E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ : Πυροσβέστες Αεροδρομίων με 3 + 1 φλέγοντα θέματα (επιστολή στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη)





                  ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  


Αδέσμευτος Πανελλαδικός Συνδυασμός Πυροσβεστών

                                                                      Αθήνα 3 Οκτωβρίου 2018 



ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη

ΚΟΙΝ  : Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα
           Αρχηγό Πυρ/κού Σώματος Αντιστράτηγο κ.Βασ.Ματθαιόπουλο



ΘΕΜΑ: Προβλήματα Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αεροδρομίων της FRAPORT





Αξιότιμη κυρία Υπουργέ




Έχουν περάσει 18 μήνες από την ημέρα που υλοποιήθηκαν οι έκτακτες μεταθέσεις των Πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια της FRAPORT και οι Συνάδελφοι μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προσωπικά προβλήματα διαμονής - διαβίωσης καθώς και υπηρεσιακά θέματα που χρήζουν άμεση λύση.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αντίδραση από την Πολιτεία και το Αρχηγείο του Πυρ/κού Σώματος και ζητούμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας προκειμένου να λυθούν σοβαρά ζητήματα όπως:



1.      Την άρση αποκλεισμού από τις τακτικές μεταθέσεις (3 χρόνια) βάση του Προεδρικού Διατάγματος των Πυροσβεστών που μετατέθηκαν εκτάκτως στα αεροδρόμια της FRAPORT χωρίς την θέληση τους, και την άμεση επιστροφή των Πυροσβεστικών υπαλλήλων στον τόπο συμφερόντων τους.
Ζητάμε την έναρξη των αντικαταστάσεων τους νωρίτερα των τριών χρόνων και προτείνουμε η έναρξη αντικαταστάσεων να ξεκινήσει από το 2019 με την αποφοίτηση των πρώτων Δοκίμων Πυροσβεστών μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων καθώς θα εκπαιδεύονται στο σχολείο αεροδρομίων.



2.      Την επισήμανση των μη κατάλληλων συνθηκών  διημέρευσης  των Πυροσβεστών  τόσο  εντός της υπηρεσίας όσο και εκτός ιδιαίτερα σε Μύκονο και Σαντορίνη. Διότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν διασφαλίζουν και δεν παρέχουν ούτε τις στοιχειώδης συνθήκες διαβίωσης, διαμονής και παραμονής στους χώρους αυτούς. Συνθήκες τριτοκοσμικές με μηδαμινές παροχές(ακόμη και στο πόσιμο νερό). Την εύρεση λύσης για την   αξιοπρεπή διαβίωση των Πυροσβεστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στα   πολύ "ιδιαίτερα", όσον αφορά το βιοποριστικό τομέα, νησιά και την τήρηση του νόμου 4483/2017 άρθρο 32  από τους Δήμους για την παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλων καταλυμάτων διαμονής στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος



3.      Την καταβολή του Επιδόματος Παραμεθορίου στους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Μύκονο, την Σαντορίνη και σε όλα τα νησιά διότι αυτό καταβάλλεται κανονικά σε Δημόσιους υπαλλήλους των νησιών αυτών, εκτός των Πυροσβεστών.



    Εδώ να σημειωθεί ότι εκτός ότι εξαιρούνται από το επίδομα Παραμεθορίου ΔΕΝ τους δίνεται ούτε το επίδομα που δίνεται στους Υπαλλήλους της Πολιτικής  Αεροπορίας με ειδικότητα οδηγού Πυροσβεστικού Οχήματος από τον  Διακυβερνητικό Οργανισμό EYROCONTROL που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Αεροπορία. Το ποσό κυμαίνεται μηνιαίως στα 500 ευρώ και  πρέπει να καταβάλετε σε όλους τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που Υπηρετούν στα αεροδρόμια.




4.      Την κοινοποίηση της σύμβασης μεταξύ Πυροσβεστικής και FRAPORT GREECE, με στόχο τη σωστή τήρηση της και προσβολή των μη εγκεκριμένων αιτημάτων της.




Αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου και είμαστε στην διάθεση σας για συνεργασία και για κάθε πληροφορία ή διευκρίνησή  σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα.






                                                     ΜΕ ΤΙΜΗ

                                   Τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  


                                   Δαδούδης Κωνσταντίνος 

                                        Αναστασιάδης Γρηγόριος



               Τα Αιρετά Μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων
                               Πυρονόμων - Αρχιπυροσβεστών - Πυροσβεστών 



                                            Ιωαννίδης Ιωάννης


                                           Μπακάλης Αθανάσιος  


                                      
 ΜΟΝΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.