες ενέργειες και δεκάδες συναντήσεις σε Υπηρεσιακούς παράγοντες και Πολιτικούς φορείς συνεχώς και αδιαλείπτως προκειμένου να αρθεί η αδικία της απρεπής ΜΗ Βαθμολογικής εξέλιξης των Πυροσβεστών που ανήκουν στην Β' κατηγορία και που είναι δυσανάλογη των καθηκόντων-προσόντων μας και των οικονομικών μας απολαβών.

Ένα Βαθμολόγιο όμως όχι για να μας ξεγελάσουν ( πρακτικό επιτροπής 11/11/16) με παράδειγμα Πυροσβέστες που προάγονται στο Βαθμό του Υπαρχιπυροσβέστη Μη παραγωγικής σχολής με τη συμπλήρωση 10 ετών πραγματικής Υπηρεσίας όταν αντίστοιχα στην Αστυνομία εφαρμόζεται στα 7 έτη.
Απαιτούμε ένα ενιαίο-κοινό και αξιοπρεπέστατο Βαθμολόγιο ανάλογο με τον επαγγελματισμό και τις αυτοθυσίες μας και υποσχόμαστε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε.
Βέβαια αρχίζει και διαφαίνεται φώς στο τούνελ από τις πιέσεις μας χωρίς να μας απασχολεί ποιά Κυβέρνηση η ποιός Υπουργός θα δώσει το πράσινο φώς για την ολοκλήρωση του δίκαιου αιτήματος μας.......
 
 2. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 


Η ανάγκη για θέσπιση ενός Νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού προσωπικού είναι πλέον επιτακτική,ειδικά μετά την μονιμοποίηση των 2.100 περίπου τριέτων Πυροσβεστών και την θεωρούμε υποχρέωση της φυσικής μας Ηγεσίας ούτως ώστε να μην υπάρχει επ'ουδενί άνιση μεταχείριση Πυροσβεστών που βλέπουν να καταστρέφονται οικονομικά,να διαλύονται ψυχολογικά και να βάζουν σε κίνδυνο τον Ιερό θεσμό της Οικογένειας μη γνωρίζοντας το μέλλον τους.

Βασικό μέλημα του Νέου Κανονισμού θα πρέπει να είναι ο σεβασμός προς τους Συναδέλφους και η διευκόλυνση ως προς την εκτέλεση των προσωπικών και οικογενειακών τους αναγκών,να μην υπάρξει καμία εξαίρεση εις βάρος του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και η "απελευθέρωση" των χρόνια Υπηρετούντων σε απομακρυσμένες περιοχές που σε συνάρτηση με μια ενδεχόμενη μοριοδότηση θα εξαλειφθούν οι όποιες αδικίες υφίστανται χωρίς διακρίσεις......

 

3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



                                           Αν όχι εμείς τότε ποιοί ;

Οι συνθήκες εργασίας και υπέρεργασίας μας λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω παλαιών Πυροσβεστικών εγκαταστάσεων γίνονται με υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων και αντοχών με αποτέλεσμα την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση μας .

Οι 35 θανάτοι από το 1998 μέχρι σήμερα, οι σοβαροί τραυματισμοί με τις μόνιμες αναπηρίες κατά την διάρκεια των συμβάντων,οι καρδιοπάθειες-αιφνίδιοι θανάτοι, οι κακοήθειες διαφόρων μορφών,οι μυοσκελετικές κακώσεις και άλλες πολλές μολυσματικές ασθένειες σε συνάρτηση με το μόνιμο επαγγελματικό στρές και άγχος, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή αρνούνται επιλεκτικά να μας προστατέψουν και να μας θωρακίσουν οπότε η θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την Υγεία και την Ασφάλεια του προσωπικού στο επιχειρησιακό μέρος και η αναγνώριση του επαγγελματός μας ως Βαρύ-Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό είναι πλέον μονόδρομος.......


Με λόγια αγάπης,θαυμασμού και  ηρωισμού δεν λύνονται τα προβλήματα μας,θέλουμε έργα......





Γιάννης Ιωαννίδης

Μέλος Συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" Αιρετό Μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων-Αποσπάσεων Πυροσβεστικού Σώματος
Μέλος Δ.Σ. Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας
Αντιπρόσωπος Πυροσβεστών στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.





                                            "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"
                               ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.